Reklama

Reklama

Seidžú gakuen

  • Japonsko 聖獣学園 (viac)

Obsahy(1)

Po záhadné smrti své matky se mladá žena rozhodne vstoupit do kláštera, aby zjistila, co se stalo. Jakmile se zavřou dveře kláštera, ostatní jeptišky začnou mučit mladou ženu. Žena se musí vyrovnat s arcibiskupem, který nenávidí Boha a s lesbickou matkou představenou. (bestlama)

Recenzie (11)

Mi Nü-Chai 

všetky recenzie používateľa

[OBSAHUJE SPOILERY] Pořád ještě se na něj zlobíš za Nagasaki? Úžasná kombinace WTF momentů, pokusů o lyriku a vážnost, končících v chapadlech Trololo a opravdu (bez jakékoliv ironie) pěkných a nápaditých scén. Jeptišky dávající vzpurné novicce výprask růžemi jsou opravdu mnoho, pochcání Ježíše je bez debat boží a střih na hřib mne vyloženě rozzářil. Do toho hraje šílená japonská sedmdesátková hudba, abatyše se narazí na nějakou hovadinu pod oknem takřka totožně, jako jeden hammerovský Dracula a Rasputin-sama si omylem opíchá vlastní dceru...za mě dobrý. PS Koz je zde nemálo a i na velmi komickou lesbickou scénu dojde. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Jsem trochu na rozpacích: dobře jsem se bavil u erotické komedie z ženského opatství, kde bezstarostné mladé jeptišky porušovaly jedno pravidlo za druhým, svlékaly se při sebemenší zámince a byly za to trestány pokryteckými nadřízenými. Pak však začaly vyplouvat na povrch zvrhlé motivace a kruté osudy hlavních postav a já zjistil, že film pravděpodobně takto nebyl tvůrci vůbec zamýšlen. :-) Ale nenudil jsem se a to je hlavní. ()

Reklama

stub 

všetky recenzie používateľa

Poměrně kultivovaný nunsploitation od maniakálního Suzukiho. Překvapivá estetická kvalita všelijakých japonských "céček" mě nepřestane udivovat. Dějově je ústřední postavou Maya, obsah je však odvazen především od postavy arcibiskupa Kakinumy (dost komicky nalíčený, a především pak ovousený, Fumio Watanabe). Nosnost sdělení nicméně není značná (v tomto byla zajímavější "Davidova hvězda" téhož režiséra). Zajímavý zástupce žánru, nic více, nic méně. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Film začína pre mňa na Japonsko netradične – hokejom. Nuž, ale tá globalizácia. Vidíme zápas, davové scény v meste a hlavnú hrdinku, mladú ženu sledujúcu trendy. Predvádzanie sa schopným strihom ju dokáže bez pohybu teleportovať pár metrov ďalej okolo fontány. Pri predstavovaní filmu smutnou hudbou sa ujde aj záber na plagát Delonovho filmu Big Guns. Vidí ho kamera a potom ho hlavná hrdinka s záujmom pozerá v kine s pukancami. Kamera je dynamická a užíva si rôzne zákutia mesta. Nemé scény plné radosti dokážu diváka naladiť. Hudba mení tóny v sexuálnej scéne na záver plnohodnotného rande. Po sexe sa mladík predstaví a ona mu dá dočasné, možno aj trvalé kopačky s tým, že má už plány, čím vyzerá byť modernou ženou, zvyknutou na jednorazovky. Prostredie okolo kláštora je natočené efektnou tajomnosťou hustej hmly vznášajúcej sa vo vánku okolo. Rituál zasvätenia novej dcéry božej/Ježišovej manželky je samozrejme vzhľadom na bežné filmy poňatý trúfalo, ale vzhľadom na žáner nunspoiltation je prirodzené, že je žena pri ňom polonahá. Tu dostáva na rozdiel od Bakeneko Toruko furo pozornosť biely, nie čierny kocúr. Nábeh kamery na hlavnú postavu pri vysvetľovaní pravidiel jej nadriadenými vytvára veľmi dobrú dramatickosť situácie a výborný formálny dojem. V kláštore hlavná hrdinka podrýva nepoškvrnené počatie Panny Márie a ku tým krásnym myšlienkam nachádza spojenca tiež v mladej mníške. Niekto však bonzuje a sú problémy. Čiže klasika preberaných konfliktov v uzavretej komunite, okorenená lesbickými vzťahmi. V japonskom pinku som doteraz nevidel oplzlé lízanie prstov. Estetika je tu v mnohých scénach viac ako obsah. Z herečiek mníšok sa nedá nevšimnúť Natsuko Yashiro, trestaná bičom, známa z hlavných úloh filmov Yasuharu Hasebeho. Prvú polhodinu s rozoberajú vzťahy medzi mníškami a rôzne príhody, potom prichádza na scénu farár, ktorý si vykladá božie slovo veľmi zvrhlo. Japonci tradične pridávajú humor aj do sexuálnych scén.  Nechýba však ani brutalita. Také viazanie ružovými prútmi je zaujímavé. Pri spomienkach snaží v noci na vyvolanie dramatického dojmu, sneh však bez zobrazenia krajiny vyzerá umelo. Odhalenie v poslednej polhodine pôsobí nudne. Pri farárových spomienkach a svetonázore dostaneme aj zábery nejakej katastrofy, čo malo byť Nagasaki. Postavy vo fime sú tu krásne vykreslené v béčkovej zábavnosti, ale chýbalo mi viac gore a splatteru, ktoré som zažil v nunsploitation Onna gokumon-chô: Hikisakareta nisô. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Triler s cieľom šokovať, čo všetko sa v útrobách mníšského kláštora odohráva. Všetko je tak prvoplánové a teatrálne, od sexu cez násilie až po telenovelovské scény odhalenia svojich rodičov a príbuzenstva. Okrem sexu (hetero i lesbisckého) a násilia sa v kláštore dejú aj vraždy či dokonca incest. Kňaz ako smilník nielen mníšok, ale aj svojej dcéry - no proste na smiech. ()

Reklama

Reklama