Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Existujú dve policajné akadémie, a pretože  radnica nemá dostatok financií, jednu z nich sa rozhodne  zrušiť. Je zostavená špeciálna komisia, ktorá má po celý rok sledovať výcvik nových kadetov, metódy výuky a schopnosť využiť nabité vedomosti v praxi. Na základe výsledkov zvážia, ktorá zo škôl je lepšia a zaslúži si prežiť škrty v rozpočte. Jednu akadémiu vedie veliteľ Lassard (George Gaynes), druhú jeho rival, kapitán Mauser (Art Metrano). Keď Lassard vidí „materiál“, z ktorého by mal vycepovať skvelých policajtov, ešte nemotornejšiu zmes postavičiek ako v predchádzajúcom období, je síce zdesený, ale nakoniec dostane geniálny nápad! A tak sú tu opäť: Mohutný černoch Moses, háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, imitátor zvukov Larvell Jones, nesmelá černoška Laverne Hooksová s detským hlasom, fanatický pištoľník Tackleberry, rázna sexi seržantka Callahan a samozrejme Corey Mahoney (Steve Guttenberg). Absolventi policajnej akadémie, ktorí sa po úspešnom nasadení vracajú na pôdu školy, aby pomohli veliteľovi Lassardovi vyriešiť problém, tentoraz v úlohe inštruktorov. Musia sa vyrovnať nielen so zverencami, ale aj s množstvom nástrah a pascí, ktorými sa pokúša náročný výcvik narušiť zákerný Mauser. A ako to býva, dostanú kadeti v závere náročného výcviku príležitosť osvedčiť svoje vedomosti v praxi, keď je v priebehu honosnej párty unesený starosta mesta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (247)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Trojka už do velké míry opakuje vtipy z jedničky a už to tak nefunguje, ale body navíc si zaslouží určitě za zručně natočenou přepadovku na konci spolu s pekelnou naháněčkou na člunech a motorových skútrech která je první slušně natočenou akční scénou v rámci série s typickou ukázkou kvalitních dobových kaskadérských kousků. Takže pořád ještě na úrovni. Nejvíc mě opět bavil Winslow a jeho nezapomenutelné zvukové kreace. Zatím co Zed mě bavil víc jako zábavný záporák než kadet. Každopádně pořád ještě lepší průměr.60% ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Třetí Policejní akademie je pro mě osobně po jedničce nejlepším dílem, který je o krapet lepší než dvojka. Divák se vrací na starou známou akademii - už jen samotný příjezd nových kadetů evokoval první film. O největší porci zábavy se opět postarali Zed a Sweetchuck. Závěrečná honička působila místy spíš komicky než humorně, ale to k podobným filmům prostě patří. Trojka se nostalgicky vrací k jedničce, na níž sice kvalitativně nedosáhla, ale i přesto pěkně pobavila. ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Hele, děláte si srandu ?? Sedm set dolarů za taxíka ?? Kde jsi ho stopnul ?? V Jokohamě ??" ;) Moc podobně vtipných dialogů sice nenajdete ani zde, ostatně na nich Policejní akademie opravdu nikdy nestála, když si vystačila s naprosto hrubozrným přízemním humorem, kupou trapností a převážně slapstickovými gagy, nicméně co do kvality a zábavnosti Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku, pomineme-li celkem slušný první film, všem ostatním zástupcům téhle skoro až nekonečné série dost symbolicky natrhla prdel.. Suverénně nejlepší díl a zároveň vůbec poslední film režiséra Jarryho Parrise navíc zdobí výborná závěrečná honička i několik parodických citací jiných skvělých snímků, s Psycho scénou ve sprše v čele.. Není to sice povedená záležitost od A až po Zed, ale ani ten tu dokonce není tolik otravný jako jindy, a dokonce i jednou dvakrát opravdu pobaví.. Moc by mě zajímalo, kdo přišel s nápadem obsadit tohoto jinak výborného komika i režiséra, totiž Bobcata Goldthwaita, do role jednoho z největších magorů - Tohle skutečně není lichotka !! - filmového plátna.. