Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultivovaný anglický gentleman Michael Felgate (Hugh Grant) je úspešným a obľúbeným ceremoniárom aukčnej siene Cromwell´s. Okrem toho je zamilovaný do pôvabnej učiteľky Giny Vitaleovej (Jeanne Tripplehorn) - a to natoľko, že ju po trojmesačnej známosti požiada o ruku! Je to síce neobvykle skoro, ale jej rozhorčená reakcia a rozhodné odmietnutie je ešte neobvyklejšie. Ale len do momentu, keď sa Michael zoznámi s jej podarenou rodinou: priateľským otcom Frankom (James Caan), ktorý ho víta s otvorenou náručou, tak trošku odmietavým strýkom Vitom Graziosim (Burt Young), Vinniem D'Agostinom (Joe Viterelli) a chorobne žiarlivým Johnnym Graziosim (John Ventimiglia). Ten má také problémy so svojou psychikou, že si s nimi nevie dať rady ani jeho psychiater! Skôr, ako Gina stihne Michaelovi vysvetliť, že si ho nemôže vziať za manžela, pretože ho má rada a nechce, aby ho mafiáni zatiahli do svojich špinavých kšeftov, Michael v tom už lieta až po uši. Keď sa spamätá, už je im zaviazaný a musí ako protislužbu prepašovať do dražby otrasné obrazy, ktoré maľuje Johnny v rámci psychoterapie. Okrem toho sa objaví FBI a mladíkovi vysvetlí, že sa úspešne zapojil do nelegálneho prania špinavých peňazí a predaj obrazu je iba jeho zásterkou. A to ešte zďaleka nie je to najhoršie, čo Michaela medzi mafiánmi čaká. Je nútený vydávať sa za gangstra Mickeyho Modroočka, musí vyriešiť problém s jednou neplánovanou mŕtvolou a hlavne musí presvedčiť Ginu, že ich svadbe nestojí v ceste žiadna prekážka... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

T2 

všetky recenzie používateľa

Dejovo to zostalo niekde na pol ceste aby to mohol byť ako taký komediálny zážitok s prvkami ako že čierneho humoru. Niektoré komické nápady boli fajn ale konečný efekt vtipnosti nesplnili aspoň teda mňa minimálne nerozosmiali tak ako by mali. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $33,864,342Tržby Celosvetovo $54,264,342║ dosť prešvihnutý rozpočet na takýto tip komedie, hádam nedali Grantovi 20milionový honorár ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Já tenhle film prostě nepovažuji za komedii. Komedie je úplně něco jiného. "Mickey" je už starší film, ale vím, že když jsem ho viděla poprvé před nějakými 15ti lety, neudělal na mě nějaký speciální dojem. A není tomu jinak ani teď. Pro mě je tam nejlepší postavou Frank - v podání Jamese Caana a celkově prostředí mafiánské, které tam ukazuje vliv na "běžné lidi". To je to, co se mi líbilo nejvíc - to, jak to najednou všechno začalo fungovat jinak, když se Mickey přidal do rodiny...Hugha Granta nesnáším ve chvíli, kdy se šklebí a tudíž poslední scéna filmu byla nejhorší jaká mohla být. Jeanne Tripplehorn je kočka, která by za život stále :) Jen by mě zajímalo, jak by na tento film pohlíželi Italové...konkrétní... ;) ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Michael je slušný a charakterní gentleman, kterého jeho milovaná Gina zatvrzele odmítá představit svým blízkým. Její rodina, vlastnící proklatě sicilské kořeny, by ve svých řadách spíše uvítala brilantního podřezávače krků než licitátora obdařeného omdlévajícími reflexy při pohledu na tmavě červenou tekutinu vytékající z přebytečného těla. Michael však po Gině touží a je ve svém tragikomickém odhodlání schopen udělat cokoliv, aby na něj byl mafiánský taťka náležitě hrdý. ()

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Takových lepších 50%. A o to se zapříčil především James Caan. Ta jeho mimika a glosy, to mě fakt dostávalo. Hugha moc nemusím a zde to byl klasický on. Pěkný byl také pohled na Jeanne Tripplehorn. Co se týká příběhu, myslím, že z toho mohlo být vymáčknuto více a hlavně více vtipného a blánivého. Škoda! Ale i přesto je tam pár parádních situací a hlášek. Howgh! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa vydržal pozerať len vďaka tomu, že tam hral môj obľúbený herec James Caan. A aj tak som u neho skoro vôbec nevydržal v kľude presedieť, čo sa mi inak zásadne nestáva. Skrátka, je to celkom nuda, ani výkony hercov nie sú nejako prevratné, ale kto má rád americko romantické a šialeno bláznivé komédie bude určite spokojný.Jeden z tých horších mafiánskych filmov, aj keď až tak o mafiu nejde. Navyše je to aj komédia, takže veľa som od toho nečakal. Aspoň potešia známe mafiánske tváre z iných filmov. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • Hugh Grant si počas natáčania vyslúžil od Jamesa Caana prezývku Whippy, podľa Whippeta, anglického plemena psov, ktoré sa dosť trasú. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama