Reklama

Reklama

V galskej dedine oslavujú veľkú udalosť, keď z hlavného mesta Lutécie, dnešného Paríža, dorazí náčelníkov synovec Zničohonix. Náčelník poverí Asterixa s Obelixom, aby splnili nemožnú úlohu a urobili z neho pravého muža. Pod arogantným zovňajškom mestského chlapca sa však skrýva ustrašené chlapča a tvrdý tréning ho poriadne zmení. Situácia sa skomplikuje, keď do Gálie priplávajú Vikingovia, tvrdí, nebezpeční ale poriadne pripečení bojovníci, ktorí túžia poznať strach. Veria totiž, že strach dáva krídla, a oni by tak radi lietali... Keď zistia, že bojazlivý Zničohonix je miestny šampión v strachu, odvlečú ho po mori ďaleko na zasnežený sever, aby ich trénoval v tejto disciplíne a naučil báť sa. Pre vystrašeného mestského mladíka sa únos krutými severskými bojovníkmi stane skutočnou spásou i školou života, na ktorej prežije skvelé dobrodružstvá, ba dokonca nájde aj lásku. Medzitým sa však náčelníkov brat vydal na cestu z Lutécie do Gálie a teší sa, ako sa zvíta so svojím synom Zničohonixom, prevychovaným na skutočného muža. Asterix a Obelix ho musia za každú cenu nájsť a priviesť späť do Gálie. Vydajú sa na Veľký Zamrznutý Sever. Kým po ňom pátrajú, ich mladý chránenec sa na severe nedobrovoľne zamotá do neočekávaných udalostí a zároveň stretne krásnu a odvážnu Abbu, do ktorej sa zamiluje až po uši. To nemôže dopadnúť dobre! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (245)

Radiq odpad!

všetky recenzie používateľa

Už jsem na takový filmy asi moc starej. Anglickej dabing je strašnej, protože jejich hlasy jsou úplně normální a není na nich nic vtipného. Takhle mi tam nejlepší přišlo, když kouzelným nápojem oživili holuba :))). Jo a ta hudba je tam jak rána pěstí ne na oko, ale otevřenou lebkou do centra filmového vnímání. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jasne, nikdy to uz nebude mit atmosferu jako stary animovany filmy s Asterixem, precejen doba pokrocila a tohle je pojaty vcelku moderne, ale me to rozhodne neprislo vubec spatny, film ma jen 75 minut, je natocenej docela svizne a akcne, neustale se neco deje, sem tam nejakej paradni forek nebo parodicka scenka, prijemna animace a hudba, ktera by obstala i u kdejakyho velkofilmu. Proste skvela animovana zabava. ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Mohl to být velice fajn animák pro mladší diváky s lehce klišé příběhem a spoustou dobrých vtípků. Jenže to by Zničehonix nesměl být takový trotl a hlavně kdyby se autoři nesnažili všude procpat spoustu moderních pseudocool kravin. Hudba ala to nejhorší z MTV, taneční kreace jako break dance na steroidech, pták esemeska,.............. bože, ušetřete mě toho :-( ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nepatril ku nadšeným obdivovateľom týchto kreslených Galských hrdinov. Skôr si už vychutnám filmové spracovanie s G.Depardieu a Ch.Clavierom v úlohách Obelixa a Asterixa. No zopár animovaných častí som mal tiež možnosť vidieť. A toto ich zatiaľ posledné dobrodružstvo s Vikingami sa mi zdalo celkom dobré. Určite som nebol sklamaný. *** ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Súvisiace novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (viac)

Reklama

Reklama