Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(viac)

Recenzie (253)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Záver filmu oznamuje: "The catastrophic events you have just witnessed are, in all likelihood, less severe than the destruction that would actually occur in the event of a full nuclear strike against the United States. It is hoped that the images of this film will inspire the nations of this earth, their peoples and leaders, to find the means to avert that fateful day. " __ Čo viac dodať? Veľmi realistické a pôsobivé spracovanie, ktoré vám nedopraje kvalitného spánku.. teda, aspoň mne nedoprialo. Je pravda, že v poslednej dobe mávam zlé snenie, ale to, čo sa mi v mysli odohrávalo včerajšiu noc (resp. dnešnú) už nechcem nikdy zažiť. Áno, áno, tak silný dopad na ľudskú psychiku dokáže The Day After vyvolať. Avšak, ako vidím, veľa užívateľov porovnáva Den poté s filmom "Threads - Vlákna". Som vážne zvedavý, ktorý z nich vyjde z duelu ako víťaz. Najbližšie premietanie odhalí viac.. __ P.S. Posledných päť minút a predovšetkým konečná scéna dvoch starých pánov dokáže človeka mimoriadne dojať. A obrazové výjavy pri výbuchu atómovej bomby sú zábery, ktoré sa u mňa radia medzi najdrvivejšie za posledné mesiace. __ "Nevím, jakými zbraněmi se bude bojovat ve 3.světové válce, ale ve 4.světové to budou klacky a kameny." Albert Einstein. __ 25.12.2010 - duel skončil remízou, viz môj komentár k Threads (1984). ()

petero 

všetky recenzie používateľa

The Day After zachytáva fiktívnu udalosť schyľovania sa k tretej svetovej vojne, dopad atómových bômb v Kansas City a niekoľkodňové následky na jej obyvateľstve. Najpôsobivejšie na tom je práve ako ľudia počúvajúc správy o hroziacom konflikte i keď diskutujú o tom a niektorý sa dokonca aj pripravujú na najhoršie, každý v kútiku duše dúfa že sa nenájde šialenec ktorý by dokázal takéto niečo rozpútať. V momente vyletujúcich jadrových bômb z neďalekej základne je však už hrozba neodvratná, pretože každému je jasné že na odpoveď nebudú čakať dlho. Nastáva chaos, rýchlo sa rabujú zásoby, bomby však dopadajú. Prvá vo vzduchu a všetko prestáva fungovať. Autá stoja, elektrina nefunguje, hodiny prestali tykať a tak sa zdá že čas sa zastavil. Nasleduje jadrový výbuch, tí ktorý to vidia už nikdy nič neuvidia, tlaková vlna ničí všetko, podtlak to dokončí. Jadrový spad vyzerá krásne ale jeho účinky na nechránených ľudí sú devastujúce. Vypadávajú vlasy, zuby, objavujú sa kožné popáleniny až nakoniec prichádza smrť. Vo svete plnom mŕtvol ľudí i zvierat, rádioaktívnych potravín a ornej pôdy sa ľudstvo musí pripraviť na vybudovanie novej civilizácie... TV film s ukážkovým spracovaním. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pôsobivo spracovaný film, predkladajúci divákovi víziu atomového holokaustu na Zemi. Konflikt svetových mocností, ktoré vlastnia jadrový arzenál, môže vypadať presne takto. Ja len dúfam, že si to nikdy neoverím v reálnom živote. Keď začnú vybuchovať atómové bomby je koniec všetkému. A pre tých čo prežijú bude "deň potom" len beznádejným peklom. To je posolstvo tohto film. Peace! **** ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Výbornej katastorfickej, ne-li post apokalyptickej film, kterej zachycuje dny před, během a po jaderném útoku SSSR na USA. První část vyobrazuje společnost sledující eskalaci napětí mezi velmocemi, paniku a samozřejmě seznámení s hlavními hrdiny. Následuje atomový výbuch, který je zde velmi slušně zpracovaný a který mimo jiné používá autentické záběry z výborného dokumentu o jaderných zkouškách Trinity & Beyond.. Následky už jsou pak velmi pochmurnou podívanou, která je ale mnohem lépe (ještě otřesněji) zfilmována ve Vláknech. Pro zájemce o téma doporučuju taky dokumentární podávanou The War Game, nebo novější, či starší Cold War talky show. 85% ()

Nautila 

všetky recenzie používateľa

Ne tak děsivé jako Threads, daleko víc američtější (no, z jasného důvodu, že), přesto stále dobré. Ovšem právě kvůli Vláknům musím tomuto dát pouhý průměr-tady je totiž oproti nim příliš balastu-rodinné scénky, křesání slz a hrůzy skrz jednoduché a plytké prostředky a příliš okaté scény. V tomhle mi daleko více seděl chladný, popisný a rezervovaný styl Vláken. Porovnání se člověk prostě neubrání. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (27)

  • Americký prezident Ronald Reagan sledoval film viac ako mesiac pred jeho premietaním na Columbus Day, 10. októbra 1983. Vo svojom denníku si napísal, že film bol „veľmi efektívny a zanechal vo mne veľkú depresiu“ a zmenil mu názor na prevládajúcu politiku v oblasti „jadrovej vojny“. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva najmä v meste Lawrence v Kansase, ktoré si scenáristi vybrali, aby ukázali ničivý dopad jadrovej vojny na všetkých a na všetko. Je zaujímavé, že počas studenej vojny sa verilo, že Lawrence bude jedným z mála miest, ktorých sa vojna úplne nedotkne, a to vďaka svojej polohe blízko samotného geografického stredu Spojených štátov. (Arsenal83)
  • Nepodarilo sa získať povolenie od amerického ministerstva obrany na použitie archívnych fotografií tzv. hubového oblaku, preto tvorcovia boli nútení ho vytvoriť pomocou špeciálnych efektov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama