Reklama

Reklama

Sexy beštia

  • Česko Sexy bestie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (129)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Vydarený debut s noirovým námetom pracuje a dáva si záležať na hravom vizuále (snové sekvencie, klipovitý strih). Londýnsky gangster Gal (Winstone) si užíva spokojného kriminálneho dôchodku v luxusnej vile s bazénom v Španielsku. Dovolenkové leháro však trvá len dovtedy, kým ho nedobehne temná minulosť v podobe psychopatického zabijaka Dona (psychopatický a na Oscara nominovaný Ben Kingsley). Ten prichádza s ponukou na posledný džob jeho kariéry – lúpež diamantov. Gal je pevne rozhodnutý, že do toho nejde, ale Donovi sa proste „nie“ nehovorí... ()

bakeero 

všetky recenzie používateľa

Doufal jsem v zábavnou anglickou gangsterku. Namísto toho jsem v první polovině dostal psychopatizujícího Bena Kingsleyho, který se coby Don s přehledem zařadil mezi mé nejneoblíbenější filmové postavy. Pokud ho uvidíte, jak raplovsky se tu dožaduje jisté službičky, dáte mi jistě za pravdu. Druhá polovina má dobrý nápad s vyloupením banky, ale je vlastně příliš krátká na to, aby zachránila to, co Ben Kingsley v první polovině zazdil :-)) ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Skvělá moderní forma přidává body tam, kde už nesložitý obsah (hluboký asi jako zahradní bazén ;-)) nestačí. Avšak i on má mnohé do sebe, vynucený návrat vysloužilého kriminálníka k jedné bezrizikové fušce (protože říci ne ukázkovému psychopatovi Bena Kingsleyho není jen tak) právě na nervózním napětí mezi charizmatickými postavami "na pokraji výbuchu" (z podezřívavého, chladného bosse Iana McShanea taktéž nepříjemně mrazí) pevně stojí. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Gandhí, ktorý nepozná zľutovanie. Donovi sa nehovorí nie. Galovi, ktorý už zavesil remeslo na klinec a užíva si ovocie svojej práce, dal ponuku, ktorá sa neodmieta a on ju predsa nechce. Tak sa rozohráva ich psychologický súboj a zábava môže začať. Nemilosrdné prostredie, najdrsnejší a najimpulzívnejší gangster pod slnkom, atmosféra, ktorá sa dá krájať, hudba, ktorá ju znamenite podfarbuje, dialógy, ktorým sa iste teší aj sám Tarantino, to všetko robí tento film nezabudnuteľným pre milovníkov žánru a vytvára neopakovateľný zážitok, ktorý narúša len surrealistická sekvencia. ()

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu iná gangsterka s dominujúcím Gándhím Kingsleyom, ktorý je psychopatický neskutočným spôsobom. Akcia sa tu takmer žiadna nekoná a keď si človek myslí, že sa to len rozbehne, film v podstate končí. Jo a tá angličtina - je na pokraji zrozumiteľnosti, tak len na porovnanie odp. originál zvuk a nie dabing. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (5)

  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)
  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)
  • Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou. (MrCreosote)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama