Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodej Miles Logan (Martin Lawrence) ukradne vzácny diamant, ktorého sa však chce zmocniť bezcharakterný šéf bandy Deacon (Peter Greene). Po zúrivom súboji sa Milesovi podarí diamant ukryť v potrubí rozostavanej budovy, vzápätí ho ale zatknú a vo väzení si odsedí dva roky. Keď po prepustení z väzby zistí, že dostavaná budova je teraz policajnou centrálou, takmer ho to odrovná... Po niekoľkých neúspešných pokusoch dostať sa dnu nakoniec dostane spásonosnú myšlienku - prestrojí sa za policajta! Zhodou okolností ho všetci začnú považovať za novú posilu na oddelení lúpeží, a tak ho ako parťáka pridelia k mladému policajtovi Carlsonovi (Luke Wilson) - a pošlú oboch do terénu. Na základe niekoľkých úspechov Milesa čoskoro dokonca vymenujú za šéfa oddelenia, ba čo viac konečne sa mu podarí dostať sa do potrubia! Tam však zistí, že potrubie bolo medzičasom zatopené a diamant kamsi odniesla voda... Musí po ňom teda pátrať ďalej, čo sa nezaobíde bez rôznych komplikácií. Keď sa Milesovi zdá, že horšie to už ani byť nemôže, zistí, že opak je pravdou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (206)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Jedna z posledních vtipnejch komedií, ve který má Martin Lawrence hlavní roli. Nemyslim si, že by celej film stál jenom na jeho výkonu, velkou porci práce odved i slušňák Luke Wilson. Příběh je jednoduchej, ale z přestrojení Logana za detektiva scénáristi vytřískali snad veškerej potenciál, takže o vtipný momenty skutečně neni nouze. Obstojně funguje i akční složka (přestřelky se povedly). Za mě určitě spokojenost v podobě lehce nadprůměrný akční komedie, slabší čtyři hvězdy. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobrý scénář vyplněný nigga šaškování průměrného komika Lawrence dokáže zabavit, ale bohužel se v záběru zvrhne v typický macho akčňák se spoustou pitomých frajerských póziček a okoukaných "vtipů" (ne že by film obsahoval nějaké neokoukané, ale na některé se alespoň dobře dívá). Ujde střih, ujdou herecké výkony i akční sekvence a celé se to složí do trochu pochybného, ale snesitelného béčka. ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Martin Lawrence pre mňa veľmi dlhý čas bol "len" mladšou verziou Eddieho Murphyho, ale práve vďaka Modrému blesku ho predsa len vnímam očosi pozitívnejšie. Nie žeby bol tento film ohúril čímsi mimoriadnym - ale je vtipný, miestami naozaj drsný, a hlavne celkom dobre sa vynimajúci medzi ostatnými podobnými kúskami : ak už nie svojou kvalitou, tak aspoň svojskou verziou cynizmu a humoru. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Priemerná oddychovka od mierne, pre mňa nadpriemerného Lawrenca. Zaujímavý nápad, celý film sa opiera o Martinov, pre niekoho niekedy až prehnaný výraz v tvári. Niekomu často vadí, ale do komédií tohto typu je ideálny. Ale kto by vedel do tejto role šaška obsadiť lepšieho herca? Vtipíky sú síce obohrané, ale pokiaľ od filmu nečakáte nominácie na oscara, dočkáte sa solídnej zábavy. Rozhodne to ale nieje film pre milovníkov psychologických drám s hlbšími zmyslami. Martinovi úloha sekla nadmieru a myslím si, že tohto fajn komika v iných rolách ani čakať nemôžeme. 75%. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

V Modrém Blesku je znát, že Martin Lawrence na sebe strhává veškerou pozornost (není tam nikdo kdo by to "ředil") a to hlavně tím jak "přehrává a tlačí na pilu". Díky tomu je ve filmu plno situací, které pokud se neberou s patřičnou nadsázkou místo očekávané zábavy jen iritují. Já si nadsázku při sledování zachoval a proto si dovolím dát 4 hvězdičky. Kdokoli kdo toho není schopen musí z mého hodnocení srazit jednu hvězdu a ten kdo doslova nemá rád Marina Lawrence ať hned odebere druhou. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • V počiatočných fázach projektu sa predpokladalo, že film bude hodnotený ratingom R, avšak po rokovaniach štúdia sa rozhodlo, že podstúpi korekcie, aby mu bol zmiernený na PG-13. Na starosti to mal John August. (vander19)
  • Ve scéně, kdy jede Miles Logan (Martin Lawrence) autem se svým podřízeným a řídí, auto v plné rychlosti skočí. Když však následuje záběr na interiér vozu, za okýnkem je jasně vidět zábradlí, které dokazuje, že vozidlo je na zemi. (vyfuk)

Reklama

Reklama