Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh Legendy o Zorrovi začína desať rokov od okamihu, kedy sme hrdinov opustili na konci predchádzajúceho dobrodružstva. Alejandro (Antonio Banderas) a Elena (Catherine Zeta-Jones) sa stali manželmi a majú spolu  desaťročného syna Joaquina (Adrian Alonso). Alejandro si stále oblieka masku Zorra, aby chránil chudobných obyvateľov kalifornského teritória pred chamtivosťou tamojších vládcov. Musí sa však stále častejšie rozhodovať medzi svojim zmyslom pre spravodlivosť a túžbou po normálnom živote. Keď niekoľko prominentných obchodníkov a miestnych magnátov začne spriadať zločinné plány, ktoré majú zabrániť tomu, aby sa Kalifornia stala 31. štátom USA, čaká ho táto dilema znovu. Pri statočnom pokuse o prekazenie ich plánov sa Zorro ocitá v kríze, ktorá ohrozuje nielen jeho vlastný život, ale tiež bezpečnosť jeho rodiny... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (263)

lilina133 

všetky recenzie používateľa

Jednotka bola vynikajúca, či už po stránke príbehu, alebo samotných hercov, preto po pozretí pokračovania prichádza sklamanie...Akčné scény, bitky a triky sú síce výborné, ale sú na úkor príbehu...Ústredná téma toho, aby sa California pričlenila k Amerike je asi taká zaujímavá a pre osobu ako Zorro taká príťažlivá, ako keby niektorý z ďalších maskovaných hrdinov napr. Batman (toho mám rada, takže zo to mi poslúži ako príklad:-)) sa pustil zachraňovať prezidenta USA, alebo niečo podobné...Zorro a jemu podobní maskovaní hrdinovia majú predsa pomáhať ľuďom, riešiť ich problémy a nie takéto voloviny...Darmo, že tvorcovia chceli poukázať na to aká je Amerika dôležitá a ľudia ju ako zbožňujú.Občas mi to už začína liezť na nervy, lebo sa to objavuje, čím ďalej tým vo viacerých filmoch - možno je to pre Američanov zaujímavé, ale zbytok sveta ich patriotizmus nejako obzvlášť nezaujíma...No takže toľko k ústrednej téme...A teraz k postavám Antonio Banderas sa k Zorrovi hodí na 100% (alebo naopak:-)), avšak tu neviem prečo sa tvorcovia z nejakých príčin snažia jeho charizmu okresať tak, aby bola úplne minimálna (kto už je zvedavý na opitého Antonia a veci podobné...), našťastie sa im to nedarí celý film, avšak šarmantné a charizmatické stvárnenie z jednotky už nedosahuje, čo je na škodu (lebo ja som sa na to tešila najviac:-))No a ďalším problémom, určite nie však posledným, je iskrenie medzi Antoniom & Catherine (tiež odkazujúc na jednotku, kde bolo obrovské...) - keďže sa spolu v jednom zábere vyskytujú asi dokopy 10 sekúnd, nie je sa čo čudovať, že po iskrení nie je ani stopy...Podtrženo sečteno - Zorro má veľa chýb, avšak aj pár svetlých momentov, možno by som mu dala vyššie hodnotenie, ale po tak vynikajúcej jednotke je toto tak slabý odvar, akokeby ste ho robili zo stokrát vymočeného sáčku čaju, pritom téma Zorra s takým charizmatickým predstaviteľom ako je Antonio Banderas mala taký potenciál... ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Pokračování, o které vlastně nikdo nestál, nenavazuje hladce: umělý rodinný rozkol, přechytralý synátor, Zorro jako celebrita a regulérní superhrdina, šaškování s koněm (už chybělo, jen aby mluvil), nezajímavě vykonstruovaný komplot k rozbití Spojených států, zapomenutelní záporáci. A celé je to hódně přehnané v akci i komice, nejenom když se malý kluk na férovku pere se dvěma bandity. Úplně zle ale není, drahá výprava plus náročné výkony kaskadérů (pokud je zrovna neobklopují počítačové plameny či vláčky; z vytříbeného šermu jedničky však ubrali tak jako tak) nedovolí na toto nevážné romantické dobrodružství úplně zanevřít. ()

Reklama

Historik 

všetky recenzie používateľa

Já už jsem se smířil s tím, že se nedočkám pravého dobrodružného filmu myšleného vážně (i když pevně doufám, že ho někdo ještě někdy udělá) . To už se dnes netočí, vždycky to musí být podáno nějakým zlehčujícím tónem. A nejen, že jsem se s tím smířil, ale někdy se i přistihuju při tom, že se mi to líbí. Tenhle Zorro zvládl několik filmů v jednom: je to jednak dobrodružný film a zároveň jeho parodie (co jiného si myslet například o koni s vytřeštěnýma očima, když stojí na vlaku a vidí, že se blíží tunel), je to bondovka (hlavní padouch chce zničit Spojené státy a ještě k tomu má po ruce svého Ojoba), je to mayovka (Mv Givens nápadně připomíná pomocné padouchy na špinavou práci z mayovek) a dokonce tu vyřešíme i manželskou krizi. Možná by se v tom dalo najít i něco dalšího. Zkrátka napráskali do toho filmu všechno možné a já mohu za sebe upřímně konstatovat, že jsem se celou dobu upřímně bavil. I když, jak musím uznat, pro někoho to může být přeplácané a těžko stravitelné menu. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Další z mnoha zbytečných pokračování, které se nabitou vizuální stránkou snaží přebít slaboduchý a kýčovitý příběh. Je poznat, že na scénáři spolupracovali autoři Pirátů z Karibiku. Děj sice nenudí ani přes dvouhodinovou stopáž, ale člověk si u toho musí nejmíň každých deset minut klepat na čelo. Zábavné jedničce se to nevyrovná, i přestože je Catherine pořád stejně krásná a Antonio také moc ze svého charismatu neztratil. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (14)

  • Scénáristé Orci a Kurtzman debutovali Legendou o Zorrovi na filmovém plátně. Za sebou měli například práci na seriálu Alias. (imro)
  • První díl si v US kinech vybojoval slušný výdělek (93 milionů) v létě 1998 navzdory tomu, že se zároveň promítaly také trháky Smrtonostná zbraň 4, Armageddon a Zachraňte vojína Ryana. Producenti ve snaze vytlouct ze svého franchise co nejvíce proto přesunuli premiéru sequelu až na „nudnou“ podzimní sezónu. (imro)
  • Zorrova hřebce ve filmu představuje 11 různých černých koní. (EMMY)

Súvisiace novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (viac)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (viac)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (viac)

Reklama

Reklama