Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynálezce Preston Tucker na konci druhé světové války rozvíjí vizi auta budoucnosti, technicky dokonalého, a přitom velmi laciného vozidla. Jeho myšlenka ale nemá úspěch, protože proti odporu velkých automobilových koncernů v Detroitu nemá Tucker šanci bojovat. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (37)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

"Budete kupovat rádia od našich nepřátel." Jestli tohle Tucker vážně řekl, tak génius skutečně byl, minimálně v oblasti předpovědí. Coppola natočil nezvykle svižný film, v němž upřednostnil silný příběh před formou. Snímek je zručně sestříhán, takže dokáže po celou stopáž udržet diváka v příjemném napětí. Vše doprovází nadmíru vydařená hudba. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Tucker: Muž a jeho sen” , prvé slovo označuje priezvisko, keď pred ním doplním ešte i meno Preston, ktorý bol z časti vizionárskym podnikateľom, a "ilúzia" za dvojbodkou by mala už definovať jeho víziu, uskutočnenie plánov, ktoré neskôr spočívali v masívnej výrobe automobilov, nesúcich pomenovanie sedan: Tucker 48, a ktorých sa síce vyrobilo iba rovných 50 kusov + "pôvodný prototyp" , lebo už vedľa toho, mal samé, súdne opletačky, no i tak sa zapísal do histórie, a to určite menej, než taký sympatizant nacistov Henry Ford, ale i napriek tomu, si jeho životopis koledoval o filmové spracovanie, ktorému vtisol konečnú podobu, nikto iný, ako legendárny Francis Ford Coppola, čo mal svoje najlepšie režisérske roky života už dávno za sebou, pričom sa i tak veľmi obstojne popasoval so samotným, vizuálnym cítením, aby sa divák mohol čo najlepšie identifikovať s človekom, ktorý bol zrejme nepochopený v danom období svojej existencie, kedy mu len mocní hádzali polená pod kolená, aby ho zničili. Obsadenie mám vkusné, najmä Martin Landau sa vyrovnáva Jeffovi Bridgesovi, kde si je možnosť taktiež všimnúť i účinkovanie jeho otca, Lloyda, v menšej roli uštipačného senátora Homera Fergusona. Tradične sa v snímku mihne i Francisova dcéra, Sofia, a tak sú sily vyrovnané. Treba byť ale strašne pozorný, inak ju ani nezbadáte. 4. film od Coppolu po sebe, ktorému som neudelil viac, než 60 % ! ()

Reklama

Brouk 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení a ty koráby.... moc zajímavý film... i na poučení... Skvělý nadčasový produkt, ale co naplat když jste v konzervativní Americe a jdete proti "velkejm a tlustejm" (a není to jen o Americe) a tak..... Happy end se nekoná.... aspoň v tomhle filmu filmu a i tomu nejzarytěnějšímu cynikovi to určitě přijde líto... Kdyby Tucker prorazil, třeba by se automobilový trh odvíjel i jinak.... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taká rozprávka o vzostupe a páde jedného naivného snílka, ktorý sa rozhodol vyrábať autá, ale zlé automobilky mu to prekazili. Hlavný problem, ktorý som s filmom mal je ten, že je podaný bez poriadneho zdramatizovania. Aj vo chvíľach hrdinovho pádu, keď už mu ide dokonca o slobodu, to je podané tak pohodovo jak keby o nič nešlo. To že bol hlavný hrdina nonstop pozitivne naladený je ok, ale natočiť takto naivne aj celý film bola podľa mňa chyba. Filmu strašne chýbala scéna v ktorej by hrdina aspoň na chvíľu podľahol zúfalstvu alebo by o ňom pochybovala rodina, aby ho to viac poľudštilo. Takto pôsobil ako jednorozmerná figúrka, ktorá mi po chvíli liezla na nervy. Jediný z hercov, kto má možnosť aspoň trochu niečo predviesť je Martin Landau ako verný pomocník hlavného hrdinu. Takže výsledkom je totálny priemer a mňa viac ako film bavil komentár od užívateľa dobytek. 5/10. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Jeden z menej známych a menej vydarených Coppolových filmov. Nakrútenie filmu o síce menej známej, avšak nijak bezvýznamnej osobnosti americkej priemyselnej, či skôr automobilovej histórie bol istotne dobrý nápad, problém je v tom, že Coppola aj napriek mnohoročným skúsenostiam,  či už nešťastnou náhodou alebo vlastným pričinením, vytvoril skôr priemerné dielo. Problém je už v jeho zbrklom podaní (začiatok vyzerá tak, ako kedy sa jednalo o 2. časť 2-dielneho filmu), ktoré malo skôr charakter dobrodružného filmu, vďaka bláznivému Jeffovi Bridgesovi v klobúku som si nemohol pomôcť s predobrazom Indiana Jonesa. Rýchle tempo filmu veľmi neprospieva, pri jeho sledovaní som si spomenul na Letca a milým potešením bola jeho krátka spojitosť s týmto filmom. Krátka scéna s Howardom Hughesom (skvelý Dean Stockwell, väčšia podobnosť ako u DiCapria) má svojou temnosťou až horovový nádych, Hughes pôsobí až mysticky a pre mňa bola táto pasáž jedna z najlepších vo filme. Veľmi som zvažoval svoje hodnotenie, malo by byť niekde okolo 3,5* avšak ako som už povedal ak by sa Coppola viacej posnažil, výsledok by mohol byť omnoho iný - lepší. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Producent George Lucas v roce 2005 prodal svůj model sedanu Tucker za 385 500 amerických dolarů. (Terva)
  • Vývoj filmu začal Francis Ford Coppola již v roce 1973. Tehdy chtěl do hlavní role Marlona Branda. Projek však nevyšel. (Terva)
  • Natáčení bylo zahájeno 13. dubna 1987 v závodech Ford Motor v Richmondu. Dále se například natáčelo v San Franciscu nebo Chicagu. (Terva)

Reklama

Reklama