Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Recenzie (199)

plagát

Sitting Target (1972) 

Nuž teda..ja som žiadnu drsnú, nekorektnú, atmosferickú anglickú gangsterku nedostal ako tu viacerí sľubovali. A tak som sa tešil. Namiesto toho som dostal pomerne zmätočný príbeh o dvoch dementoch a ich improvizovanému úteku z väzenia. Veľa potulovania okolo, málo akcie a dosť veľa nudy. Hoc to ťahali Reed a McShane tak vo výsledku slabota.

plagát

Hrozba smrti (2024) 

Pohodový letný oddychový film, ktorý 2/3 stopáže celkom s prehľadom doručí feel good atmosféru. Gyllenhall je spoľahlivý ako vždy, McGregor not great not terrible. Čo mu podráža nohy je posledná pol hodina, ktorá pôsobí ako po lobotómii, niektoré nelogické - nedotiahnuté motívy a zbytočné a lacné CGI efekty. Trošku precíznejšej scenáristky a mohlo to byť trvácnejšie. Takto je to príjemná, ale stále len jednohubka.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Len o neveľký chlp lepšie ako prvý diel. Dej sa o čosi viac posunie, je to trošku dynamickejšie, ale stále mi to bolo v zásade jedno kto s kým a prečo. Postavy sú nedostupné, ich motivácie nie sú dostatočne jasné, nevedel som sa na nikoho napojiť a nikto nebol tak zaujímavý, aby som mu fandil. Síce veľkolepé, ale emočne vyprahnuté a odkrvené /aj doslovne aj metaforicky/. Na to že sa bojuje o všetko, tak veľkých stretov tu je poskromne - ale za to sa tu veľa sníva, modlí a rozpráva. Strihačovi by som zlomil prsty, lebo preskakuje bez vysvetlenia a ku koncu necháva rozpačitý pocit z celého vyvrcholenia. Austin Butler bude musieť viac potrénovať ak chce byť ultimátny záporak lebo tu prehrával o 106. Nestačí si len vyholiť hlavu a obočie - finta je ukrytá inde /že Philip Seymour Hoffman?/. Ja som im to celé proroctvo a boj o planétu proste neuveril. Denisova réžia je v tomto proste mdlá. Takto 8. najlepší film na svete nevyzerá...ani 88.

plagát

Sexy beštia (2000) 

Glazer má zvláštny štýl, ktorý mi vlastne nikdy úplne nesadol. Jeho filmy vrátane tohto sú niekedy zbytočne artovejšie a iné a pocitovo trvajú tak tri hodiny aj keď majú sotva 90 min. Toto je divotvorný mix psychedelickej gangsterky a romance, ktorý zanecháva po zhliadnutí zvláštnu pachuť. Kingsley výborný degen, prvá polovica o dosť lepšia, výsledok celkovo rozpačitý.

plagát

Marvels (2023) 

Stupídna báchorka s jednou gadžovkou a 3 cigánkami, ktoré nemajú šancu utiahnuť celovečerný film. Úplná zbytočnosť, pri ktorej je cítit, že ju nikto neberie vážne a so záporákom, ktorého by Iron Man, Captain America alebo Thor vyklepal pri raňajkách. Marvel je v prdeli a bude už len nostalgicky spomínať na časy kedy si Downey jr.obliekal prvýkrát svoj oblek a čo sa odvtedy pokazilo.

plagát

Simona: Donaha! (2022) (relácia) odpad!

Jeden veľmi smutný a tragicky nevtipný stand up. Stand-up ako taký nie je úplne môj šialok kávy hoc na Rickeyho nedám dopustiť, ale slovenský stand-up je kategória, ktorej sa rád vyhýbam pre svoje vlastné zdravie. Aj tento hodinový pořad som popozeral cez bolesť. Simonu ako takú statočne ignorujem, t.z. neviem povedať či toto je jej topka alebo žalostný priemer. Ale že by som na Silvestra /alebo v zásade aj hocaký iný deň/ strávil hodinu so ženou, ktorá rozpráva tragické a nevtipné historky divným spôsobom - niečo medzi slabomyseľnou gadžovkou, alkoholikom a cigánkou, tak to veru nie. Bolo mi trápne aj za ňu. Hodinová show pocitovo trvala cca tri. Veľmi monotónne, že keby som tam bol tak zadriemem po 20 min. Pointy vtipov vyrozprávané len tak mimochodom, že keby sa ľudia v sále nezasmiali tak by som ani nevedel, že už je čas sa zasmiať. Ja som sa inak nezasmial ani raz, ľúto mi bolo od začiatku. A toto bol najsledovanejší silvestrovský program 2023...veď jasné, keď tvojim súperom je spretý Kandráč či si rozpráva vtipy s Filipom Tůmom.

