Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Niekdajší pašerák umeleckých predmetov Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) sa vydáva do vriaceho kotla - mieri do Jeruzalema, odkiaľ jeho otca Oscara (Vernon Dobtcheff), kurátora tamojšieho múzea, uniesla skupina fanatikov. V hre je posvätný zvitok, ktorý by mohol ukrývať nebezpečné tajomstvo, týkajúce sa podzemnej sekty. Po tom, ako intrigánsky policajný šéf Ben Ner (Ben Cross) Rudyho krivo obviní z vraždy, muž nájde pomoc u krásnej policajtky Dalie Barrovej (Sofia Milos), ktorá pred svetom starostlivo ukrýva veľké tajomstvo... Musí očistiť svoje meno a získať cenný rukopis skôr, ako vypukne svätá vojna a všetko bude stratené... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

mira007 

všetky recenzie používateľa

Van Damme jako zloděj uměleckých děl, který musí jet do Izraele zachránit uneseného otce a do toho nějaká sekta a poklad pod Chrámovou horou. Jednoduchoučké trochu zábavné béčko, které by rádo frčelo na dobrodružné vlně alá Indiana Jones, ale nějak mu to nejde. Dvojka Van Damme a Lettich měla vrchol spolupráce v Dvojitém zásahu, pak kvalita jejich tvoření měla sestupnou tendeci až na tenhle level. ()

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době jsem se zase podíval na Van Damma na kterého už jsem zanevřel a musím konstantovat, že se mi to docela líbilo. Hlavně velice zajimavé prostředí, už kvůli tomu stojí za to film shlédnout. Žádná bomba to sice není,ale solidně natočené béčko, jsou mnohem horší filmy s nepochopitelně větším hodnocením. ()

Reklama

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Darmo sa tu stretli Van Damme a Sheldon Lettich (scenarista klasickych B-cok ako Bloodsport, Rambo III, Lionheart, Double Impact - ten dokonca aj reziroval). Van Damme prispel svojou troskou ako spoluscenarista a vysledok je NUDNY odvar plny trapnych vtipov a stokrat videnych otociek. Snad par akcnych zaberov stalo za to, ale inak sa konal amatersky Straight-to-video pocin. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný akčný dobrodružný film so Jean- Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Má iba obyčajný príbeh o dobrodruhovi a zlodejovi vzácnych historických predmetov, ktorý má za sebou už plno úspešných akcií, no keď jeho otec, uznávaný historik objaví dávno stratené veci patriace náboženskému rádu z čias križiackych výprav, je unesený. A tak sa zlodej vydá do Izraela, kde urobí všetko preto, aby našiel svojho otca, no stojí mu v tom nielen náboženský rád, ale hlavne nekompromisná miestna polícia. Spracovanie je ale na tom dosť dobre, táto zápletka síce už na prvý pohľad pôsobí tak zvláštne, ku klasickému akčnému hrdinovi tohto typu sa niečo podobné podľa mňa vôbec nehodí a tak ma to dejovo väčšinu času prakticky vôbec nezaujímalo. Ale zase je tu aj plno kladov, určite musím pochváliť mimoriadne svižné tempo, tu sa skutočne neustále niečo deje, pričom sa aj často striedajú celkom zaujímavé prostredia, hlavný hrdina pôsobí až prekvapivo sviežo a nájde sa tu aj dostatok vydarených nápadov. No trochu rozporuplne na mňa pôsobí celková atmosféra, je to úplne odľahčené, vďaka čomu si film väčšinu času udržuje slušnú úroveň zábavnost, ale ja by som predsa len skôr ocenil drsnejšie prevedenie. Takže tento film kvôli nevhodnej zápletke ani neponúka moc veľký potenciál, ale zase musím pochváliť, že aj napriek tomu je to zvládnuté až prekvapivo dobre a kladov je tu viac než dosť. Akcie je tu plno a je aj celkom slušná. Je až prekvapivo rozmanitá, chválim výber prostredí, poteší viacero dobrých nápadov a je aj nadmieru zábavná. Súboje majú len obyčajnú choreografiu a síce nie sú ani ideálne natočené, strihov je tu dosť a Van Damma často nevidno do tváre, ale aj tak tu predvedie viacero efektných kopov a okrem očakávaných súbojov sa tu nájde aj dostatok rôznych naháňačiek, či už peších alebo na rôznych dopravných prostriedkoch. Najviac sa mi páči útek pred políciou v židovskom prevleku a tých pár lepšie natočených súbojov v strednej fáze filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme si to po celý čas viditeľne užíva, k tomu príjemná postava policajtky, Brian Thompson ako hlavný záporák, ale nemá moc priestoru a viacero zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, rozpočet bol viditeľne ideálny a tak to má slušnú vizuálnu stránku, obstojnú výpravu, zaujímavú atmosféru, tu tvorcom viditeľne vyšlo všetko tak, ako aj mali v pláne. Takže Poslanie je veľmi zvláštny film, na jednej strane ho síce hlavne kvôli zápletke radím k Van Dammovým najslabším, predsa len väčšina jeho tvorby mi sedí viac, ale aj tak ho môžem pozerať aj viackrát, film si svoju sviežosť a zábavnosť udržuje aj po opakovaných pozretiach. 64% ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +netradiční prostředí, celkem zábavná podívaná -ovšem jinak nic nového/// Přiznejme si, že oddychové béčka můžu. Béčkaře rovnež a tak mi nic nebrání v zhlédnutí tohoto dílka. Však ono je svým prostředím ve kterém se odehrává velice zajímavé. Film se bere trošku s nadhledem a je v rámci možností v pohodě./// Celkem 67%/// ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2000 v Izraeli a Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama