Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin, bežný chlapec z ulice, sa spojí s bystrou a sebavedomou princeznou Jazmínou, aby stáli proti zlému černokňažníkovi Jafarovi a prekazili jeho plány na ovládnutie kráľovstva. Počas ich misie sa Aladin naučí veriť v sám seba s pomocou smiešneho Džina, ktorý vie meniť podoby a ktorého tri želania môžu všetko zmeniť. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (247)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tento film som prvý a poslednýkrát videl v kine ako desaťročný a už vtedy som bol na to príliš starý a vôbec ma to nebavilo rovnako ako všetky tie kreslené Disneyovky v ktorých sa nonstop spieva. Neviem koho to napadlo, že deťom sa páči spev. Mňa teda nikdy spev nebral a keď sa vo filmoch spieva, tak zdochýnam od nudy. 4/10. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Vcelku fajn akce a jednoduchý příběh (a obzvlášť baví představa že by někdo v Hollywoodu měl film natočit film i dnes po jedenáctém září, trololo), který przní tradiční pitomé Disneyovské písničky a ohavně exaltovaný džin s humorem plným modernismů. Jako nostalgická vzpomínka na hodiny v dětství propařené u Aladin videohry to potěšilo, ale jako hodinový minifilm mezi vánočními pohádkami by to bylo lepší. 6/10 ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol v tom správnom diváckom veku, tak ma Aladin minul. Bál som sa, že tam bude toho spievania až priveľa. Našťastie v znesiteľnom pomere. Aj keď samozrejme bez by bolo oveľa lepšie. Kresba disneyovská ako sa patrí. Sklamal príbeh, ktorý je ako každá druhá rozprávka, len hodený do Orientu. Aladinovi som nefandil, Džin dojem zachraňoval najviac, ale vo výsledku podpriemerný Disney produkt. Ak by niekto robil zoznam najviac sexy animovaných postáv, tak princezna Jasmína by do širšieho okruhu patriť určite mala. ()

swed 

všetky recenzie používateľa

Orientální pohádka v tradičním Disneyovském stylu. Po technické stránce film zaujme rozzářenou animací a kouzelnými písněmi. Celkem předvídatelný příběh ústředního páru obohacuje řada vedlejších postaviček, které se starají o humor (papoušek, opice a především Džin-skvělý R. Williams). "Aladin" na to, že je starý téměř 15 let, vůbec nezestárl a je důkazem toho, že na starou ruční animaci by se nemělo zapomínat! 9/10 ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Klasike ako Aladin sa nevyrovná hocičo. Fascinujúci animovaný muzikál a bezpochyby jeden z najkvalitnejších klasických animákov aké kedy u Disneyho vznikli. Či už po stránke piesní z dielne Alana Menkena, či po stránke postáv na čele s džinom Robinom Williamsom, či samotnou animáciu alebo aj samotným dramaticky vystavaným príbehom. A vy ostatní si pokojne velebte každý nový, hoc kvalitný, Pixar. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (33)

  • Meno Džafarovho papagája, Jago, je odkazom na postavu zloducha z klasickej Shakespearovej hry "Othello". Znalci ho charakterizujú ako inteligentného a bezzásadového našepkávača, ktorý presadzuje len svoje záujmy, a to aj za cenu záhuby všetkých naokolo. (unclejack)
  • Film obsahuje plno odkazů starší disneyovky. Nejvýraznějším z nich je velká hlava Pinocchia (1940), v níž se na chvíli promění džinova hlava, či krab Sebastian z Malé mořské víly (1989) v momentě, kdy džin listuje knihou a chystá Aladinovu proměnu v prince. Na konci má džin na hlavě suvenýrovou čepici s obrázkem psa Goofyho. (Ryuuhei)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Súvisiace novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (viac)

Reklama

Reklama