Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam (Brendan Fraser) sa narodil v protiatómovom kryte, ktorý si kedysi postavili v záhrade jeho geniálni rodičia, vystrašení studenou vojnou. Calvin Webber (Christopher Walken) a matka, vzorná domáca pani Helen (Sissy Spacek) na prvý pohľad bizarnému rozhodnutiu ich priviedla havária a následný výbuch lietadla na ich pozemku. Túto udalosť považovali za útok taktickými zbraňami. Adam bol vďaka tomu tridsaťpäť rokov vychovávaný v podzemí. Myslel si, že je jedným z mála pozemšťanov čo prežili. Teší sa, až rádioaktivita vonku poklesne pod životu nebezpečnú hranicu a on bude môcť vyjsť von... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (325)

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Tradiční komediální forma s tradičním, vlastně velmi sentimentálním hodnotovým obsahem kinematografie hraného filmu generací našich dědečků a prababiček může být pekelně objevná. Zvlášť staví-li na takových "archaismech", jakými jsou úcta k rodičům, láska k lidem, vrozená slušnost, skutečná nezištnost, ale i nesmlouvavá vůle hájit dobro a nepodléhat náporu postmoderního dětinství. Přesmyčka kolem sice velmi nepravděpodobného, ale představitelného nedorozumění vzniklého za karibské krize, v níž opravdu běželo o osud této planety a jejího nevděčného lidského druhu, vytvořila klasický obrazový efekt s jeho stranovou posunutostí - co je na originále vlevo, je v zrcadle odráženo vpravo. Archaické se stává nadčasovým a knižně dospělé věrohodně vítězícím. Protože režisér Wilson dokázal udržet scénáristy i herce v uměřených mezích, z tradičního tvaru vznikla pozoruhodná komedie, jejíž děj navíc graduje natolik, že i obvyklé hollywoodské přeslazené happyendy neztrácejí na přesvědčivosti. To, co se jeví jako samozřejmé, je ve skutečnosti málo vídané a až překvapivě originální. Pocity, které si ze zhlédnutí tohoto filmu odnáší povzbuzený, spokojený divák, rovněž. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vedela som, že to takto dopadne. Si ako stratené šteňa.“ Každý film s dobrou tanečnou scénou v mojich očiach automaticky stúpne aspoň o pár bodov. Ale PRÍCHOD Z MINULOSTI by bol fajn aj bez nej. Okrem cukríka Brendana Frasera, ktorý je na zahryznutie, ktorý je tu kúzelne na zahryznutie i pre tvrdých heterosexuálov, sa vydaril aj scenár. Síce operuje s mnohými klišé filmov o „cudzincovi v našom svete“, ale sú obohatené sviežimi drobnosťami (hrdina síce 35 rokov prežil v podzemí, ale nie je to žiadny blbec a páli mu to). Potešilo ma tiež kvalitné herecké obsadenie (vrátane Alicie Silverstone, obvykle extra nesympatickej) a niektoré vtipy takmer ako z Monty Python (náboženská sekta, boxovanie Nathana Filliona). ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Walken v paradnej roli genialneho vedca, otca rodiny a tak trochu cloveka trpiaceho stihomamom. Spolu s par paradnymi gagmi som sa celkom bavil (uctievac pri vytahu..). Jednoduche, ale vtipne a hoci je uz od natocenia peknych par rokov, oplati sa pozriet i v sucasnej dobe. Som prekvapeny, ze som sa k tomuto kusku dostal az teraz. Odporucam. Slabsie styri, silne tri. ()

Spacecore 

všetky recenzie používateľa

Naprosto luxusní komedie. Chytrá, vtipná a romantická linka je taky super. Nejde o to, že by byla jednoduchá, jak tady někdo píše, ale naopak je krásně čitelná a každý normální člověk se s ní může krásně ztotožnit a to je na scénáři krásné. Jinak je námět skvělý, sice je to nadnesené, ale vůbec nevadí, jako podklad pro hromadu gagů a hlášek to zafungovalo na jedničku. ()

Mr.Floyd 

všetky recenzie používateľa

Keď som si prečítal v programe o čom to bude, neveril som vlastným očiam. Rodina si vybudovala v šesťdesiatych rokoch protiatómový kryt zo strachu pre vojnou a nevyliezli z neho skoro 40 rokov! Tak tomu sa hovorí originálny námet. Musel som to vidieť a poviem vám, že som rozhodne nezostal sklamaný. Prvky komédie, romantiky a drámy sú ideálne vyvážené a spolu s hlavným hrdinom, ktorý nevie nič o modernom svete tvoria pozerateľný a príjemný celok. Jednoznačne tá správna voľba na odpoludnie strávené s rodinou. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (22)

  • Když ke konci filmu Eva (Alicia Silverstone) a Troy (Dave Foley) vejdou do obchodu pro dospělé, jsou veškeré erotické obrázky rozmazány, aby filmu mohl zůstat zachován rating PG-13. (Chevees)
  • Dizajn názvu na obale DVD verzii je odkazom na ikonické logo seriálu Seinfeld (1989). (Pat.Ko)
  • V televizi byl párkrát vysílaný pod názvem POLOČAS ROZPADU. (bo.rec)

Reklama

Reklama