Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, odohrávajúcom sa v desiatom storočí, je rytier Bowen (Dennis Quaid), ktorý je vyznávačom zásad starého rytierskeho kódexu z dôb kráľa Artuša. Získané vedomosti odovzdáva i  svojmu žiakovi, mladému princovi Einonovi (Lee Oakes). Keď je krutý kráľ Freyn zabitý pri vzbure sedliakov, jeho nástupcom sa síce stane Einon, ale sám je v bitke zranený. Jeho matka s rytierom vyhľadá draka a požiada ho o pomoc. Drak výmenou za sľub, že bude kráľ vládnuť spravodlivo, obetuje na jeho záchranu polovicu svojho srdca. Mladík však prísahu nesplní a stane sa z neho krutý tyran. Rytier Bowen je presvedčený, že zlo do kráľovho srdca zasial drak a rozhodne sa mu pomstiť. O dvanásť rokov neskôr je z neho potulný zabijak drakov, ktorý ich za peniaze zabíja. Keď sa  konečne stretne s tým pravým, pustí sa s ním najprv do dlhého nerozhodného boja, ale keď pochopí pravdu, že zlo sa rodí v človeku, spriatelí sa s ním. Uzavrie s drakom dohodu. Spoločne putujú svetom  a  zarábajú si na fingovaných zápasoch. Pri svojom putovaní dorazia až do dediny, kde sa zoznámi s dievčaťom Karou. Einon jej zabil otca a ona sa snaží vyprovokovať sedliakov k vzbure. Dievča rytiera ošetrí, keď je zranený v súboji s Einonom a snaží sa ho prehovoriť, aby sa s drakom postavil na čelo vzbury. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (436)

ainny 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých nejmilejších filmů a nejhezčí drak jakého znám. Fantasy pohádka, která až tak úplně pohádkou není a doják na konci bývá nad moje síly. :^))) Ale to se dá zvládnout a drakovy fórky včetně zpěvu u vodopádu ten uslzený konec dokonale vyváží. Animace draka je celkem realistická a chvílemi se mi ani nechtělo věřit, že není skutečný. Scéna na Camelotu patří k vrcholům filmu, stejně jako Bowenův příjezd do vesnice s drakem na obzoru - na to bych bych se mohla koukat pořád dokola. Dalším vrcholem je obsazení v čele s Dennisem Quaidem a hlasem Seana Conneryho - kvůli němu jsem si koupila i DVD, protože tady mi dabing úplně nesedí... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Kdo by nechtěl vlastního draka a k tomu bez alkoholového přičinění.. Cohenův nejspíše životní počin, taková il buono, il brutto, il drago fantasy a tím myslím i tu fintu na vesničany ala Blonďák a Tuco. Dojemná, vtipná, zajímavě obsazená, bez nabubřelých digitálních efektů a pubescentního sorcerera s 1,5 dioptriemi. A to přece není zas tak málo.. ()

Reklama

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Když jsem zadal Dračí srdce do vyhledávače CSFD, překvapilo mě, že se u něj objevil modrý čtvereček. Vždyť se jedná o jednu z nejlepších pohádek pro odrostlejší. Ústřední duo zarputilého cynického rytíře (skvělý Quaid) a smutně dobráckého draka (neslyšel jsem originální hlas Seana Conneryho, ale pochybuji, že nějak výrazně překoná bezchybný český dabing) je skvěle sehrané a jejich postupně se rodící přátelství navzdory hluboce zakořeněné nenávisti je silné a uvěřitelné. A to i vzhledem k faktu, že jeden z nich je kompletně vytvořený pouze týmem programátorů. Ve své době byly speciální efekty ve filmu naprosto úžasné a posouvaly na novou hranici to, co Spielberg naznačil v Jurském parku. A ani dnes se triková stránka Dračího srdce nemá za co stydět.…Nejsem vyložený sountrackář, málokdy mě zaujme instrumentální hudba, ale tady je přímo nádherná. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Moja detská srdcovka a snáď prvý fantasy film, ktorý som kedy videl. A vždy, keď ide v telke, si ho znovu rád pozriem. Síce je možné výčítať mu všeličo, od lacnej výpravy po moralizujúci scenár a nesmierne nesympatického Thewlisa, ale klasika je klasika. Skvelá hudba, skvelí herci, skvelý príbeh, skvelé slovenské lokality. A navyše - žiadny digitálny drak ani do dnešných dní nepokoril Draca a to je už 15 rokov. To niečo znamená. (80%) ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Celkem neotřelý příběh, který se však ve druhé polovině zvrtává v mnohokrát dokola omílané mlýnské kameny. Dennise Quaida mám celkem rád, takže mi to jeho fousatý rytíř živící se zabíjením draků vynahrazuje. Ale zápletka je tak čiročirá, že křišťálověji čistší být ani nemůže (vždycky jsem to chtěl použít). Vlastně ten konec je doslova hroznej, ale proti druhýmu dílu je to supr film. Vlastně i proti mnoha jiným fantasy je to skvělej film. A dobrá je i atmosféra středověku, přestože středověk to není. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (21)

  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)
  • Pôvodne chceli producenti obsadiť do úlohy Bowena (Dennis QuaidLiama Neesona, ale štúdio sa nazdávalo, že by sa ako akčný hrdina u publika nepresadil. (H4ku11)
  • Jména pěti drakobijců jsou Uhlric, Cavan, Ivor, Tavis a Trahern. (KucC)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama