Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam (Brendan Fraser) sa narodil v protiatómovom kryte, ktorý si kedysi postavili v záhrade jeho geniálni rodičia, vystrašení studenou vojnou. Calvin Webber (Christopher Walken) a matka, vzorná domáca pani Helen (Sissy Spacek) na prvý pohľad bizarnému rozhodnutiu ich priviedla havária a následný výbuch lietadla na ich pozemku. Túto udalosť považovali za útok taktickými zbraňami. Adam bol vďaka tomu tridsaťpäť rokov vychovávaný v podzemí. Myslel si, že je jedným z mála pozemšťanov čo prežili. Teší sa, až rádioaktivita vonku poklesne pod životu nebezpečnú hranicu a on bude môcť vyjsť von... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (325)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Skvělá pohodová komedie, která těží ze skvělýho nápadu a obsazení, kde ze začátku hlavně Walken a Spacek jsou super, ono taky aby ne, když tam jsou vlastně téměř samotný a v druhý polovině zase celej film přebírá super slušnej a děsně naviní Brendan Fraser, kterej tady vypadá strašně mladě a je fakt zábavnej. Jediný co mi moc nesedlo byla Alicia Silverstone, nevim kdo vymyslel, že je hezká a sexy, ale já to určitě nebyl, mě přišla dost ošklivá. Brandan by si určitě zasloužil k sobě někoho lepšího. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,511,114Tržby Celosvetovo $40,263,020║ komercia je niekedy neúprosná, na čo dopadol aj tento príjemný film, nuž nevšednosť si hľadá ťažko miesto u širokého publika _Jedna z mála komédii, čo ovplívajú nadmernou tematickou sviežosťou a aj vďaka tomu je sprostredkovaný humor tak krásne svojský a nevtieravý. ()

Reklama

Webb 

všetky recenzie používateľa

Docela příjemný a nový nápad, s poněkud již horším a zbytečně moc konvenčním zpracováním. Chtělo to trošku více se odvázat a možná nechat Brendana Frasera ať ukáže, co v něm opravdu je. Christopher Walken v roli starostlivého otce je dobrou volbou. Příběh se vyvíjí postupně po předpokládaných drahách, takže Vás asi nic moc nepřekvapí. Škoda že se celý film nesl v naivním a konec sentimentálním duchu. Jinak se mi líbila skupina lidí nad krytem, kteří uctívali rodinu "z podzemí" jako božstva :-) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký režisér Hugh Wilson natočil v roku 1999 snímok "Príchod z minulosti" (Blast trom The Past). Podľa môjho názoru je to hodne nedocenená romantická komédia, ktorá rokmi neprávom upadla takmer do zabudnutia. Čo je škoda. Ja si ju vždy rád pripomeniem a vždy sa pri nej dobre pobavím. Nie len kvôli tej originálnej pseudo post apokalyptickej zápletke, ale aj vďaka veľmi dobre obsadeným postavám v hlavných úlohách. Manželský pár v podaní hereckej dvojice Christopher Walken a Sissy Spaceková je perfektný. Taktiež aj ich dospelý syn Adam, ktorý prvý krát vo svojom živote opúšťa protiatómový kryt, aby nakoniec zistil, že žiadna jadrová vojna sa nekonala, ktorého zahral Brendan Fraser je úžasný. Zvládol zahrať túto rolu očarujúco milým spôsobom. Výborne ku nemu zapasovala aj krásna Alicia Silverstone, ktorá stvárnila jeho partnerku Evu. **** ()

Paity 

všetky recenzie používateľa

Pro mne osobn velmi milé překvapení. Miloučká a fešná Alicie Silverstone po boku Brendna Frasera vůbec nezapadla, ale naopak rozkvetla. Osobně mám nejraději scénu s tancováním. Je to sice spíše taková romantická oddychovka por dva, když venku prší, ale to neznamená, že by to člověk nemohl zařadit do filmotéky. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (22)

  • Ve filmu zmiňovaná baseballová kartička Mickeyho Mantla, byla v roce 2015 prodána na aukci za více jak 525 000 americkýc dolarů, a poté koncem roku 2016 byla prodána za cenu převyšující 1 000 000 amerických dolarů. (Chevees)
  • Když na dům spadne letadlo a Webberovi jsou zrovna v podzemí u krytu, táta Webber (Christopher Walken) stihne zavřít pancéřové dveře. Nicméně je vidět, jak vstupní šachtou padá spousta trosek. Po několika desetiletích táta Webber vychází na povrch, ale po otevření pancéřových dveří není po troskách ani zbla. Kam se trosky poděly? A pokud je někdo od vchodu do krytu odstranil, jak to, že by se nepokusil vniknout do krytu a nechal celou záležitost jen tak vyšumět? Logické by bylo, že trosky zavalily vchod (což se skutečně stalo – bylo to zřetelně vidět). (pjotri)
  • Když ke konci filmu Eva (Alicia Silverstone) a Troy (Dave Foley) vejdou do obchodu pro dospělé, jsou veškeré erotické obrázky rozmazány, aby filmu mohl zůstat zachován rating PG-13. (Chevees)

Reklama

Reklama