Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (93)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Česko má Soukupa a Slováci Biermanna!! Už Sviňa byla povedená gangsterka a Válka policajtů jak by smet. Připomíná to silně gangsterky evropského střihu, především ty Francouzské, takže za mne velká spokojenost. Nevadila mi ani delší stopáž 150 minut, protože nenudil jsem se ani sekundu. Má to věrné dobové zasazení 90.let, korupci na všech stranách, výborného Rytmuse jako šéfa mafiánů, který mohl mít klidně více prostoru, protože mu to velmi sedlo. Je to drsné, atmosférické, chlapské, autentické a dojde i na nějaké nečekané zvraty.  Přesně jak mám rád. Škoda tak neuzavřeného konce, asi se počítá se sequelem a klidně bych si druhý nášup dal. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů. Tohle bratia možem ! :) 80% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

velmi dobrá slovenská gangsterka ohlížející se na divoké devadesátky, kde mnohdy nebylo úplně jasné kdo je zloduch a kdo policajt. Žádná velká akce tu sice není, ale tvůrci to dohání atmosférou a (ne)sympatickým obsazení. Dokonce i ten Rytmus sem seděl jak bača do salaše. Jediné co Válce policajtů lehce sráží body je olbřímí délka. Ne snad že bych se u nějakých pasáží nudil, ale přeci jen je tu docela vidět že to původně bylo koncipováno (alespoň to předpokládám) jako televizní minisérie a film se z toho stal až potom...70% ()

Reklama

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Košický národný film! Štvrtá hviezda za východniarske reálie, srdce, dialógy, bazmeky, chujov a geňa, bez ktorých by to bolo o polovicu nudnejšie. Prekvapujúco fungujúci a v dobrom slova zmysle zábavný film, ktorého najväčšia sila spočíva v sledovaní slovenských hercov v konečne zaujímavých rolách. Neviem ako, ale podarilo sa im presne vystihnúť atmosféru a dementnosť 90.rokov spolu s gadžovinou miestnych orgánov. Už dávno sa mi nestalo aby som si pri konci slovenského filmu chcel hneď dať pokračovanie. Toto by si mal Milan Kolcun sfleku dať do svojej prehliadky po Košiciach a s turistami otáčať "malé" vodky u Patkaňa bazmek! ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce zasadenie filmu na východ, nakoľko tá Slovensko- východniarska mluva je na nezaplatenie. Čo sa samotného filmu týka, tak atmosféru trafil, postavy bavili a aj keď som na začiatku nebol nadšený, postupom času sa mi film začal páčiť. Miestami dosť drsné, začo tiež chválim. Zabijak je tá dĺžka, kvôli nej sú tu aj dosť nudné pasáže a podľa mňa by tomu dve hodinky úplne stačili. Finále mohlo byť viac napínavejšie. Po akčnej stránke prakticky nič. Jakab a jeho východniar nemali najmenšiu chybu. Popravde sú to asi čisté 3* ale z nejakého dôvodu sa mi to páčilo na 4*. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Podaktorí užívatelia, by mali prestať fetovať. Že sa niekomu páči film, no šak dobre, veď proti chuti žiadny dišputát. Ale písať o uveriteľnej prezentácii reality v tamtej dobe pri jednom z najväčších fabulátorov, ktorý píše scenáre (knihy) na zákazku, ako v prípade "Svine" pred voľbami, tak to už je fakt na veľmi silné pirule. Arpád Soltész je ten posledný, ktorého možno vnímať ako objektívneho spisovateľa. Čo sa filmu ako takého týka, je rozhodne menej záživný, ako tá "Sviňa", no stále má po režijnej stránke dostatočnú kvalitu, aby nesklamal. Pre diváka to bude tématicky pútavé, i keď miestami sa vzhľadom na prejebanú stopáž, nevyhne nudným pasážam. Popisujú sa však udalosti v časoch, kedy bol "Krstný otec" a "premiér SR", jedna a tá istá osoba. Liberáli budú nadšení, ostatní snáď budú používať rozum a zostanú kritickí, lebo keď novinár píše scenár, je to vždy z pohľadu samotnej story, minimálne "fifty - fifty". ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)
  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)

Reklama

Reklama