Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je 31-ročná sympatická Angličanka, ktorá okrem toho, že zaháňa osamelosť cigaretami, alkoholom a množstvom nezdravého jedla, má zvláštny talent na trapasy. Jeden z nich ju čaká na novoročnej oslave, kde sa jej matka Pam pokúsi "dohodiť" vhodného ženícha. Tentokrát sa ním má stať jej kamarát z detstva Mark Darcy (Colin Firth). Bridget si s na prvý pohľad protivným a snobským právnikom, ktorý pracuje ako obhajca v oblasti porušovania ľudských práv, nepadne do oka a navyše sa pred ním strápni. To je posledná kvapka, ktorá ju vedie k rozhodnutiu obmedziť fajčenie, alkohol, nezdravé jedlo a tiež sny o mužoch. Vďaka mnohým drobným trapasom v nakladateľstve, kde pracuje, si ju všimne jej nadriadený Daniel Cleaver (Hugh Grant) a začne s ňou otvorene flirtovať. Bridget sa s ním snaží držať krok a skutočne sa jej to darí. Stanú sa z nich milenci a ona prežíva obdobie naozajstného šťastia. Bridget však čoskoro zistí, že ju prelietavý Daniel podvádza s kolegyňou, atraktívnou kráskou Laurou. Okrem toho sa dozvie, že jej matka opustila otca a začala si pomer so starnúcim moderátorom. Bridget sa najskôr doma opije, ale potom sa rozhodne začať nový život. Nakúpi si knihy o zvyšovaní sebavedomia, začne cvičiť a hľadá si novú prácu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (713)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Kdyz uz clovek chce kouknout na romantickou komedii, tak je fakt asi nejlepsi vybrat si nakou anglickou a tohle neni vyjimkou. Navic obsazeni Zellweger bylo vylozene stesti, ta je naprosto dokonala, i kdyz dela samy prusery, cloveku je zkratka sympaticka, misto aby ji chtel zastrelit. A co se tyce Granta, tak tomuhle tyhle role dou a tady nastesti nehraje moc velkyho slusnaka, coz jsou taky body k dobru. Dal jeste musim pochvalit prijemnou hudbu. Problem je, ze zhruba po 50 minutach narvanejch perfektnima forama film sklouzne krapet vic do romantickyho zanru a vtipu ubyde. Kdyby se to nestalo, tak uvazuju o maximalnim hodnoceni, ale takle jen za 4*. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Líbí se mi ten britský nádech i humor a skvěle zvolená hudba. S Renée Zellweger mám problém takřka v každým filmu, ale tady kupodivu ani ne. Hraje tam takovou nesympatickou mimoňku, což ona je i ve skutečnosti. :-D Nicméně pro dívky především ty, které trpí nějakým komplexem (takže všechny) to bude kultovní záležitost. Pro mě jen mírně nadprůměrná podívaná. 60% ()

Reklama

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Bridget aneb alter ego moderní průměrné ženy. Cíl: oslovit drtivou většinu žen. Prostředek: pandořina skříňka alias deníček ukrývající tajemství zkázy světa. K tomu věčný boj s faldíky v břišní oblasti aneb sisyfovská práce našich žen. Mise splněna, film oslovil. Teda abych upřesnil, mise splněna na 99%, to jedno procento, ta nepatrná vada na kráse, představuje např. uživatele salahadin, canakja či flanker.27, kupříkladu u nás tří se mise minula tím pravým ořechovým účinkem. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

vtipná a roztomilá komédia, síce preromantizovaná a k záveru presladená až až, ale s dobrými fórikmi a rozkošnou Renée Z. a výborným Hughom G. aj keď téma sa ma zatiaľ nijako netýka, pretože nie som opustená tridsiatnička (a ani nikdy nebudem) na tomto filme som sa pobavil, pretože síce hovorí o tom istom, o čom väčšina súčasných anglických filmov a seriálov, ale hovorí to vtipne a originálne. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Mierne nadpriemerná komédia, ktorá stavia na one-man , teda one-woman show Renée Zellweger. Niektoré jej úškrny a iné mimické pohyby boli geniálne a zistil som, že som sa naviac smial na jej "priblblých" výrazoch tváre. Hugh Grant opäť nevystúpil zo svojho tieňa (inak ja ho neznášam) a rozdiel oproti iným mileneckým rolám, bol v tomto filme grobian s pričastým výskytom slovného "fuck". ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (42)

  • Helen Fielding nabídla Salmanovi Rushdiemu cameo se slovy: "Jak by se ti líbilo udělat se sebe blbce?" V samotném filmu ovšem nakonec jako blbec nepůsobí. Dle Rushdieho byla například nepoužita scéna, v níž se políbil s Hughem Grantem (Daniel Cleaver). (Zdroj: ČSFD)
  • Bridget (Renée Zellweger) používá na svém Apple Mac počítači MSN Explorer, který byl ale vydán pro Apple až v roce 2002. (don corleone)

Súvisiace novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (viac)

Reklama

Reklama