Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultivovaný anglický gentleman Michael Felgate (Hugh Grant) je úspešným a obľúbeným ceremoniárom aukčnej siene Cromwell´s. Okrem toho je zamilovaný do pôvabnej učiteľky Giny Vitaleovej (Jeanne Tripplehorn) - a to natoľko, že ju po trojmesačnej známosti požiada o ruku! Je to síce neobvykle skoro, ale jej rozhorčená reakcia a rozhodné odmietnutie je ešte neobvyklejšie. Ale len do momentu, keď sa Michael zoznámi s jej podarenou rodinou: priateľským otcom Frankom (James Caan), ktorý ho víta s otvorenou náručou, tak trošku odmietavým strýkom Vitom Graziosim (Burt Young), Vinniem D'Agostinom (Joe Viterelli) a chorobne žiarlivým Johnnym Graziosim (John Ventimiglia). Ten má také problémy so svojou psychikou, že si s nimi nevie dať rady ani jeho psychiater! Skôr, ako Gina stihne Michaelovi vysvetliť, že si ho nemôže vziať za manžela, pretože ho má rada a nechce, aby ho mafiáni zatiahli do svojich špinavých kšeftov, Michael v tom už lieta až po uši. Keď sa spamätá, už je im zaviazaný a musí ako protislužbu prepašovať do dražby otrasné obrazy, ktoré maľuje Johnny v rámci psychoterapie. Okrem toho sa objaví FBI a mladíkovi vysvetlí, že sa úspešne zapojil do nelegálneho prania špinavých peňazí a predaj obrazu je iba jeho zásterkou. A to ešte zďaleka nie je to najhoršie, čo Michaela medzi mafiánmi čaká. Je nútený vydávať sa za gangstra Mickeyho Modroočka, musí vyriešiť problém s jednou neplánovanou mŕtvolou a hlavne musí presvedčiť Ginu, že ich svadbe nestojí v ceste žiadna prekážka... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

Inozuka 

všetky recenzie používateľa

Když se mafie obuje do obchodu s uměním, začne v tomhle oboru trochu přituhovat... Záhadně vyhoří konkurenční Sotheby's, začnou se prodávat obrazy podivných kvalit atd. Apropos ty obrazy mi připomněly dílo Františka Ringo Čecha "Zvířátka obdivují píču", které svého času zakoupil Milan Knížák pro Národní galerii. Že by tenkrát v tom měla prsty také mafie? Celý ten mafiánský klan je perfektní a hodně jsem se bavil. Nejlepší je, že členy rodiny hrají herci, kteří se v mafiánských rolích již nějaký ten pátek objevují. Z toho důvodu jsou jejich ostří hoši hodně přesní. Trochu moc crazy je konec, ale jak jinak z toho vybruslit, že? Slušná dávka nenáročného humoru... ()

peaceNwar 

všetky recenzie používateľa

Všetko to kazí ten presledený koniec. Inak to ale má neuveriteľnú pseudo"mafiánsku" atmosféru a príjemný nadhľad. Caan je ako vždy výborný, Grant ujde, Jeanne je trochu nepekná, no to vyrovnáva skvelá komediálna hudba. Nejakú extra zápletku ale nečakajte, nič hlbšieho, ani väčšie mozgové zapojenie. Jednoducho zábavka. ()

Reklama

ethos 

všetky recenzie používateľa

Osobne si myslim ze toto je naozaj skvela komedia a zasluzila by si nad 70 percent ale co uz. Inac to bolo uplne super skvele trapasy, zopar dobrych forov proste som sa smial cely cas. Traba vsak na druhu stranu povedat, ze to bolo miestami trosku otrepane, ale tomu sa hadam pri mafianskej komedii ani neda vyhnut. Co sa tyka hercov tak musim povedat, ze to nebolo nist extra, ale Grant to vytiahol aj za ostatnych je proste super. Ked vam mozem odporucit tak si to pozrite v povodnom jazyku. Ja som to pozeral so slovenskym dabingom a okrem toho ze bol miestami hrozny a nehodil nie je nic trapnejsie ako predabovane fory zalozene na britskom akcente a tych tam bolo dost, ale pri troska fantazie si to mozete domysliet. Vrele doporucujem na lahsii vecer, ale pokial chcete inteligentny humor tak toto nieje ono. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Michael je slušný a charakterní gentleman, kterého jeho milovaná Gina zatvrzele odmítá představit svým blízkým. Její rodina, vlastnící proklatě sicilské kořeny, by ve svých řadách spíše uvítala brilantního podřezávače krků než licitátora obdařeného omdlévajícími reflexy při pohledu na tmavě červenou tekutinu vytékající z přebytečného těla. Michael však po Gině touží a je ve svém tragikomickém odhodlání schopen udělat cokoliv, aby na něj byl mafiánský taťka náležitě hrdý. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Mafiánske prostredie sa stalo nie len vďačným miestom pre ambiciózne filmy, ale aj pre komédie. Toto je jeden z tých podarenejších pokusov. Účasť Jamesa Caana dodáva určitú očakávanú nostalgiu a Hugh Grant znova pridáva svoju dávku roztržitosti, tentoraz v primeranej forme. Aby sa bolo na čo pozerať, tak od toho tam máte Jeanne Tripplehorn. Takže ak máte chuť na mafiánsku oddychovku, môžem s kľudným svedomím odporučiť. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • Hugh Grant si počas natáčania vyslúžil od Jamesa Caana prezývku Whippy, podľa Whippeta, anglického plemena psov, ktoré sa dosť trasú. (m.a.t.o.)
  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama