Reklama

Reklama

Vláda ohňa

  • Slovensko Kráľovstvo ohňa (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (376)

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Na sci-fi s draky jsem se těšila, ale tohle je béčko nejbéčkovatější, kterému chybí i ta béčková zábavnost. Přitom nápad vrazit draka do postapokalyptické sci-fi místo do fantasy nebo pohádky nepostrádá jistou originalitu a při troše snahy se z něj dalo i něco vytřískat. No jo, není každý den posvícení a každý den drakovi hlavu neuseknete. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

ŠIALENÝ MAX asi ostane este nejaký ten rôčik na vrchole, ale nedopadlo to najhorsie. Vždy lepsie draci a oheň, ako voda, alebo pošta... Matthew McConaughey je na zjedenie :-), ale urobiť z rodeného zabijáka Christiana Balea mesiáša, to už bol fakt prešľap jak hovado. Poniektoré akcie, ale vyrazia dych... ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý dobrodružný sci-fi film. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy je zem prakticky celá zničená a ovládaná drakmi, ktoré za pár rokov vyhubili takmer celé ľudstvo a tak preživší žijú v neustálom strachu a s málom jedla. Ale príchodom skupiny vojakov, zabijakov drakov to vyzerá, že sa ľudstvo ešte dá zachrániť. Spracovanie je ale rozhodne sklamaním, nemôžem povedať, že by bolo úplne zlé, aj takto je dej väčšinu času zaujímavý a výrazne slabých miest je len pár, ale z tohto veľkého potenciálu sa dalo určite získať aj viac. A navyše sa tu nájde mnoho nelogických prvkov, ktoré dojem ešte zhadzujú. Ale šťastie, že sa do deja zapojí aj vojenská jednotka, bez nich by to bolo omnoho horšie. Hlavne ma sklamal ten skok medzi výborným úvodom, ako to všetko začalo a následným presunutím o roky neskôr, to čo sa udialo medzi tým by bolo určite lepšie. Akcie tu nie je moc, ale aspoň tá nie je najhoršia. Síce pôsobí dosť skromne, moc sa v nej toho až na jednu výnimku neudeje, ale minimálne najväčšia akcia v strede filmu je na tom dobre, obzvlášť vydarená časť so skokanmi z vrtuľníku a aj tá záverečná je minimálne kvôli výbornému prostrediu zrúcanín mesta vydarená. Herecké obsadenie sa mi páči, Christian Bale v hlavnej úlohe, len tu ho s prehľadom zatieňuje omnoho zaujímavejší Matthew McConaughey, a poteší aj Izabella Scorupco. Réžia je tiež sklamaním, ten typický blockbusterový štandard si udrží, ale tento film mal aj naviac, no aspoň technická stránka je dosť vydarená. Kráľovstvo ohňa je dobre pozerateľná oddychovka, ktorú som videl niekoľkokrát a nenudím sa, ale ako som spomínal, mohlo to byť aj omnoho lepšie. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 64%. ()

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Vlastně ani nevím proč, ale tohle prostě nefunguje. Možná je to u mě absurdní premisou, kdy existuje tvor, který spí miliony let jen aby zase všechno zničil, žere popel - maso tedy žere asi z nudy - a celý druh je závislý na jediném jedinci. Nevím, jestli se Darwin mýlil nebo ne, ale ten, kdo vymyslel myšlenku Reign of Fire byl od reality bohužel tak daleko, že mi spolehlivě bránil se do toho vžít. A jaká to mohla být bomba. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Pokud jsem něco od tohohle dost nevěrohodného fantasy nečekal, tak to byla slušná depresivní atmosféra. A ona se přes ty naprosto evidentní logické kiksy zvíci telete a celkově dost laciný příběh mrška jedna dost slušně vyvedla. Bohužel tímhle jediným pozitivem se dá bez výčitek svědomí skončit, protože 1) Christian Bale se moc herecky nevyčerpává. 2) Gerard Butler ani nemůže;) 3) Trapák McConaughey by potřeboval trochu víc číst o velkym šéfovi Lobákovi, aby pochopil jak se správně "v držce svírá masivní čvaňhák" a obávám se, že ani to by mu moc nepomohlo. Ale oceňuju tu vcelku povedenou berserkrovskou figuru, a ty momenty kdy se jeho postava dostává do jiné (a pořádně nevěrohodné) polohy házím s pár tunami dobře uleželého sopečného popela na hlavy scénáristů, případně producentů, kteří zřejmě chtěli "pořádně hustej trhák s pořádně velkejma drakama". Filmy jako tento rozhodně netřeba vidět, pokud tedy nechcete obdivovat opravdu povedené CGI dráčky, kteří mají do Mráčků pořádně daleko:) 40% ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (10)

  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)
  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)
  • Úlohou vytvoriť čo najrealistickejších drakov boli poverení Richard Hoover a Dan Deeleeuw. Hoover bol dokonca nominovaný na Oscara za špeciálne efekty vo filme Armageddon (1998). (Greenpeacak)

Reklama

Reklama