Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý príslušník špeciálnych jednotiek Frank Martin (Jason Statham) pracuje ako nájomný kuriér, ktorý preváža tie najnebezpečnejšie zásielky. Čo dostane, to tiež doručí, a na nič sa nepýta. Frank však nedávno zmenil nielen prácu, ale aj pôsobisko. Z Francúzska sa na čas presťahoval do Miami, kde teraz pracuje pre zámožnú rodinu Audrey a Jeffersona Billingsovcov (Amber Valettaová, Matthew Modine), čo je záskok za kamaráta. Jeho jedinou prácou je v podstate každý deň voziť malého Jacka Billingsa (Hunter Clary) do školy a potom späť domov. Existuje len veľmi málo vecí, ktoré Franka ešte dokážu prekvapiť, ale na jednu z nich narazí práve tu – na kamarátske puto, ktoré vznikne medzi ním a šesťročným Jackom. Keď Jacka unesú, Frank musí využiť všetky svoje schopnosti, aby ho zachránil a prekazil únoscom plány. Nebude to vôbec ľahké. Na ich strane totiž stojí Lola (Kate Nautaová) – vraždiaci maniak v tele supermodelky“ a zákerný Gianni Chellini (Alessandro Gassman)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (559)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Potřebujete inteligentního gentlemana, kterého nic nepřekvapí, má speciální výcvik, rozumí počítačům, zbraním, chemikáliím, uřídí jakýkoliv dopravní prostředek, je rozeným zabijákem, co si poradí jen s hadicí proti bandě záporáků a ještě k tomu všemu bude dávat hádanky Vašemu synáčkovi? Jste na správné adrese.. Charismatický kurýr Frank se přesunul do atraktivního Miami, kde se po únosu synka zámožných rodičů rozjede pořádná akční exhibice, velmi často doprovázena úsměvným dojmem. Každá sekvence je choreograficky vymóděná, každý záběr je díky četným kamerovým filtrům jako obrázek. Kurýr 2 naprosto rezignuje na logiku a nějaký vnitřní dramatický rozměr, sype jednu akci za druhou, přičemž leccos opomene vysvětlit. Ještěže se na dvojku nechal ukecat Jason Statham, kterému dá tentokráte nejvíce práce umlčet jednu anorektickou slečinku (že by Terminátorova sestra?). Roztomile hloupoučká jednohubka, namixovaná tak akorát na něco přes 80 minut!! ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Pri pokračovaní Kuriéra je potrebné sa zhlboka nadýchnuť a pri scénach kde prestávajú platiť zákony fyziky vydýchnuť a chvíľu pomaly rozdýchavať. Zneškodnenie bomby pomocou žeriava chce kurevský nadhľad , ale hlavne pri bitkárskych scénach ma film ako tak upokojil a pobavil. Dobrá scéna s hasičskou hadicou a súboj so 150kg vážiacim černochom je to najlepšie čo vo filme je, ale v týchto veciach je majstrom J.Chan. Sláva mu. Slabšie pokračovanie , ale napriek tomu sa prikloním k trom , pretože ako akčná jednohubka má aspoň pár svetlejších momentov. 50%. ()

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Cool Statham se rube s ďábelskou záporačkou Kate Nauta...To je asi to nejoriginálnější, co tvůrci v tomto mdlém pokračování dokázali vymyslet. Příběh je jedno velké klišé a akční scény jsou nereálné a přehnané až běda. Tomu všemu nasadili korunu neschopní herci ve vedlejších rolích. Škoda, protože Kurýr mohl být docela slibnou filmovou sérií, ale za tohle by se styděl snad i Segal s Van Dammem. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Nepřetržitá akční jízda kterou zdobí neskutečné akrobatické kousky a výdrž hlavního hrdiny. Přestože jistá pejorace je cítit zejména ve scénáři, režie si stále drží vysokou žánrovou úroveň a nenechává diváka v klidu ani na vteřinku. Zajímavostí budiž jakési "chanovské" bojové vsuvky, z nichž zejména ta s požární hadicí rozhodně stojí za více než jedno zhlédnutí. Většina scén však již zavání až přílišně levnou efektivností, přesto se však díky ohromné dávce nadhledu nemůžeme na tvůrčí tým zlobit. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Podľa hodín vo Frankovom (Jason Statham) aute je v deň únosu dátum 1. 4. 2005. (Zeker)

Reklama

Reklama