Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendárni Addamsovci sú späť, aj s novým prírastkom do rodiny. Gomézovi a Morticii sa narodí nový potomok, fúzatý chlapček menom Pubert. Dve staršie deti ho však nemajú radi, žiarlia na neho a niekoľko krát sa ho dokonca pokúsia zabiť. Addams a Morticia sa preto rozhodnú najať opatrovateľku Debbie. Nevedia, že Debbie je Čierna vdova, sériová vrahyňa, ktorá sa zameriava na starých mládencov, ktorých vo svadobnú noc zavraždí, aby získala ich majetok. Najnovšou obeťou, ktorú si vyhliadla, sa má stať strýko Fester... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (303)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrá komédia, ale nedosahuje ani z ďaleka kvality originálu, či prvého dielu. Hlavné mínus je absencia hlášok, ktorých je tu akosi málo. Na druhej strane je tu niekoľko totálne skvostných scén, ako napríklad dobrodrúžstva v kempe. Zamrzí opäť zlá dejová línia, opäť krútiaca sa okolo strýka Festera. Herci sú vynikajúci (hlavne trio Julia, Ricci, Lloyd), rovnako aj réžia a hudba. Ďalšie výtky sú rovnaké ako pri jendotke (napr. atmosféra domu). Je to skôr na takých 70%, kým jednotka by bola na 90% - cítiť tam pokles, ale stále je to kvalitná zábava. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Má oči môjho otca.“ – „Gomez, vyber mu ich z ručičiek.“ Vizuálne strhujúca šou (nominácia na Oscara za najlepšiu výpravu) opakujúca všetko dobré (herci, štýl humoru), ale zároveň obsahujúca minimálne dve výrazné, nosné dejové línie, z nich každá by si vyslúžila vlastný celovečerák, ale tu sú namixované do jedného príbehu a plynulo sa striedajú, vďaka čomu (beztak krátka) snímka pôsobí fakt svižne (novorodenec, čierna vdova). I vinou toho sú však hlavní dospeláci odsunutí na vedľajšiu koľaj a prím preberajú deti a strýko Fester. Z nezabudnuteľných scén, obdarovaných diabolským tempom, spomeňme mučenie Christiny Ricci, ktorú na letnom tábore zatvoria do chatky s disneyovkami, svine. Ona sa im ale následne kruto pomstí brutálnym divadelným predstavením, čo je trademark série (viď. podobne úchylné predstavenie v jednotke). No, ono to vlastne séria nikdy nebola, pretože hoci sa i z dvojky (zaslúžene) stal hit, trojka nevznikla, keďže Raul Julia o rok neskôr zomrel (viď. pamätná Sonnenfeldova odpoveď na otázku, prečo nenatočí trojku: "Pretože Christia Ricci už je príliš veľká a Raul Julia príliš mŕtvy."). Scenár je neskutočným spôsobom závadný, dnes (komentár aktualizujem v r. 2022) sa skutočne ťažko verí, že boli doby, kedy bolo možné natočiť čosi takéto šialené a vydávať to za rodinný film (gilotína, deti fajčiace cigary, likvidácia ohrozených živočíšnych druhov, Addamsovci viac či menej priamo v priebehu snímky brutálne zavraždia minimálne dve osoby a upečená striptérka, preboha fakt tam dali upečenú striptérku???). Znova neskutočné hlášky („Je to tradícia, ak sa jedno dieťa narodí, druhé musí zomrieť.“) a dialógy („Keď som ťa videla prvý raz, myslela som si, že si z Európy?“ – „Ozaj? Ale veď sa sprchujem.“; „Je to chlapec?“ – „Je to Addams.“). Kino Považan NMnV 1994  ()

Reklama

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa

"You have taken the land which is rightfully ours. Years from now my people will be forced to live in mobile homes on reservations. Your people will wear cardigans, and drink highballs. We will sell our bracelets by the road sides. You will play golf and enjoy hot hors d'oeuvres. My people will have pain and degradation. Your people will have stick shifts. The gods of my tribe have spoken. They have said, "Do not trust the Pilgrims. Especially Sarah Miller." And for all these reasons I have decided to scalp you and burn your village to the ground." ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je rovnako zábavná a ujetá ako prvá časť. Je veľká škoda, že Raul Julia zomrel. Viem si predstaviť, že by natočili ešte jednu časť, ktorá by to celé ukončila. Addams family je skvelou zmesou bizarností a čierneho humoru, ktorý ale funguje. Aj tá preexponovanosť, aj tá naivita u postáv. A myslím, že som tam dokonca postrehol aj rasizmus. V rámci súčasných trendov sú niektoré veci krásne úsmevné. (Napríklad Disney) A Cusacková je tu riadne sexy. Čo som netušil, že vie byť. Inak to má všetko čo robilo prvú časť takou cool. Len viac. Don´t fuck with Wednesday! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V mojich očiach ešte vtipnejšie ako jednička, kde to trochu ešte drhlo. Adamsovci sú oslavou nekonformnosti a odsúdzením spoločenských noriem a tak to bolo asi aj v seriály, ktorý si už nepamatám a tak je to aj v Sonnenfeldových výborných adaptáciách. Niektoré suché hlášky majú ťažký kultový potenciál a scéna rebélie na tábore je absolútne úchvatná. Občas to trochu stráca dych, ale vzápatí príde zase od tvorcov ďalší gól. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (23)

  • Mercedes McNab, která ztvárnila roli protivné Amandy, si v prvním díle zahrála skautku se sušenkami. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama