Reklama

Reklama

Policajná akadémia 6: Mesto v obkľúčení

  • Česko Policejní akademie 6: Město v obležení (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mesto zachvátila vlna zločinu. Polícia je bezmocná v boji proti gangu "Wilson Highs". Guvernér i starosta sú nespokojní a žiadajú nebezpečných zločincov čo najskôr zneškodniť. Kapitánovi Harrisovi (G. W. Bailey) preto prichádza na pomoc komandant Lassard (George Gaynes) so svojimi "hviezdami" z akadémie. (TV Markíza)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

A já mám šestku docela rád. možná proto, že to byla právě ona, díky níž jsem se před mnoha lety, v předaleké galaxii, s celou policejně akademickou sérií setkal. Tehdy mi připadala strašně humorná a zábavná. připadá mi tak i dneska, kdy jsem zjistil, že s příběhem si nikdo moc hlavu nedělal. Ale směju se u toho pořád. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Trápenie pokračuje. Vyčerpávajúca šestka sa objavila len rok po premiére nešťastnej päťky, v ktorej chýbalo nielen viacero kľúčových maskotov série (Zed, Nogata, Sweetchuck), ale dokonca i hlavný hrdina Mahoney v podaní Stevea Guttenberga. Scenár o výmene batožín bol v päťke neskutočne zlý, ale napriek tomu diváci stále boli zvedaví na svojich obľúbených policajtov. A tak prišla šestka s podtitulom Mesto v obkľúčení. No a je to rovnako zlé a slabé, ako päťka. Zápletka pojednáva o zločineckom gangu, ktorý mesto drží v šachu. V praxi sú to traja dospelí chlapi s humorom na úrovni neposedného piataka zo základnej školy, ktorý vie, že ho dnes v škole čaká už len telocvik a pôjde domov. Lassardov synovec Nick nie je Mahoney, vyložene sa sem nehodí, nemá ani štipku charizmy a v neposlednom rade je to nesympatická osoba. Starý dobrý Steve Guttenberg! Divák je síce rád, že znova v akcii vidí Hightowera, Hooksovú (pre oboch šlo o posledný výskyt v sérii), kapitána Harrisa alebo Jonesa s Tackleberrym, ale už to skrátka nie je ono. Cítiť, že dotyční sa vrátili v podstate len preto, že boli hercami jednej jedinej roly, takže to dojili a žmýkali až do (trpkého) konca a bolo im v podstate jedno, čo pred kamerou stvárajú (resp. sa s tým zmierili, keďže vedeli, že nie sú scenáristami ani režisérmi, ale iba hercami). Poteší cameo Billie Bird alias pani Feldmanovej zo štvorky a po prestávke v štvorke a päťke sa opäť vracia do hry Fackler v podaní roztržitého Brucea Mahlera. Miestami je to tak úžasne trápne (rapovanie), až je to zvrhlým spôsobom zábavné. ()

Reklama

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Popravdě mě trochu mrzí až takhle nízko hodnocení, mě třeba šestka příjde po té úvodní trilogii dost možná nejlepším dílem. Je třeba říct, že šestka v podstatě nemá žádný děj. Celý film, bez titulků, má nějakých 75 minut, z toho posledních dvacet minut trvá závěrečná akce a předtím je to jen sled scén, ve kterých se chystáme na finálovou akci. Akce tu má snad poprvé nějaký koncept, kdy od začátku je jasně ustanovena parta zlodějíčků, z nichž každý je na první dobrou jasným alteregem některého z naší party policajtů a ve finále pak pochopitelně dojde na duely mezi nimi.  Konečně jsme se taky zbavily zlozviku, že v každém díle musí dojít nějaká nová hlavní postava. Monster truck / autobus honička mi vždycky přišla jako jeden z nejlepších momentů série. "Proč zastavuješ Proctore? - Je tu zastávka, nabírám cestující je to v jízdním řádu" ()

soukyd33 

všetky recenzie používateľa

Mahony zde opravdu chybí, a bez něj to jde už z kopce. (Náhrada za něj, nemá ani nejmenší šanci.) Zde se objeví opět policista Fakler. (Nosí všem okolo smůlu.) Náhrada za Mohonyho není zde moc dobrá. Tento díl je asi ze všech nejnudnější. Kapitán Harris je zde opět všem pro smích, a opět má poskoka Proktora. Poznámka: Vtipných scén zde moc není, a některé se dokonce opakují. Poznámka: Snad jedině závěrečná honička, ta je geniální. Velmi zajímavé dopravní prostředky. 😄 No, a ke konci nám Harris odletí do oblak. 😄 Hvězdiček 2 ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Problém je, že šestý díl se znovu opakuje. Staré známé fórky vyplývající z rozdílných povah a vlastností hrdinů. Trochu se nám opakuje i hlavní dějová linka. Ve druhém díle bojovali policisté z akademie proti gangu, nyní znovu. Jedná se tedy o úplně jiný gang, ale ve své podstatě to jiné není. Moc nerozumím tomu, proč po neúspěchu pátého dílu se filmaři pouštěli ještě do šestky a navíc do sedmičky. Zmizela celá řada notoricky známých postav a zmizela i Modrá ústřice. Jediné, co opravdu vážně táhne celý film jsou zlomyslnosti na Harrise. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (18)

  • Banka, kterou vykrádá gang z Wilson Heights, je stejná banka použitá ve filmu Spider-Man 2 (2004), kde ji vykrádá doktor Octopus (Alfred Molina). (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se Nick Lassard (Matt McCoy) dusí plynem a zachrání ho Hightower (Bubba Smith), je místnost plná plynu. V další scéně, kdy rozbíjí židlí obrazovku, tak už tam najednou žádný plyn není. (Zix.)

Reklama

Reklama