Reklama

Reklama

Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva

  • Česko Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer 1

Pod vedením Juliusa Caesara napadli preslávené rímske légie Britániu. Jednej malej dedinke sa však darí statočne odolávať, ale každým dňom je slabšia a slabšia. Britská kráľovná preto vyslala svojho verného dôstojníka Anticlimaxa, aby vyhľadal pomoc u Galov v malej dedinke vo Francúzsku vyhlásenej svojím dômyselným bojom proti Rimanom. Keď Anticlimax popísal zúfalú situáciu svojich ľudí, Galovia mu darovali barel svojho čarovného elixíru a Asterix a Obelix sú poverení odprevadiť ho domov.
Akonáhle dorazí do Británie, Anticlimax im predstaví miestne zvyky vo všetkej paráde a všetci to poriadne roztočíia. Caesar sa však rozhodne naverbovať Normanďanov, hrôzu naháňajúcich bojovníkov Severu, aby raz a navždy skoncoval s Britmi. Lenže Normanďania túžia po jedinom - zažiť strach. A to preto lebo niekde počuli príslovie: "Strach Tí dáva krídla" a kto by nechcel lietať? Galovia, Briti, Normanďania a Rimania sa zamotávajú do bláznivej naháňačky za čarovným elixírom, na ktorom záleží spása národa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (406)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Snímok "Asterix a Obelix v službách jej veličenstva" je štvrté filmové dobrodružstvo dvoch svojráznych galských komiksových hrdinov a ich priateľov. Je evidentne jasné, že táto francúzska séria má výrazne klesajúcu tendenciu. Prvý titul z roku 1999 "Asterix a Obelix" bol svieži, vtipný, originálny. Druhé pokračovanie "Asterix a Obelix: Misia Kleopatra" za ním mierne zaostávalo. Trojka "Asterix a Olympijské hry" už za moc nestala, no a štvrtá časť "Asterix a Obelix v službách jej veličenstva" je takmer na hrane odpadu. Na ďalšie filmy s Asterixom a Obelixom už nie som zvedavý. * ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Trochu modifikovaný animák Asterix a Britové (ten mě bavil ze všech nejvíc). Je vidět, že co je v animáku vtipný, v hraném filmu vyznívá občas dost trapně. Ale tvůrci opět zvýraznili typické rysy jednotlivých národů, a to celkem fungovalo. Bbyť proti animované verzi spoustu věcí chybělo; takže jediné, v čem je tenhle film lepší, je odvazová hudba, která je možná trochu mimo, ale zachraňuje co se dá. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 5 | hudba 8 | humor 4 | akce 4 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Čtvrté hrané dobrodružství nejznámější galské dvojice byla pořádná polízanice. Herecké obsazení drží nad vodou jediný přeživší člen ansámblu Gérard Depardieu, jinak to bylo vesměs vážně k pláči (necharismatický Caesar, Asterix vypadající jako totální opilec, wtf-grupa Normanů atd.). Samotný příběh je tak překombinovaný, tříská se tam dohromady tolik různých časových epoch a nesmyslů, až z toho člověka bolí oči. Tohle bylo už vážně hluboké dno a tvůrci by měli raději nechat Galy odpočívat (alespoň nějaký čas) v pokoji. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Komiks o Asterixovi a všetky vzniknuté filmy majú spoločné so skutočnými historickými skutočnosťami len pramálo, no pár drobností sa tam nájde, ktoré majú reálny základ, či už ide o postavy (Caesar, Kleopatra...) a ako tak vždy sedia aj kostýmy, budovy a pod. Toto tu je ale neskutočný guláš bez ladu a skladu, ktorý má na svedomí nejaký historický analfabet, lebo tu pospájal etapu 2000 rokov dokopy. Kostýmy sa tu nájdu aj ultramoderné z 20. storočia a celé Anglicko je akoby v štýle 18.-19. storočia, takže to pôsobí v spojení s Caesarom fakt neskutočne, vrátane britskej kráľovnej (neviem, či to mala byť Victoria, Alžbeta I alebo II). Navyše ďalší herec v úlohe Asterixa je krok úplne mimo, aj samotná postava Asterixa je len hormónmi nabudený frajer, ktorému ide iba o to, dostať nejakú Angličanku do postele. Nezachraňuje to ani Depardieu. Tento film má šťastie, že už si veľmi nepamätám predošlú časť, inak by v porovnaní s ňou išiel zrejme do odpadu. Hnus velebnosti, jdu blít. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Jdu si uvařit lektvar a okamžitě vyrazím na výpravu zničit tvůrce posledních tří hraných Asterixůa Obelixů. Kam se ztratila lehkost, cit, jemný humor a estetika animované verze? Jedná z mých oblíbených Asterixovek a Obelixovek - v Británii se zde totálně przní. Byť se z ní hodně kopíruje, tak se dobré scény totálně likvidují. Jen detail - Normané/Vikingové v původní animované verzi nejsou. Stejně jako se nehodí do příběhu, tak rychle z něho zmizí. Zbytečné, nudné a nevtipné. To se dá pokračovat. Co je dále špatně? > Asterix nesympatický, Obelix vedlejší postava, příšerný dabing Britů (samé Ouh!!!), vymazán Idefix, trapné hlášky na filmy jako Star Wars či 300....Jediná výhoda jest byla v případě stopáže. Uteče to jako voda . Jsem rozmrzelý a i naštvaný, když se mi ničí oblíbené filmy z dětství. Pokud ještě zruinují i 12 úkolů pro Asterixe, pak vyhlásím válku Francii. Hodnocení OST: Řekněte prosím Francouzům, že RAMONES jsou Američané a nemají nic společného s britským punkem! Strhávám dolů 2/10 ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (24)

  • Gérard Depardieu jako Obelix je jediný herec, který hrál ve všech čtyřech dílech. (ČSFD)

Reklama

Reklama