Reklama

Reklama

Juan, Oscar a Franco sú traja bratia, ktorí majú ešte jednu sestru Libiu. Tá je mladá, krásna a zamilovaná do bohatého Bernarda Elizonda, ktorý je o mnoho rokov starší ako ona. Libia otehotnie, ale Bernardo má nehodu na koni a umiera. Zdrvené dievča sa dozvedá, že Bernardo bol ženatý a mal tri dcéry a spácha samovraždu. Jej bratia chcú pomstiť sestrinu smrť a vydávajú sa do domu rodiny Elizondovcov. Tam stretnú tri krásne sestry - Jimenu, Saritu a Normu. Norma je vydatá, ale jej manželstvo s Fernandom nie je šťastné. Bratia plánujú pomstu, nechajú sa zamestnať v dome Elizondovcov Ale čo sa stane, keď sa do krásnych sestier zamilujú?
Epický príbeh lásky, vášne a pomsty, ktorý uchvátil svet, je späť. V prvej sérii bol plán pomsty bratov Reyesovcov rodine Elizondovcov zmarený, lebo sa zamilovali do sestier Elizondových a stali sa jednou rodinou. O dvadsať rokov neskôr patria k najvplyvnejším rodinám v meste San Marcos, no ich pokoj sa začne rúcať, keď sa synovia Juana Reyesa a Normy Elizondovej - Erick a León, stanú hlavnými podozrivými zo zločinu. Napätie sa stupňuje, keď čelia starým a novým rivalom, skúmajú nové šance v láske a stretávajú sa s rôznymi výzvami, ktoré skúšajú puto, ktoré ich spája. (TV Doma)

(viac)

Zaujímavosti (16)

  • V Argentíne sa seriál stal najsledovanejšou zahraničnou telenovelou v histórii krajiny až do súčasnosti. V roku 2005 si ju každý deň pozrelo okolo 30 miliónov ľudí a keď sa vysielala nová časť, krajina bola doslova paralyzovaná, keďže celková populácia Argentíny vtedy predstavovala cca 39 miliónov. (Arsenal83)
  • Španielska symbolika hovorí, že krahulec je démon bojujúci proti zlu. V originálnom názve – Pasión de gavilanes – slovo "gavilanes" znamená krahulec. (Arsenal83)
  • Jedná sa o remake telenovely Las aguas mansas (1994). V novšom spracovaní si zahral Juas Sebastan Aragón (Armando Navarro), ktorý v pôvodnej verzii hral úlohu Oscara Reyesa. (corona)
  • Danna García (Norma) má ve skutečnsti z koní strach – při natáčení Al Norte del Corazón (od r. 1997) totiž byla zalehnuta koňem poté, co ze zvířete spadla. Během natáčení této novely pak brečela pokaždé, když měla na koni sedět. Jelikož jsou ovšem při jízdě na koni postavy mnohdy zabírány od pasu nahoru, vyřešilo se to tak, že Danna seděla na ramenou jednomu ze členů štábu – ten měl k sobě upevněny otěže a předstíral cválání. Kontakt s koňmi se tak herečce minimalizoval na nezbytné minimum. (fiLLthe3DD)
  • Vzhledem k nízké sledovanosti 2. série (2022) se stanice Telemundo rozhodla vystřihnout některé scény a novelu zkrátit na 71 epizod. V některých zemích (např. na Slovensku) se však 2. série vysílala ve své plnohodnotné verzi čítající 82 epizod. (fiLLthe3DD)
  • Premiérovou epizodu 2. série (2022) si v USA nenechalo ujít jen něco málo přes milión diváků, což bylo pro stanici Telemundo obrovským zklamáním – postupně navíc začala sledovanost ještě klesat. Ve Španělsku byla pak čísla o něco lepší a na kanále Antena 3 sledovalo premiéru přes dva miliony diváků. (fiLLthe3DD)
  • Telenovela byla v době uvedení na televizních obrazovkách nesmírně populární a její obliba mezi fanoušky nevyprchala ani po letech. Během pandemického období v r. 2020 se řadila mezi nejsledovanější seriály na Netflixu v Latinské Americe a v Kolumbii se dokonce jednalo o vůbec nejsledovanější seriál – na základě tohoto úspěchu proto oznámili tvůrci výrobu 2. série. Pokračování tedy vzniklo bezmála po dvaceti letech, což v případě jihoamerické „mýdlové“ produkce nebývá až tak obvyklé. (fiLLthe3DD)
  • Mnoho diváků se domnívalo, že herecké duo Danna García (Norma) a Mario Cimarro (Juan) tvoří zamilovaný pár i ve skutečném životě – pravda to sice nebyla, ale producenti seriálu toto tvrzení v době premiéry podpořil a tvrdili, že se herci zamilovali. (fiLLthe3DD)
  • Seriál vytvořil iluzi slunečného a teplého počasí. Ve skutečnosti se natáčel severně od Bogoty a podnebí bylo chladné. Coby ranč rodiny Elisondo posloužila restaurace v koloniálním stylu „El Portico“, dále se filmovalo např. ve vesničce Villa de Leyva. (fiLLthe3DD)
  • Všechny písně, které v baru zpívá Rosario Montes (Zharick León), ve skutečnosti nazpívala Angela Maria Forero. (..Lucas..)
  • Seriál se vysílal ve 31 zemích světa, včetně Srbska, Bulharka, Rumunska, Řecka, Makedonie a dalších. Je považován za jeden nejúspěšnějích seriálů, co byly kdy natočeny. (..Lucas..)

Reklama

Reklama