Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Miller vyrastá s prísnou matkou, ktorej neustále konflikty s jeho staršou sestrou vyvrcholili až jej odchodom z domu. Bratovi však nechala darček - zbierku platní rockových kapiel. Pätnásťročný chlapec sa do rockovej hudby zamiluje, prispieva do školského časopisu, a sníva o tom, že sa stane uznávaným hudobným kritikom ako jeho vzor Lester Bangs. Jedného dňa sa jeho sen stane skutočnosťou a William vyráža na svoje prvé turné... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (387)

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

"Rockové hvězdy mi unesly syna" říká Frances McDormand svým studentům. A má pravdu. Její synáček infikován dědictvím- deskami s rockovou muzikou - po starší zběhlé sestře odjíždí na turné s kapelou, aby se vrátil jako jiný člověk: bez iluzí o čistotě rockerské filosofie, bez panictví a nakonec i bez článku do novin, pro který to všechno začalo. Perfektní film, nadupaný klasickou i pro film nově složenou muzikou, s vtipným scénářem a dobře obsazenými (a ještě lépe zahranými) rolemi. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Cameron Crowe | Hudba: Nancy Wilson | Produkcia: Cameron Crowe, Ian Bryce | Distribúcia: DreamWorks, Columbia | Štúdio: Vinyl Films | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 47,383,689 $ || Vypravujúci film mimo zvyknutých kolají. To je jeho najväčšia ťahová sila smerom do predu od začiatku do konca. Kvalitných filmov s hudobnou tematikou je naozaj málo, pretože sú veľmi ťažko vystavateľné, pretože hudobná vložka často rozbíja gradačnú tendenciu celku v posunu príbehovej linky. Almost Famous je jedným z podarenejších kusov, no práve ku koncu mu dochádza dych. I tak výnimočný kus. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Hudební životopisy nejsou úplně moje krevní skupina, ovšem Cameron Crowe tenkrát zkrátka uměl. Z dnešního pohledu je důležité, že film vůbec nestárne (resp sedmdesátky byly postaru vystihnuté už na tom počátku tisíciletí), Kate Hudson je pořád neskutečná v tom nejlepším slova smyslu a je škoda, že film tak trošku zapadl a já sám jsem se o něm dozvěděl a dostal se k němu o mnoho let později. PS : Jimmy Fallon má strašně hustou image...8/10 ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Vrchol Crowovej režisérskej aj scenáristickej tvorby. Rocková muzika v tej najlepšej podobe doplnená o príbeh chlapca, ktorý si k sláve pričuchol trocha iným spôsobom ako ostatný. Dojemný, pravdivý a hlavne krásny príbeh, ktorý spolu z hereckou elitou - hlavne McDormand, Crudup a Hoffman vytvárajú jeden z najlepších hudobných filmov aké kedy vznikli. Táto sonda do duše umelcov sa na nič nehrá, ale ani nemá tendenciu šokovať. Skrátka sa snaží podať skutočný obraz sveta komercie a starých zásad očami mladého chlapca. A funguje to. Humor, dobrá hudba, dramatické scény - dokonca sa film môže pochváliť dokonalou lietadlovou scénou - dokazujú že Crowe ako tvorca dospel. Vrchol jeho tvorby aj žánru. Film, ktorý môžem pozerať dokola a vždy to skončí tím že si musím pustiť Zeppelin. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Kto je herec Patrik Fugit,ktorý s noblesou hrá rockového novinára Williama Millera?Pre mňa doposiaľ Unknown,možno som ho niekde videl,ale nespomínam si na to,ale čo viem,že spomínať budem na tento herecký výkon mladého húževnatého žurnalistu,ktorý spoznáva kapelu Stillwater,s ktorou sa púšťa na turné a bude musieť popritom riešiť vzťahy v kapele,vzťahy s takmer nervovo zrútenou mamou Frances McDormand(oscarová nominácia),či spoznáva po uši zaľúbenú fanúšičku Kate Hudson,ktorá tiež nie je na tom neskôr práve psychicky najlepšie,inak herecký ansámbel je perfektný,dianie ma nemalo kedy nudiť,lebo som bol zamestnaný počúvaním ich Muziky,celkovo Soundtrack je spestrením.Dynamická retro dráma,ktorá je preto taká dobrá,lebo má scenár Camerona Crowea(získal oscar za screenplay),kamera Johna Tolla,výprava a strih.P.S.Hoffman ako Billov poradca,na niekoľko scén,prispieva ku kvalitnému filmovému zážitku.Povedal by som,že Crowe potrebuje nejaký návrat,ktorý by ho vrátil späť na výslnie. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (44)

  • Když Penny Lane (Kate Hudson) veze Williama (Patrick Fugit) do hotelu za skupinou Stillwater, na předním skle je vidět odraz obalu desky "Dark Side of the Moon" od skupiny Pink Floyd. (Hal_Moore)
  • Pri poslednom rozhovore s Williamom (Patrick Fugit) sa Russell (Billy Crudup) postaví zo stoličky, aby ju otočil čelom, pričom oblečenie na operadle zhodí na zem. Po nasledujúcom strihu sú tričká opäť na svojom mieste. (ZOUi)

Reklama

Reklama