Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (727)

choze 

všetky recenzie používateľa

První SÁM DOMA s rozpočtem 15 milionů dolarů vydělal přes půl miliardy a tak do dvou let uzřel světlo světa sequel, který se řadí k tomu druhu pokračování, co jedou přesně podle šablony originálu pouze v obměněném prostředí a víceméně se jim daří zachovat kvalitu jedničky (obšlehnutý gag s videem). Přibyly nějaké komické figurky (Tim Curry, Rob Schneider) a pasti jsou o poznání brutálnější a méně realističtější (cihly, pády z výšek). Začátek filmu, kdy množství zlověstných shod okolností způsobí, že Kevin opět zůstane sám, mi připomnělo NEZVRATNÉ OSUDY. Následují ještě dvě kompletně přeobsazená a hodně mizerná pokračování nerežírovaná Columbusem (trojka šla ještě do kin, čtyřka vznikla v televizi). "NEPOČÍTEJ SI TUZÉRY NA VEŘEJNOSTI, CEDRICU." ()

classic 

všetky recenzie používateľa

« Ak si budete pozorne všímať, tak vo filme na malý okamih natrafíte na súčasného amerického prezidenta T-r-u-m-p-a, O.K. , to ste už isto postrehli, ale všimli ste si „milimetrovú vsuvku” režiséra Chrisa Columbusa ? » 『 Ako to tak býva, pokračovania sa chcú väčšinou predviesť, že sa ksichtia lepšie, ako originály, čo by som až tak netvrdil o tomto kuse, ktorý má opäť toho istého detského protagonistu, mokrí sa premenovali na dlhoprstých banditov, sú V-I-A-N-O-C-E, Kevin bude zase sám, ale nie doma v Chicagu, ale pre opätovný vianočný chaos nasadne na spoj do vtedy nostalgického Veľkého jablka s dvojičkami, zatiaľ, čo jeho už známa, stále sa čoraz viac stretávajúca sa najmä na sviatky, veľkopočetná família, pôjde na upršanú Floridu... Totiž, predtým si na letisku poplietol otca s iným pánom, ktorý mal na sebe oblečený rovnaký kabát, a tak spolu s fotrovov peňaženkou, platobnými kartami sa zakrátko obytuje vo vysnívanom apartmáne v Hoteli P-L-A-Z-A, že tatkovi takmer účet vybielil... Svet je malý, čiže stretáva opäť, teraz už trochu hádam i viacej nebezpečnejších dlhoprstých, z Plazi sa bude musieť, či chce, alebo nechce, rýchlo odplaziť, vykoná taktiež dobrý skutok, že uchráni duncanovo hráčkárstvo, nie je ťažké uhádnuť, pred kým ? , či klasické finále bude vo veľkom, opustenom DOME, kde si „rýchlosťou svetla” pripravil parádne pasce pre “očakávané myši” , alebo keď sa pošmykne na ľade, môže sa spoľahnúť na pomoc dámy s holubmi, to je to isté, ako keď mu v jednotke pomohol „obávaný” sused s lopatou... 』Chris s kameramanom Juliom sú ešte odvážnejší, ako predtým, zmenili destináciu, s tým mohutným barákom im to vyšlo, ale povedzme si úprimne: „Padajúce tehly z Kevinovej dlane zo strehy domčiska na hlavu jedného z lupičov, by ho prinajmenšom prizabilo, že keď absolvujú všetky ďalšie eskapády, tak by v inom prípade boli totálne dolámaní, že by si pár mesiacov poležali na bratislavskom ARO, alebo by skončili, ako chladné mŕtvoly” ? » 2. diel s Macaulayom vznikol najmä preto, že pôvodný zarobil nekresťanské prachy, síce rýchlo odsýpa, nenudí, aj pobaví, ale už to skrátka - nie je ono, kúzlo sa vytráca... Má obstojnú úroveň, dobrú, no, ak by som si mal vybrať, ktorý je naozaj kultový ? „Tak niekedy menej, znamená viac” . ()

Reklama

DaliX 

všetky recenzie používateľa

V podstate po všetkých stránkach vylepšená jednotka. Scény v hoteli alebo v sprche patria k tomu najlepšiemu takisto sa opakujú niektoré vtipné scénky z jednotky (aj keď mne osobne to nevadilo), Harry a Marv (hoci mi ich v niektorých scénach prišlo normálne ľúto) a scény s pascami sú dnes už ako nostalgia. Jednoducho nenáročná rodinná komédia na Vianočný večer. ()

Marthos 

všetky recenzie používateľa

Dvaadvacet let, které uplynuly od uvedení druhého (newyorského) dobrodružství Kevina McCallistera se zdá být jen zanedbatelnou cifrou, která vypovídá o jediném – o nesmrtelnosti tohoto filmu. Promyšlená likvidace důvěrně známé zlodějské dvojice, návštěva Duncan's Toy Chest i uličnické oblafnutí poněkud zaskočeného hotelového personálu už patří k legendárním okamžikům stříbrného plátna. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Dôstojné pokračovanie prvej časti. Vo filme ostávajú takmer všetky postavy a v rovnakom hereckom obsadení. Vrátane dobre zohratej dvojice lupičov-babrákov v podaní Joea Pesci a Daniela Sterna. Tým opäť skríži cestu malý Kevin. Nie len že unikne ich pomste, ale dostane ich späť do kriminálu, keď im znova prekazí ich zlodejské plány. Tento krát je príbeh situovaný do New Yorku, kde sa Kevin ocitne zasa sám potom čo nastúpi v Chicagu do nesprávneho lietadla a tak sa oddelí od svojej početnej rodiny. "Home Alone 2" dosahuje kvalít prvého dielu a určite nesklame očakávanie diváka. ***** ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Natáčelo se od 9. prosince 1991 do 1. května 1992. (Karlos80)
  • Scény s Donaldom Trumpom sa na sviatky v roku 2019 diváci kanadskej televízie CBC pri pozeraní filmu nedočkali, televízia ju totiž z filmu úplne vymazala. Aj napriek rôznym špekuláciám hovorca televízie nejaký politický podtón poprel a vyhlásil, že išlo o komerčné dôvody: "Ako sa to často deje s filmami adaptovanými pre televíziu, Sám doma 2 bol upravený, aby sme doň vtesnali čas na reklamu,“ vysvetlil. (Raccoon.city)
  • Kvůli velké zimě během natáčení zamrzaly kamery. (Dom44)

Reklama

Reklama