Reklama

Reklama

Mauzoleum

(festivalový názov)
  • USA Mausoleum
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka se na hřbitově za pomoci temných sil, kterými je ovládána, ocitá v kryptě, kde se do její duše dostane ďábelský démon. Když dívka dospěje v nádhernou ženu, tento démon jí začne ovládat. Žena svým nádherným tělem láká muže, které poté smrtící zlo brutálním způsobem zabíjí. Najde se někdo, kdo toto kruté zabíjení zastaví? (Chupacabre)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ako by to vyzeralo, keby dievčatko z Exorcistu nikto nezexorcistoval a diabol by sa v ňom ukrýval až do chvíle, kedy by žila vo veľkom dome s bohatým manželom, bola krásna a mala bujné poprsie... Americké béčko z osemdesiatych rokov, ktoré je blbé i lacné, ale zo záhadných dôvodov ho dopozeráte do konca. Možno pre samičie fluidum okolo hlavnej predstaviteľky a erotický podtón filmu. Nechýbajú gore efekty, množstvo dymu a na zeleno svietiace oči. ()

helljahve 

všetky recenzie používateľa

Nie všetky horrory z 80. rokov sú dobré, niektoré sú výborné a toto je jeden z nich. Nechcem tento film nejako preceňovať, ale toto je presne moja krvná skupina. Film spĺňa všetko čo od staršieho horroru očákavam. Niekto sa pri tom nudil, ja nie. Že maska démona pôsobý komicky? No a? Veď je to 30 rokov starý film, natočený s malým rozpočtom. Ja tento horror môžem len a len doporučiť.... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Opúšťajúc pekelné väzenie sa mocný démon dostal z moci tŕňovej koruny. Do večného vlastníctva si vzal prvorodenú ženu z rodu Nomadovcov. Keď mladá žena vstúpi do rodinného mausolea bude navždy spojená s touto pekelnou bytosťou. Preto žiadna Nomádovská žena nesmie vstúpiť do mausolea. Toto tabu poruší Susan. Po smrti svojej matky hľadá útechu v rodinnej hrobke. Tam ju posadne démon. Jeho moc sa v nej plne prejaví až v dospelosti. Pod vplyvom démona začína vraždiť ľudí vo svojom okolí. Nízkorozpočtový béčkový americký horror z osemdesiatých rokov minulého storočia. Nejaké to gore, nejaké tie staré podctivé masky a ku tomu dobové filmové triky. *** ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Jako největší slabina mi zde přišlo to, jak debilně - a nezáživně - je to celé odvyprávěno, v podstatě celou dobu mě to příšerně nudilo a bylo mi fuk, jak se to bude dál vyvíjet. Ten stupidní - a prostinký - příběh je navíc tak roztahaný, že na tom prostoru téměř 100 minut o to víc vynikne jeho zoufale nedramatická stavba. Je to asi škoda, protože v některých momentech je to docela zábavné (v podstatě všechny vraždy). má to výborné triky a masky (na to, kolik to celé stálo), a Bobbie Bresee má skvělé tělo, na které se dobře kouká, ale to všechno mi pořád přijde jako strašně málo, aby to vydalo na tu správně pokleslou zábavu, které milosrdně leccos - typu příšerné herecké výkony - odpustíte. Btw. dostal jsem u toho chuť vidět znovu Carpenterovu klasiku Prince of Darkness, která tuhle blbost strčí do kapsy. ()

giallo odpad!

všetky recenzie používateľa

Asi takhle, gumový démon posedne vyumělkovanou kozu, které začnou zeleně svítit oči a ta se rozhodne festovně to vytmavit svému okolí......Děkuji, není zač, odpad třídím za Vás! Ne, vážně zdejší milovníci trashových osmdesátek prominou, ale tenhle film není nic jiného než naprosté dno horrorové žumpy. Je to nablbé, špatně natočené a peníze na triky došly hned na začátku. A já jsem hold tvor zvědavý a neustále si ty prsty musím pálit s takovými braky... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (4)

  • Mauzóleum sa nachádza v areáli cintorína Evergreen Cemetery v Los Angeles. Na tomto cintoríne sa natáčala aj iná hororová klasika, Nočná mora v Elm Street (1984). (beso74)
  • Herečka Bobbie Bresee uviedla, že od svojej kolegyne Mercedes McCambridge (zo seriálu Charlie's Angels) dostala niekoľko tipov ako vyjadriť posadnutosť hlasom. Niet sa čo diviť, Mercedes bola na to viac ako vhodná kandidátka, v roku 1973 zaznel jej démonický hlas vo filme The Exorcist. (beso74)
  • Špeciálne kontaktné šošovky, ktoré nosila herečka Bobbie Bresee v scénach, kde bola posadnutá, jej na krátky čas poškodili zrak. (beso74)

Reklama

Reklama