Reklama

Reklama

Útok pavúkov

  • Česko Pavoučí teror (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vieš čo sa môže stať, keď prejdeš cez toxický odpad s exotickými pavúkmi v ruke? Ako každý správny fanúšik mrazenia v chrbte isto vieš, že ak sa pavúky dostanú do kontaktu s chemikáliou, narastú do obrovských rozmerov a začnú ničiť všetko okolo seba. Obyvatelia malého banského mestečka zistia, že nešťastnou náhodou sa vyliala chemikália do jazera a to spôsobilo, že stovky malých pavúčikov zmutovalo do obrovských rozmerov... A sú hladné. Keď sa spustí alarm je to povel pre baníckeho inžiniera, aby dal dokopy skupinu ľudí, ktorá pozostáva zo šerifovho syna Mika, jeho dcéry Ashley, paranoidného hlásateľa v rádiu Harlan Griffita a námestníka veliteľa polície Peta Willisa. Táto skupina sa stretne v boji proti krvilačným osemnohým príšerám. Dobrú chuť! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (266)

Lima 

všetky recenzie používateľa

Milá blbůstka odkazující na staré monster-movies. U nich i u tohoto filmu se člověk neubrání pobaveného úsměvu, pavouci reagují na lidské volání ("Hey, Spidey!"), po kousnutí do vycpané trofeje jelena si odplivnou a vydávají mlaskavé pazvuky. Celým filmem prostupuje veliká nadsázka, záměrná béčková stylizace a parodickou náladu snímku dokresluje rozjuchaná "elfmanovská" hudba a pár drobných odkazů na klasické béčkové horory. A ta jedna scéna s puštěnou televizí, ve které jsou záběry z filmu Them! v rámci MONSTER-MOVIE MARATHON je takovým malým milým režisérovým připomenutím, které fandy starých béčkových scifáren pohladí po duši :o) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pri tomto titule musím oceniť najmä úžasný retro animal-monster horrorový námet. Jednoduchý príbeh o obrovských zmutovaných pavúkoch, čo útočia na obyvateľov malého amerického mestečka som si skvele užil. Potešilo ma, že sami tvorcovia to nebrali smrteľne vážne a objavilo sa tam aj niekoľko vtipných momentov. Príjemne ma prekvapil i David Arquette. Doteraz som ho mal zafixovaného ako zakomplexovaného, koktavého policajta z teenagerskej slasher série "Vreskot" a zakríknutého manžela nesympatickej Courteney Coxovej. Do tohto filmu však vyložene zapasoval. Pri "Útoku pavúkov" som sa výborne zabavil a zaspomínal na všetky tie staré béčkové animal horrory. **** ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tak nebolo to zase tak strašné. A je tam naozaj sranda aj strach. Celkom dobre herecké obsadenie, na to, že je to taký béčkový film. Toto bol fakt film na hrane geniality a stupidity. Pozeral som to a pozeral a len som čakal, kedy mi dôjde, že je to strata času. Takže som sa naozaj bavil, napríklad aj hlúposťami. Avšak digitálne pomerne slušné. Sem tam aj trocha tej srandy. Filmy tohto typu nemám rád, ale kedže to vizuálne šlo a nápad je to fajn, tak by som tento film označil za najlepší film z tejto úbohej kategórie. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Obyčejná parodická monster-hororová komedie - fáze, než všichni uvěřili v existenci přerostlých pavouků, dost trvala, nicméně následný "mayhem" v městečku a nákupním centru už docela šlapal. Těch únavných klišé se ovšem vyrojilo více, než z nich vyplývajících vtípků a narážek, čili se dá říct, že tvůrci nedokázali přiznanou nadsázku uspokojivě využít. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nechcem prísť o panenstvo na predných sedadlách auta." - "Môžeme ísť na zadné." Papagáj posadnutý filmom Šiestym zmyslom, Jason Voorhees, sadrokartón, baník vycucávajúci zapchatú hadicu, pštrosy, buranská výzbroj v nákupnom centre... David Arquette alias Dewey z Vreskotov zvládol hlavnú rolu so cťou a v ponuke večera je aj Scralett Johansson. Dravé béčko so schválne (?) brakovými trikmi a schválne (tým som si istý) béčkarskou zápletkou, ktoré sa nehanbí za svoju béčkovosť. Skôr naopak. Divákov to každopádne neuchvátilo: rozpočet 3O miliónov, celosvetová tržba 45. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (14)

  • Inspirací pro film se stalo krátkometrážní dílo Larger Than Life, ke kterému napsal scénář právě režisér, Ellory Elkayem. (viperblade)
  • Název filmu nepochází ze scénáře, od režiséra, nebo od studia. Při jedné scéně herec David Arquette improvizovaně řekl frázi "Eight Legged Freaks" a tak vznikl název. Původní název byl Arac Attack (ve většině evropských zemí je tento film známý pod tímto titulem). (viperblade)
  • Při souboji s pavouky v obchodním centru je jeden z obyvatel města vybaven hokejovou maskou jako Jason Voorhees ze série Pátek třináctého. Místo typické mačety však jako zbraň používá motorovou pilu po vzoru konkurenčního Leatherface ze série Texaský masakr motorovou pilou. (Israha)

Reklama

Reklama