Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Sci-Fi

Recenzie (166)

plagát

Alpha House (2013) (seriál) 

Jediné médium akejkoľvek umeleckej formy, v ktorej mi sú konzervatívci a o to obdivuhodnejšie, republikáni, sympatickí.

plagát

Roky nebezpečného života (2014) (seriál) 

Väčšina ľudí tu asi skôr vyjadruje svoje presvedčenie k problematike, ktorú tento seriál rieši, než k jeho remeselným kvalitám...

plagát

Susedia na odstrel (2014) 

Úprimne povedané... Vtedy, keď som čakal, že sa len začne naozajstná zápletka, už začalo rozuzlenie. Síce, ehm... Asi sklamanie.

plagát

Godzilla (2014) 

Čo k tomuto povedať? Asi len to, že väčšina dnešných návštevníkov kina bola vychovávaná na superstari, paneláku, marveláckych supervážnych blbostí, Hemsworthovom a Efronovom svalovom skupenstve a asi v živote nepochopila skutočnú krásu alebo vôbec nevidela Lethal Weapon, Die Hard, spielbergových filmoch, keď ešte to neboli najpatetickejšie kraviny sveta a kinematografickej kvality pred rokom 1998. Je naozaj veľmi smutné, že takýto oldschoolový klenot, asi najskvelejší zážitok since Rambo 2008, nedokáže väčšina obecenstva pochopiť ani oceniť. Dark Times are coming, times in which Hemsworths and Hiddlestons will be the new Fords and Hoffmanns.

plagát

Captain America: Zimný vojak (2014) 

Nie je to ani zďaleka také skvelé, ako ratingy ukazujú. Áno, je to veľmi príjemná a živá popcornovka, no ľudia, ktorí už nejaký ten film videli, zistia, že to je z väčšej časti len veľmi neinvenčná rutinná vykrádačka, navyše s veľmi nešikovne podanou správou a asi tisíckrát skopírovaným nazi/commie sprisahaním vo vláde (Manchurian Candidate, Seven days in May). Ak by tam bola cítiť autoparódia, s potešením, ale snaží sa to hrať na tak kultový film, že ním asi nebude. Tie helicarriery mi stále pripadajú aj na komixovú adaptáciu veľmi smiešne. Navyše s nie veľmi kvalitnými hereckými výkonmi superhrdinov a celkovo druhá polovica stojí jedine len na ako vždy skvelom Redfordovi a Jacksonovi. Inak by pravdepodobne to finále vyznelo ako to z Moonrakeru. A ešte niečo, neviem, ako odchovanci Avengerov, ale mne bola identita zradcu a železného sovietského občana jasná už asi od desiatej minúty, čo síce neviem aký malo zmysel, ak to bol dramaturgický zámer.

plagát

X-Men: Budúca minulosť (2014) 

Dramaturgicky, obsahovo i vo forme spracovania mediálnej message asi najčistejší zážitok za posledné dva roky a určite najlepší spomedzi xmen univerza, bohužiaľ čo sa týka foremnej čistoty nesiaha ani po päty svojim Singerovym súrodencom. Až príliš často mätúca práca s kamerou, len jedna neveľmi inteligentná referencia a strih a práca s hercami celkovo veľmi nesúrodá. Pre ľudí, pre ktorých je film umením, to nemôže byť plnohodnotné, no pre tých, pre ktorých to je len obrázkový román, samozrejme päťhviezdičková záležitosť.

plagát

Fargo (2014) (seriál) 

Očakával som niečo na úrovni House of Cards alebo True Detective, ale v skutočnosti to až také neuveriteľne skvelé nie je. Len celkom regulérne poctivá show, typický fox.

plagát

Na hrane zajtrajška (2014) 

Zatiaľ najväčšie prekvapenie roka. Aj keď sa v mnohom nevyrovná Godzille, napr. referenciám, posolstve a oldschoolovej irónii, to podstatné, najmä neuveriteľná ľahkosť a schopnosť po rokoch nudnosti na plátne vzbudiť aj nejaké tie napäté chvíle doplnené gossebumpami, skvelým strihom a potešiteľným každým aspektom, tu je ako neúrekom. Jeho najväčšou výhodou je, že človek neočakával takmer nič, ja osobne som sa nechal presvedčiť len nepríliš optimistickou vyhliadkou na tohtoročné filmové leto a celkom pozitívnou kritickou odozvou. Musím povedať, že neľutujem a som veľmi potešený týmto osviežujúcim zážitkom, ktorý vnáša nádej, že neidoelogická čistá scifárčina ešte nevymrela.

plagát

12 rokov otrokom (2013) 

Nie je to taky originalny pocin ako Hunger a Shame, ale myslim si, ze inak by sa McQueen do vyssej ligy nedostal nez takymto klisoidnym tematom a inak by asi tiez nemohol dovolit do svojho filmu dalsikrat fassbendera a benedicta a preto si myslim ze za tychto okolnosti je mu velmi nespravodlive vycitat, ze si vybral temu, ktoru akurat pred rokom otrasnym sposobom spracoval deda berg a skvelym sposobom stryko tinko. Ja som mu vcelku odpustil za vyber temy a aj ked si nemyslim, ze patri do najlepsich filmov roku, ocenujem jeho dramaticke kvality.

plagát

Top Gear (1978) (relácia) 

Nepaci sa mi ako sa opica Jeremy neustale snazi glorifikovat dinosaura tohto veku, internal combustion engine, ale auta ako take mam rad a nie som az taky eko fanatik aby som nemohol pochopit, ze sa vo vsetkom da najst nieco dobre. Ako chlapec v dusi zboznujem auta. Brane s odstupom je to velmi zabavny program, ale urcite to netreba brat ako seriozny motoristicky ci hociaky program.