Reklama

Reklama

Otec v sukni

  • Slovensko Mrs. Doubtfire - Otec v sukni (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Daniel Hillard (Robin Williams) nie je bežný rozvedený otec, ktorému stačí vidieť svoje tri deti Lydiu, Chrisa a Natalie (Lisa Jakubová, Matthew Lawrence, Mara Wilsonová) raz do týždňa, práve naopak. Keď sa dozvie, že jeho ex-manželka Miranda (Sally Fieldová) potrebuje gazdinú, pretože je mimoriadne pracovne vyťažená, Daniel sa okamžite uchádza o miesto. Stačí na to perfektná parochňa, make-up, pár vypchávok a šaty na každú príležitosť. Daniel sa razom mení na pani Doubtfireovú, lojálnu britskú pestúnku, ktorú Miranda okamžite prijme. Prezlečený Daniel je zrazu ženou, hoci nikdy netušil, že by ňou mohol byť, a to mu umožní začať s celou svojou rodinou celkom nový život. Objaví sa však háčik v podobe šarmantného Stua (Pierce Brosnan), nového Mirandinho nápadníka... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (414)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Daniel Hillard sa rozvedie s manželkou a jediný spôsob ako sa môže naďalej stretávať so svojimi troma deťmi je ten, že sa prestrojí za staršiu, serioznu opatrovateľku, ktorá sa má o ne postarať, pokiaľ je ich matka v práci. O tom je táto rodinná, americká komédia. O mužovi, čo sa prezlieka za ženskú. Koľký krát sa už táto téma omieľa dokola radšej ani nepočítam. Nikdy sa mi takýto transexuálny humor nepáčil. Chlap s umelými prsiami, navlečený v dámskom kostýme a s makeupom na tvári vo mne vždy vzbudzuje nechuť. Aj keď ide len o žart, či jednoduchú komédiu, je mi to protivné. *** ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Krásny film o rodinných hodnotách na pozadí prebiehajúceho rozvodu. Prebiehajúca dráma je aj v prítomnosti neskutočne nadľahčeného deja dokonale realistická. Krásny srdečný, rodičovský humor, dojemné, rodinné a hlavne vtipné. Vrcholom je prezliekačka v reštaurácii a krásne vypovedaný záver. 80%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Od Columbusa mám najradšej Sám doma a Harryho Pottera. Otec v sukni šiel mimo mňa, prvý raz som ho videl až 14 rokov od vzniku a už to nebolo ono. O improvizačných a stand-upových (super?)schopnostiach Robina Williamsa sa v Hollywoode hovoria legendy, ale faktom je, že z niektorých, ktoré tu predvádza, som bol v rozpakoch a nechápal som, čo sa komu na tom páči (scéna s dinosaurmi). Naopak, akonáhle to Robin rozbalil naplno (maniakálna, snáď 20-minútová scéna z reštaurácie), divákovi padá sánka a bez dychu to obdivuje. Deti sú fajn, ale je pravdou, že nikto okrem Williamsa v takto one man show vystavanom scenári nemá šancu zažiariť. Minimálne si ale treba zastať Brosnana (dva roky pred získaním úlohy Jamesa Bonda), ktorý je tu veľmi fajn. Zvláštne je, že vlastne hrá kladnú postavu. Naopak, ak sa nad tým zamyslíme, možno dôjdeme k poznaniu, že Williams hrá zákerného čuráka, ktorý nezvládol reálny život, narobil si deti, o ktoré sa nedokázal postarať, manželke namiesto aby pomáhal, jej ubližoval, aby ju (a deti) zmanipuloval, začne sa prezliekať za ženu (!), dostane sa stalkerovsky do ich tesnej, mrazivej blízkosti a z tejto pozície vychcane ovplyvňuje dianie a názory detí a ženy. A akonáhle sa na scéne zjaví zrelý chlap, ktorý to s jeho bývalou myslí vážne, urobí všetko pre to, aby ho zničil a ponížil. Jasné, je to rodinná komédia, brať to takto je asi blbosť... ale nedalo mi to. Diváci boli v nemom úžase, snímku s rozpočtom 25 miliónov obdarovali úžasnou celosvetovou tržbou 441. Vlastne je šok, že nevznikla dvojka. Maska je fakt skvelá a právom oscarová. Za najlepšiu Robinovu rolu ale nepochybne považujem psychiatra z Dobrého Willa Huntinga. ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Skvělá komedie, kterou vyzvihuje lavně potenciál Robina Williamse. Jedna z těch, na kterou se dá dívat znovu a znovu a pořád vám to přijde vtipné. To platí hlavně o scénách mezi Robinem Williamsem a Piercem Brosnanem. Jejich originalitu zdvihá ještě to, že je Robin vymyslel většinou sám až na place a Piercovi nezbylo nic jiného než improvizací reagovat (viz scéna z baru u bazénu nebo ta s BMW). ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Konečně komedie, kde má převlíkání muže za ženu nějaký širší a inteligentnější smysl. Scénáři rozhodně nelze upřít příjemný nadhled, takže se nám nedostává scén s křečovitým humorem a trapnými situacemi. Možná se scénáristovi podobná věc i stala, žena se s ním pro jeho komediálnost - což byla stejná věc, jaká je svedla dohromady - rozvedla a on se musí převléci za hospodyňku, protože to je jediný možnost, jak může opět spatřit své milované děti. Jedná se o klasickou Williamsovku, která kombinuje jak humor pro děti, tak i situace při kterých se zasmějí dospělí. A myslím to vážně, dospělí se zasmějí, nebude se jedna o takové to tupé pochechtávání u scén s Troškovým humorem. Rozhodně se jedná o jednu z nejlepších komedii, která kdy spatřila světlo světa. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když paní Doubtfireová (Robin Williams) chystá anglický čaj pro paní Selnerovou (Anne Haney), hledá v kuchyni něco, co by si dala na obličej, protože jí maska vypadla z okna. Než otevře lednici, v níž uvidí dort, má paruku (ofinu) rozcuchanou přes obličej, ale jakmile lednici otevře, ofinu má už přičesanou. (Aknah)
  • Severoamerické tržby byly 219,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 441,3 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (viac)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (viac)

Reklama

Reklama