Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cahit žije v Hamburgu a zo svojho života odstránil všetko, čo by mu pripomínalo jeho turecký pôvod. Zo stredu klubovej a drogovej scény, kde prežíva zo dňa na deň, sa ocitne na psychiatrickej klinike, kde sa zoznámi s mladou Sibel, ktorá sa pokúsila o samovraždu, aby unikla obmedzovaniu zo strany svojej konzervatívnej tureckej rodiny. Hoci sa najskôr bráni, napokon podľahne prosbám Sibel, aby ju zachránil fingovaným manželstvom.. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

Faye 

všetky recenzie používateľa

."Když nemůžeš změnit svět, změň ten svůj". Je mnoho druhů nespokojenosti: jedna se mění v beznaděj, a jiná se snaží, dosáhnout toho, co chce. A právě ta druhá nespokojenost spojila život odevzdaného alkoholika Cahila, jehož jediným smyslem života je hasit žízeň s nedočkavou muslimkou Sibel, která je natěšená na všudypřítomné rozkoše okolního světa, ale dusí ji rodina a tradice. Tak moc touží po volnosti a svobodě, že se ji rozhodne( trochu paradoxně) získat sňatkem s Turkem.....„Jestli chcete ukončit svůj život, udělejte to.Ale nemusíte kvůli tomu umírat. Ukončete tenhle život a žijte dál.“ Drsné, surové, krvavé, bezvýchodné, nepochopitelné. ()

Skip 

všetky recenzie používateľa

Tlak života je někdy nesnesitelný, protože ho nesnesitelným dělají nejrůznější okolnosti a každý pak to dusno v sobě musí ventilovat jinak. Průšvih je, když to zamotá život i někomu jinému. Od začátku do konce bez jediného hluchého místa, vše uvěřitelné, žádný falešný sentiment, prostě tak, jak se to může kdykoliv odehrát. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak s týmto filmom mám značný osobný problém. Je to o strete kultúr, ako píše jeden? Alebo o generačných problémoch tureckej menšiny v Nemecku, ako píše iný? Vyskytuje sa ten permanentne schlastaný a občas nadrogovaný povaľač v tureckej komunite výnimočne alebo často? A ako je na tom jeho fešná manželka s jej predstavami o užívaní si života? Budem po skončení filmu lepšie chápať etnické, náboženské, rodové a generačné napätie u nemeckých Turkov? Asi nie. Americkí imigranti počítali s tým, že sa stanú Američanmi. Európski imigranti asi očakávajú prispôsobenie sa Európanov. A Európania sa nestačia čudovať ako sa mení panoráma ich miest. Tie tri hviezdičky sú za profesionalitu tvorcov a aktérov. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

na europsku tvorbu sa vzdy velmi tesim a byvam aj viac zhovievavejsi pri jej hodnoteni, teraz vsak nemozem dat viac ako tri hviezdy. film je po pribehovej stranke deravy ako emental a nezaplata ho ani schopna filmarska remeselnost..tie dve hodiny su viac utrpenim, ako radostou, co je pre film dost blba vlastnost. ()

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Po přečtení anotace i po prvních pár minutách filmu jsem měl dojem, že půjde o veselou komedii ve stylu Zelené karty, kdy se dva lidé vezmou čistě účelově a po jistých peripetiích se do sebe zamilují. Ovšem mýlil jsem se. Gegen die Wand je film spíše syrový a krutý. Především tím, že bez pozlátek ukazuje, jak nízká práva má turecká žena a jak je s ní zacházeno. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (8)

  • První německý film po sedmnácti letech, který na Berlínském filmovém festivale získal Zlatého medvěda. (džanik)
  • V době, kdy film začal sbírat ceny na mezinárodních filmových festivalech, označil německý bulvární tisk (Bild, Kölner Express) hlavní herečku Sibel Kekilli za bývalou pornohvězdu. Sibel kontrovala během děkovné řeči na Bambi Awards (2004), kde tisk obvinila z "mediálního znásilnění". (džanik)
  • V úvodní scéně, kde se Cahit objevuje zcela opilý, to Birol Ünel nehraje, byl skutečně namol. Opil se během čekání na natáčení. (džanik)

Súvisiace novinky

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama