Reklama

Reklama

eXistenZ

  • Česko eXistenZ (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejlepších programátorek počítačových her Allegra Geller testuje novou hru ve virtuální realitě. Na začátku je napadena fanatickým zabijákem, který používá podivnou organickou zbraň. S pomocí přítele Teda se jí podaří uniknout a ten s ní zůstává jako její ochránce. Přistroj, ve kterém je uložena jediná verze programu eXistenZ je poškozen a tak Allegra přesvědčuje Teda, aby si nechal zavést port přímo do svého vlastního těla a mohli tak pokračovat ve hře. Události směřují k rozhodujícímu souboji, ve kterém se dvojice dostává do podivného nebezpečí a již není schopna rozpoznat, kde je hranice mezi skutečností a virtuální realitou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (434)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle me celkem zklamalo a narozdil od ostatnich mi to neprislo nak zvlast zamotany. Nejdriv sem se pul hodky vicemene nudil pri sledovani ne nak zvlast zajimave udelanyho uteku, kterej ozivila akorat scena s Dafoem. Kdyz se pak dej presunul do hry, tak sem se tesil, ze konecne zacne naka rezba, ale krome par krapet nechutnejch scen to byla stejna nuda jako mimo hru. Film se krapet rozjel az nekdy po hodine a to porad ne nak zvlast extra. No a zaver byl zajimavej, ale cekal jsem, ze k necemu podobnymu dojde. Film tak vicemene zachranuje slusne hrajici Law a pekna Leight, ale celkove jsem se dost nudil. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Namet je fajn, avsak scenar, konkretne zaciatok celeho pribehu proste nefunguje. Celych prvych dvadsat minut sa postavy snazia vysvetlit, o com to vlastne ten Cronenbergov vymysel je, a to velmi nezazivnym sposobom. Naviac, dvaja hlavny protagonisti mi pripadali, ze sa s Cronenbergovym pribehom proste neszili, priam akoby ani sami netusili, o com vlastne rozpravaju. Cest preto Wiilemovi Dafoe, ktory do filmu vniesol ten spravny naboj. Skoda ze ostatny herci nedokazali zapasovat do nametu ako on. Tak ci tak, od polovice filmu to nastastie cele zacalo fungovat a aj ked ma film nicim neprekvapil (zaverecna pointa uz vobec nie), velmi slusne som sa bavil. Skoda toho rozjazdu a nie celkom presvedcivych ustrednych postav. Kazdopadne je to Cronenberg a nielen pre jeho fanusikov (tych jeho stavnatych uchylnosti je tu pozehnane) to moze byt zaujimavy zazitok. (6.5/10) ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Cronenbergův svět je promyšlený do nejmenších detailů, zcela svébytný a plný fantazie. Neplýtvá energií na kopírování jiných. Ve filmu se prolíná tušená realita s tušenou fikcí, nic není takového, jako se zprvu zdálo. Závěrem posílá Cronenberg hořký úsměšek, když nám představuje chrám, chrám testování nové hry. Nehledá supermoderní, až futuristickou stavbu, bere nás do tradičního kostela. Jen musím říci, že Cronenbergova vize budoucnosti je děsivá. Je to vlastně vize budoucnosti? Nebo je tenhle sofistikovanější Cronenbergův Matrix jen odrazem reality, v níž každý hrajeme svoji postavu? ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Réžia: David Cronenberg. Scenár: David Cronenberg. Virtuálna psycho game jazda s pánom Davidom Cronenbergom. "eXistenZ"!!! Sen, halucinácie, cyber priestor, imaginácia, paranoja, bizarnosť, prelínanie časových rovín. Film nútiaci diváka premýšľať a zároveň snímok, ktorý nemožno racionálne pochopiť. Vizionárske dielo, ktoré dokáže oceniť len skalný fanúšik tohto bez debaty originálneho a svojského kanadského režiséra. Tvorba Davida Cronenberga nie je pre každého, nie je to povrchný, popcornový mainstream. *** ()

d-corso 

všetky recenzie používateľa

Porovnávat eXistenZ s Matrixem, je podobné jako srovnávat žábu s vietnamskými digitálkami. Žába jistě dál doskočí, na druhou stranu se celkem složitě nosí na ruce a většinou neukazuje přesný čas. Je také nutné si uvědomit, že to, co jí chybí na vnějškové pohlednosti, je nahrazeno dokonalou funkčností a pokud se ponoří do vody, aniž by na sobě měla napsáno "200 m water resistant", můžeme si být vcelku jisti, že se po čase opět objeví na hladině a vesele si zakváká. To ovšem pochopitelně za předpokladu, že nepřiletí čáp. Jinak vše podstatné o eXistenZ již bylo napsáno v sedmnáctém čísle časopisu Živel. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (10)

  • Film je výrazne inšpirovaný dielom legendárneho sci-fi spisovateľa Philipa K. Dicka, ktorý sa vo svojej tvorbe zaoberal najmä pravou povahou reality. eXistenZ sa do veľkej miery inšpiruje jeho románom "Tri stigmy Palmera Eldritcha", v ktorom však vrstvenie realít nebolo rámcované hrou, ale špeciálnymi drogami. (tomashrabek)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario. (Terva)

Súvisiace novinky

Hollywood podle Cronenberga

Hollywood podle Cronenberga

07.02.2006

Intriky a výstřednosti všeho druhu v americkém filmovém průmyslu budou stěžejním tématem připravovaného tragikomického dramatu kanadského režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí), MAPS TO THE… (viac)

Reklama

Reklama