Reklama

Reklama

Satanské tango

(festivalový názov)
  • Česko Satanské tango (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Satanské tango je sugestívna výpoveď o potenciálnej zmene. Dedina kdesi mimo času a priestoru, hoci s akceptovateľnými atribútmi referenčného pozadia akéhosi súčasného okraja Európy, sa stáva smutným, bezvýchodiskovým modelom (podobne ako časopriestor v Turínskom koňovi) filozofickej špekulácie o možnosti či nemožnosti ovplyvniť Osud. Dvaja prišelci, bývalí, dávno stratení rodáci tu postupne búrajú nastavené štruktúry a konvencie spoločenskej hierarchie a dávajú impulz k psychologickej analýze nelásky, krutosti, ale aj nádeje na vymanenie sa z tohto stredoveku duší, ktoré nezažili osvietenstvo. Jednotlivé postavy ich nasledujú bez toho, aby vedeli, či sú to provokatéri, policajní donášači alebo poslovia Mesiáša. Nasledujú ich preto, lebo majú dosť zúfalstva, špiny, biedy, blata a depresie? Možno. Ale nasledujú ich kam? Na túto otázku si musí odpovedať každý sám. (Art Film Fest)

(viac)

Diskusia

ptomain

ptomain (hodnotenie, recenzie)

Málem jsem se nechal oklamat místními letitými neznabohy, nakonec zvítězil osobní zážitek, ale chápu je, takový film je schopna natočit i ta nejméně talentovaná skupina se kterou se ztotožňují, stačí mít kameru a prolést dost zadnic...zcela bez nápadu, zhruba stejná úroveň jako Je těžké být Bohem, jen horší, ale možnost horší než odpad tu není zavedena, proto musím hodnotit stejně, děkuji za pozornost. 

JADIM

JADIM (hodnotenie, recenzie)

Sayko

Tak pri takomto jazyku a stopáži by som bol skôr za dabing, ale keď sa nedá inak, tak nevadí. ALe neviem či to s CZ titulkami nájdem v nejakej úctyhodnej kvalite.

Sayko

Sayko (hodnotenie, recenzie)

JADIM

Dabing postrádá smysl. Když už se díváš na takovejhle snímek, tak si prostě užíváš origo znění. Jinak k tomu jsou český titule :)

na príspevok reagoval JADIM

Sayko

Sayko (hodnotenie, recenzie)

Tyjo škoda, že jsem to nestihl.. 2019 - Karlovy Vary, promítáno 2x, na začátku a na konci festivalu

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnotenie, recenzie)

Ale sakra, pokaždé, když si vzpomenu na tenhle film, vybaví se mi fazolová polívka s uzeným kolenem... :-) Dal bych si.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnotenie, recenzie)

Nějaké bližší info o přehozených kotoučích na LFŠ? Co konkrétně zpackali?

Tuco

Tuco (hodnotenie, recenzie)

..tak to by mi v tom kině upadla prdel..mám problémy už po 90ti minutách...

z.o.diac

z.o.diac (hodnotenie, recenzie)

Kulmon: Me to vyslo 421,5 :) predtim jsem to nepocital..V programu LFS UH 2010 a u vsech prodejcu DVD je uvedeno 435´..u DVDRipu je prevazne uvedeno 419´..kazdopadne jsem film videl na LFS a dle meho se verze nijak nelisi od te, na kterou jsem udelal titulky..Z.

Uživateľ Kulmon zmazal svoj príspevok.

lupuscanis

lupuscanis (hodnotenie, recenzie)

Záslužný to čin. Dík. Měl bys dostat diplom za 1. místo. __ (Tak mě napadá, že narozdíl třeba od takového Tarkovského, u Tarra ani nemám možnost se pořádně přesvědčit o tom, jak jsou ty anglické titule odfláknuté...).

z.o.diac

z.o.diac (hodnotenie, recenzie)

CZ titulky jsem udělal jak na Satanské tango, tak i na ostatní Tarrovy filmy.. Jsou na Titulky.com i na Artsubs.wz.cz.. ;)

hirnlego

hirnlego (hodnotenie, recenzie)

Tak ono když na to někdo kouká doma na své sedmnáctce, případně si dělá několikahodinové pauzy, má tak trochu smůlu, že ho film bohužel nejspíš nechytne - no jo, vaše smůla, děcka. Já osobně, pokud by to zas běželo někde na plátně, bych na to šla rozhodně znovu - přeci jen, na nejsilnější zážitek z kina se jen tak nezapomíná.

isla

isla (hodnotenie, recenzie)

este som to nehodnotila...ale pocitam tak maximalne dve...mozno tri ak budem mat dobru naladu :-D

Dan9K

Dan9K (hodnotenie, recenzie)

isla: Tak jen do toho, sniž to zbytečně velké hodnocení :-) Dudek: Tomu říkám rychlá reakce!

isla

isla (hodnotenie, recenzie)

dojmy...mne cele tie prihovory a propagandisticke reci pripadali smiesne v porovnani s prostredim,v akom sa to odohravalo...nehovoriac o tom,ze tarrovi by sa zisiel strihac.takato stopaz je bezpredmetna,jeho kamera je sice uzasna ale 10 minut sa na kravy fakt pozerat nepotrebujem...

isla

isla (hodnotenie, recenzie)

hej,este ten den...sice do noci a totalne vycerpana,ale dala som to.

Súvisiace novinky

Režisér Béla Tarr oceněn čestným doktorátem AMU

Režisér Béla Tarr oceněn čestným doktorátem AMU

01.11.2023

V úterý 31. října předala Akademie múzických umění v Praze čestný titul doctor honoris causa za přínos světové kinematografii osmašedesátiletému maďarskému režisérovi a scenáristovi Bélu Tarrovi.… (viac)

Art Film Fest 2023

Art Film Fest 2023

16.06.2023

29. ročník festivalu Art Film Fest sa bude konať v dňoch 16. – 23. júna 2023 v Košiciach. Art Film Fest vo svojom programe ponúka mnohostranný priestor pre prezentáciu diel najnovšej svetovej… (viac)

Reklama

Reklama