plagát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Ako hovoril Sherminator: "Taková píčovina!" Nezmyselná a slaboduchá, zle natočená debilita. Ti nie je dobré v podstate nič a žiaden Director's cut to nespraví, lebo toto nezaujíma absolútne nikoho. Postavy sú otrasné, scenár dementný a celé je to tak lacné a odfláknuté - veľmi ťažko dopozerateľné. Toto by bolo tak v '93 priemerný video hit. To ani nie je možné, že to natočil ten istý človek ako 300. Niekedy takéto filmy ukončili ľuďom kariéry a štúdia krachovali. Ach..kde sú tie časy?

plagát

Úsvit (2023) 

Zvláštny žánrový mix, ktorého ústredný motív je trošku disgusting. Zároveň treba povedať, že natočené to nie je zle. Možno až veľa motívov a až zbytočne moderne pôsobiaci ľudia, ale atmosféra nepokoja a hrozby je zachytená dobre. Na česko-slovenské pomery určite ambiciózne. Ja osobne by som privítal skôr smerovanie k detektívnym motívom ale predsa len Netflix a inklúzia v konečnom zúčtovaní prevážili.

plagát

Sly (2023) 

Ak prijmete fakt, že viac ako štandardný dokument uvidíte osobnú a podľa mňa veľmi úprimnú spoveď jedného /ne/obyčajného človeka budete spokojní. Sly to urobil vlastne tak ako všetky ostatné filmy počas svojej kariéry - osobne, so srdcom a to má pre mňa vždy väčšiu cenu ako keby som sledoval informačne nabitý dokument. Stallone rozumie životu, strate, rovnako ako rozumie filmu..resp.možno práve preto. Schwarzenegger mal šťastie na to, že robil s brutálnymi tvorcami a zapísal sa do histórie. Sly sa zapísal do histórie doslova sám. Štvrtú hviezdu dávam za to, že ma naučil veriť v Americký sen v čase, keď som to najviac potreboval.

plagát

Bod obnovy (2023) 

Na poriadné české sci-fi si ešte ozaj budeme musieť nejaký ten piatok počkať /na slovenské ani nehovorím/. Toto je efektne zabalená ale prázdna a nudná kópia všetkého možného čo sme videli už inde a lepšie. Čo najviac podľa mňa podráža nohy, je nevyvážený vzťah medzi vizuálom a obsahom. Forma ako taká je fajn, futuristické Octavie či prezlečený Citroen BX dáva tušiť, že tu majú chlapci napozerané. Ale akonáhle sa sústredime na príbeh a postavy je to mizéria taká, že sa začnete ošívať. Dialógy su toporné a šuštia papierom, príbeh nie je komplikovaný, ale je tak divne podaný, že som sa miestami strácal. Veľa dôležitých vecí je len povedaných a to niekedy mimochodom. Celý vizuál, na ktorom si tvorcovia očividne dali najviac záležať nijakým spôsobom vlastne nepomáha príbehu, nedokresľuje život v tomto svete budúcnosti..je to len pre efekt. Nijako sa nedozvieme ako presne funguje Bod obnovy, ako ma poskladajú, keď spadnem z 30. poschodia. Nič o tom ako s týmito možnosťami žijú bežný ľudia, ako sa zmenila spoločnosť alebo svet. A hlavná hrdinka nie je teda žiadna sláva. Vo výsledku prázdny film postavený na jednom jedinom nápade, ktorý má vratké nôžky. Tu treba silnejšieho režiséra. Takto ďaleko nezájdeme.