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +kompletní sestava herců, někteří z nich podávají výborný výkon (Michael Winslow) a opět několik gagů, samozřejmě finále -některé vtipy vyzní do ztracena, Zod je zde navíc, má příliš prostoru./// Často jsem měl pocit, že nám některé vtipy jsou přímo vnucovány a již jsem se nebavil tolik jako při prvních dvou dílech. Přesto se jedná stále o výtečnou zábavu, které dopomáhají hlavně postavy. Nejvíce jsem se smál, když se na scéně objevil Brian Tochi (ten asiat), případně výše zmíněný Winslow. Uvidím co přinesou další díly/// Celkem 66%/// ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Režisér Jerry Paris, ktorý sa podieľal aj na druhej časti filmovej série z policajného prostredia, sa o rok neskôr vracia s ďalším pokračovaním. "Staré známe" tváre, ktoré divák pozná z dvoch predchádzajúcich častí, sa vracajú na policajnú akadémiu, kde začínali, aby ju pomohli komandantovi Lassardovi (George Gaynes) udržať pri živote. Partia svojských policajtov dostane na starosť skupinu ešte svojskejších kadetov, ktorí túžia po ochrane práva a spravodlivosti v nemenovanom americkom meste. Na prvý pohľad sa tento námet javí ako pomerne zaujímavý, pretože zdanlivo sľubuje nielen nové postavy, ale aj nový zábavný príbeh. A aj keď je časť týkajúca sa postáv pravdivá, časť príbehová už tak ružovo nevyzerá. Jej hlavným problémom, zároveň problémom celého filmu ako takého, je skutočnosť, že až príliš vychádza z príbehovej línie prvej časti z roku 1984. "Recykluje" a upravuje už raz použité vtipy a humor, ktorý v prvej časti síce dokáže pobaviť, ale sledovať v podstate to isté znovu tu, je už trochu unavujúce a neoriginálne. Tvorcovia tu narážajú na všeobecný problém dlhých filmových sérií, pri ktorých im postupne dochádzajú nápady, a tak sa touto "recykláciou" snažia priviezť späť k životu už raz použité prvky. Ako je však známe, zväčša takéto znovupoužitie nefunguje, čo sa potvrdzuje aj v tomto prípade. Jednoducho, opakovaný vtip už nie vtipný. Príbeh síce divákovi ponúka odlišnú dejovú zápletku, ale keďže celá táto séria stavia na situačnom humore, príbeh nie je jeho najdôležitejšou časťou a nemá taký veľký vplyv na celkovú kvalitu snímku, narozdiel od spomínaného humoru. Niektoré scény síce pobavia, o tom žiadna, ale minimálna originálnosť v nich určite nenadchne. Za najsilnejší prvok filmu tak možno považovať postavy, minimálne niektoré z nich. Medzi tie, ktoré diváka zaručene pobavia a dokážu v ňom vzbudiť väčší záujem o filmové dianie, možno zaradiť skvelého Bobcata Goldthwaita v roli Zeda, Tima Kazurinskeho v roli Sweetchucka, ale aj Briana Tochiho v roli Nogatu. Ani z ich strany sa síce nejedná o nejakú hereckú extratriedu, ale šialenosť Zeda, zakríknutosť Sweetchucka a japonský stereotyp Nogatu jednoducho v celom tom mixe priemernosti a znovu použitého situačného humoru, bavia najviac. Police Academy 3: Back in Training neprináša v rámci celej série nič nové alebo prevratné. V podstate sa jedná iba akýsi re-make prvej časti s novými postavami v roli kadetov a "starou gardou" ako inštruktormi. Príbehová časť je skôr zanedbateľná, než dôležitá, humor okopírovaný a mierne upravený a všetko ostatné maximálne priemerné, dýchajúce typickou filmovou atmosférou osemdesiatych rokov, ktorá je podčiarknutá záverečnou naháňačkou na vodných skútroch. Opäť raz tu znie aj soundtrack Roberta Folka, ale aj ten už akosi stráca na sile a mizne v priemernosti celého filmu. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (21)

  • V počiatočných verziách scenára sa postava Karen Adams (Shawn Weatherly) volala Karen Hoover. (beso74)
  • Bubba Smith (Hightower) má strach ze žraloků a byl vyděšen k smrti, když se točila scéna, kde stojí ve vodě a drží člun. (HellFire)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 43,6 milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama