Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (17)

  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)
  • Wes Anderson pôvodne zamýšľal, že hudobný doprovod k filmu by tvorili iba piesne skupiny The Kinks. (m.a.t.o.)
  • O úlohu Maxa Fischera (Jason Schwartzman) sa uchádzalo vyše 1 800 teenagerov z USA, Kanady a Veľkej Británie. (m.a.t.o.)
  • Billovi Murraymu (Herman Blume) sa scenár po prvom prečítaní tak zapáčil, že bol ochotný si vo filme zahrať bez nároku na honorár. (m.a.t.o.)
  • Bentley použité vo filme požičal filmárom majiteľ iba pod podmienkou, že jeho dcéra si zahrá malú úlohu. (m.a.t.o.)
  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde pani Crossová a Max kŕmia ryby a hovoria o smrti milovaných, musel Jason Schwartzman (Max) stáť na krabiciach, aby bol rovnako vysoký ako Olivia Williams (pani Crossová). (m.a.t.o.)
  • Film sa z časti natáčal aj v St. John's School v Houstone, bývalej strednej škole režiséra Wesa Andersona. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (viac)

Reklama

Reklama