Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert Redford a Paul Newman v legendární filmu o jednom geniálním dostihovém podrazu. Film je příběhem o přátelství dvou roztomilých podvodníků. Johny, malý šikovný podvodník a jeho kumpán Luther omylem okradou poslíčka, který pracuje pro jednoho z největších a nejuznávanějších gangsterů - Lonnegana. Lonneganovi lidé však na odplatu Luthera zabijí a Johny s Henrym si naplánují ještě rafinovanější přepadení, aby Lonnegana úplně zlikvidovali. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (930)

movie 

všetky recenzie používateľa

PODRAZ je prostě nesmrtelná klasika, o tom žádná. Spratkovství Roberta Redforda vs. mentorství Paula Newmana, originální scénář se zápletkou, která už bohužel nepůsobí dnes tolik úžasně, taky jak by mohl v záplavě všech podrázáckých či heist filmů. Nezapomínejme ale, že PODRAZ byl zdaleka jedním z prvních. O samotném závěru, který mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech nemluvě. 90% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo tiez prijemne prekvapenie. Vdaka veselej hudbe som sa na par scenach i zasmial, hlavne ked stale niekto nahanal Redforda a vzdy nejakym sposobom usiel. Oblubene sceny, na ktore urcite nezabudnem: Hra pokru vo vlaku (mimochodom v pokri sa vobec nevyznam, ale vo filmoch je vzdy ukazany zabavne, ako napriklad v MAVERICKOVI (1994), dalej malovanie kancelarie, stavkovanie a zaverecne finale s prekvapivym koncom. Redford a Newman su skvela dvojica, nudil som sa len chvilinku, takze oplati sa vidiet...12.10.2008 ________ Paul Newman - (Henry Gondorff) +++ Robert Redford - (Johny Hooker) +++ Robert Shaw - (Doyle Lonnegan) +++ Charles Durning - (Snyder) +++ Sally Kirkland - (Crystal) +++ Robert Earl Jones - (Luther Coleman) +++ Hudba: Marvin Hamlisch, Billy Byers +++ ()

Reklama

boshke 

všetky recenzie používateľa

Já to těm volům zbaštil! Ale přišel mi ten konec nezvykle tragický, nehodící se ke zbytku filmu... Toto je opravdu podraz mastodontních rozměrů. Nejdříve pokrový turnaj ve vlaku (a skvělý "nadraný" Newman) jako zástěrka a potom mamutí šaškárna v podobě smyšlené sázkařské kanceláře. Neuvěřitelné... Mám rád filmy z dob(y), kdy ještě svět vypadal k sobě sama. Už jen úvodní Entertainer mne pohladil po duši. Podařený film... 80% ()

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Určitě je to velice dobrý film a nemíním ho nijak shazovat, ale přesto nemohu hodnotit tak vysoko jako ostatní. Problém je však asi ve mně, dvojici Newman a Redford jsem si nikdy moc neoblíbil, což je asi zásadní. Nevyhledávám zas tak filmy s touto tematikou, ale i tak jsem nějaké viděl a tento mi nepřišel v mnoha směrech lepší než jiné. I když mam tuto tématiku poměrně rád, děj mě nijak zvlášť nezaujal, ani nepřekvapil. V podstatě asi nejslabší film v ČSFD top 20. Když si to tak promyslím a ujasním, vidím to na nějakých 70%, možná kousek přes. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Filmy o veľkých podvodoch, ak majú byť kvalitné, si vždy pýtajú dobre prepracovaný scenár, ktorý v tomto filme nechýbal. Ono sa toto Hillovo majstrovské dielko vezie vlastne skoro na rovnako rýchlej lodi ako filmy podobné 'Ocean's Eleven' alebo 'The Italian Job', len nech tie filmy robia čokoľvek, tento dopláva do cieľa vždy oveľa skôr. Netreba k tomu vymakanú techniku, ani všetky hollywoodske hviezdy. Stačí chytrá myšlienka so správnou partičkou sympatických hercov a vezie sa to samo. A ten zvrat v závere sa mi ešte stále omieľa v hlave. Podobne ako chytľavá klavírna hudbička. Jaj, no nie nadarmo sú tie hviezdičky. 95%. ()

Galéria (144)

Zaujímavosti (39)

  • Pokiaľ sa vám zdá, že Robert Redford – zvláštne drží príbor, tak to bolo zapríčinené tým, že si pred nakrúcaním zlomil pravý palec a kvôli nakrúcaniu si odmietol na zranené miesto nasadiť sadru. (classic)
  • Robert Shaw (Doyle Lonnegan) si zlomil kotník, a proto jeho postava kulhala. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (viac)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (viac)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (viac)

Reklama

Reklama