Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Ripley je ctižiadostivý mladý muž. Na záhradnej párty sa náhodou zoznámi so starším bohatým mužom a, vycítiac príležitosť, predstiera, že pozná jeho syna, svojho rovesníka. Čoskoro dostane ponuku za 1000 dolárov odcestovať do Talianska a priviesť mladého Dickieho Greenleafa späť domov. V Taliansku sa pripojí k Dickiemu a jeho krásnej priateľke a užíva si s nimi život v prepychu a bez práce. A nezastaví sa pred ničím, aby pre seba získal všetko, čo má Dickie Greenleaf a on nie...Film vznikol podľa slávneho románu Patricie Higsmithovej a bol nominovaný na 5 Oscarov. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (504)

Fr 

všetky recenzie používateľa

Má talent na napodobování téměř kohokoliv, na lhaní a na falšování podpisů..... .Předně zdůrazňuji, že M.Damon je výbornej! Celé je to výborná filmařina! Prostě to jen není typ thrilleru, který bych opěvoval. Nesedí mi tempo, všechno trvá dlouho, aby se napovrch dostala ,,psychárna". A ta zde opravdu funguje. Brrr ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Začiatok ,,Talentovaného pána Ripleyho" som videl niekoľko krát, no muselo prejsť viacero repríz, aby som si ho pozrel v jeho celej kráse, pričom dovtedajšie projekcie mi boli zakaždým znemožnené nejakým rušivým vplyvom, brániacim mi sledovať film ďalej napriek tomu, akým pútavým samotný príbeh je. Ripley je pravdepodobne Damonova životná rola a pre neznalosť pôvodného filmu si nedokážem predstaviť, ako by mohol túto úlohu stvárniť charakterovo úplne odlišný Alain Delon. Výborné obsadenie, skvelá dramatická Yaredova hudba a emocionálne zdrvujúci Petrov záverečný monológ. Akademikom absolútne nepovšimnutá ostala skvelá farbistá kamera prehlbujúca atmosféru filmu a istá pochvala patrí aj maskérom, kde sa vďaka reklame na ,,Max Factor" dostal film do môjho povedomia už pred mnohými rokmi. (96xx hodnotenie, 309. komentár k filmu) ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Famozna studia o jednom seriovom vrahovi, ktory zabija tak nejak zhodou nestastnych okolnosti. Ani neviem co skôr vynachvalit. Ten film nema skoro ziadnu chybu. Az ma to prekvapuje vzhladom na to, ze ziadny dalsi Minghellov film ma nebavil. Film ma uchvatnu retro atmosferu, ktoru podtrhuje skvela hudba. A aj ked jazz bezne nemusim, tak pri cisle v ktorom Law spieva sa mam chut k nemu pridat. Damon tu podava najlepsi vykon svojej kariery. Na jednej strane sa z neho postupne stava seriovy vrah, ale kedze vrazdi rozmaznanych zbohatlikov, tak mu tak nejak drzite palce. Este lepsi je ale Law ako rozmaznany playboy. Film dokonale sprostredkoval to, ze ked Lawovu postavu zaujmete, tak sa citite jak v nebi ale akonahle ho prestanete bavit, tak vam strasne ublizi. Takze jeho osud si o to viac vychutnate. Gore sceny su prvotriedne. Zaroven neskutocne stavnate a zaroven pôsobia az umelecky. Z dalsich postav zaujmu protivny Philip Seymour Hoffman alebo trpitelka Gwyneth Paltrow. Snad jedinu vytku by som mal k urcitej prekombinovanosti v druhej polovici filmu behom ktorej Ripleymu tie vrazdy prechadzaju vdaka rôznym stastnym nahodam a totalnej neschopnosti policie. Ale nad tym sa daju prizmurit oci. Vzdy som si prial vidiet dalsie osudy Ripleovej postavy v Damonovom podani. Snad sa niekedy dockam. 9/10. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Vskutku neobyčejná herecká pětka v čele s Mattem Damonem a Gwyneth Paltrow se sešla v napínavém dramatu dnes již bohužel zesnulého tvůrce Anglického pacienta (taktéž tento týden), aby divákovi společně přichystala nejednu infarktovou scénu. A přitom to všechno začíná jako malá, zdánlivě nevinná lež, kdy se jeden fešný mladík rozhodne, vydávat se protřele za svého zámožného přítele... Atmosférické krimi je jako dělané pro filmový odpočinek uprostřed pracovního týdne. Mozek však nevypínejte! ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Talent pána Damona je nespochybniteľný, Minghella sa vyžíva v pomalom plynutí deja a s precíznosťou nás kolíše v skvelom príbehu. V prvej polovici sú prvotriedne budované charaktery postáv, v druhej hodinke príbeh k sebe naberie thrillerovú stránku príbehu, dramatickosť stupňuje každou minútou, a rastie aj počet zvratov. To však neznamená hneď nástup vysokého tempa. Všetko plynie pokojne, chladne a miestami až patetická surovosť dodáva snímku nečakané zauzlenia a následné rozuzlenia so skvelým záverom. 80%. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (23)

  • Matt Damon zhubnul kvůli filmu asi 12 kilo. (don corleone)
  • Opera, na kterou se nechal Tom Ripley (Matt Damon) pozvat, je „Evžen Oněgin“ od Petra Iljiče Čajkovského. Scéna souboje je mezi Oněginem a jeho velkým přítelem a básníkem. Souboj vyprovokoval cynicky Oněgin a také v něm vítězí a paradoxně zbytečně zabíjí svého přítele. (horskejvlk)
  • Matt Damon dostal roli po svém výkonu ve filmu "Dobrý Will Hunting", kterým nadchnul Anthony Minghellu. Ten chtěl do té doby obsadit Toma Cruise. (don corleone)

Súvisiace novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (viac)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (viac)

Law a Minghella opět spolu

Law a Minghella opět spolu

28.02.2005

Jude Law si s největší pravděpodobností zahraje v BREAKING AND ENTERING, pro Miramax Films. Lawova role se má jmenovat Will a je to londýnský architekt, momentálně se nacházející v osobní i… (viac)

Reklama

Reklama