Reklama

Reklama

James Bond: Žiť a nechať zomrieť

  • Česko Žít a nechat zemřít (viac)
Ukážka z filmu

Obsahy(1)

Vražda v sídle OSN privádza Bonda do USA. Stopy vedú do Orleansu, kde sídli gang priekupníkov drog. Odtiaľ sa agent 007 presúva na ostrov San Monique v Karibskom mori, ovládanom kultom Voodoo. Nebol by prvým belochom, ktorý by zomrel mysterióznou smrťou ak by sa pokúsil odhaliť tajomstvo maskovaných plantáží, vďaka ktorým môže získať doktor Kananga tony heroínu. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (414)

sharky 

všetky recenzie používateľa

Roger Moore skáče po hřbetech krokodýlů, pere se s černochem se železným pařátem a likviduje hlavního padoucha kulkou na žraloky, všechno přesně jak to předpověděla tajemná Solitaire. Dokonce se podíváme i k Bondovi domů...Ovšem páni scénáristé, nezapomněli jste náhodou na někoho!? (Myslím toho pána co furt něco kutí a bez jehož přítomnosti ztrácí bondovky 10% svého kouzla) ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Bond. Roger Moore.......... V tomto filmu se poprvé v roli Jamese Bonda představil Roger Moore. Paul a Linda McCartnyovi získali za úvodní píseň - Live And Let Die - nominaci na Oskara. Scénář : Tom Mankiewicz. Kamera : Ted Moore. Hudba : George Martin - Ocenění 1974 - Oscar - nominace (za píseň "Live and Let Die") http://www.youtube.com/watch?v=ZCq8EQHkUNI 1974 - Grammy Awards - nominace (za nejlepší soundtrack) CITÁT - Ja vím, kdo jste, co jste a proč jste přišel. Udělal jste chybu. Nečeká vás úspěch.......... ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Líbilo se mi to. Sice to jamajské voodoo mi přijde jako přehypovaný nesmysl, ale v té době docela frčelo, i když spíše v hororech (Wes Craven by mohl povídat), ale jako zajímavá kulisa zde funguje. Scénář má hlavu a patu, a dokonce je mi sympatické, že se tentokrát nezachraňuje svět. On ten chlápek s neomezenou armádou niggaz stačil pouštět hrůzu sám o sobě, včetně své velmi dobře organizované sítě. Jane Seymour sice hraje stejné sladké dřevo jako jinde, ale naštěstí zde ji do tohoto dřeva nastylizovali její rolí dřeva - vykladačky karet, takže to funguje. Velmi dobré nápady akčních scén, propracované do detailu, vynikající honička na lodích, výborné "pohřby" v New Orleans, a tuna vtipných hlášek a hříček se slovy ("Byl poněkud nafoukaný.") či parodie buranských policajtů. Inu, a kongeniální písnička Paul McCartneyho, ta celkový pozitivní dojem jen dotváří. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá Bondovka s Rogerom Moorom prekonáva všetko čo sme doposiaľ u Bonda mohli vidieť. James Bond zmenil absolútne svoj image, a je ťažko povedať, či je to dobré alebo nie. Tam kde Connery vsadil na svoj šarm a pokojnú chôdzu vo vypätých situáciach, Roger Moore nahrádza väčšou dávkou akcie a mladíckeho entuziazmu. Live a let Die je omnoho akčnejšie, výpravnejšie ako jeho predchodzovia. Záporák už nie je člen zločineckej organizácie SPECTRE ale drogový barón veriaci v osud a voodoo. K tomu všetkému prirátam fantastickú réžiu Guya Hamiltona, ktorý stál pri zrode série a ktorý vie nasnímať, či už akciu tak aj emócie. Kopec rôznych vychytávok a úvodnú pieseň od Paula McCartneyho. a keď k tomu prirátame krásku v podani Jane Seymour a jednu z kultových postavičiek, ktoré séria o Bondovi vyprodukovala - šerif Pepper - dostávame jednu z najlepších bondoviek vôbec. Nezostáva mi nič iného len tlieskať. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Čože je to štyridsiatka” ...? Po Seanovi, Georgeovi, je Roger Moore tretí Bond v poradí s tým, že je z týchto pánov zároveň i najstarším predstaviteľom, čo by až tak extra vadiť nemuselo, pretože tento charizmatický chlapík sa riadi heslom : „Vek je iba číslo” . “Mooreovky” , čiže (konkrétne jeho bondovky) sú mi zatiaľ neznámym pojmom, ktorý sa čochvíľa rapídne zmení, a tak som zvedavý, ako sa nakoniec - vykryštalizujú, kde sa svojou úrovňou vyšplhajú ? _ Tentokrát ma zaujal nielen otvárací song od Paula McCartneyho, ale aj samotná réžia Guya Hamiltona, ktorá bola predtým absolútne bezradná, samoúčelná, obyčajná, a taktiež extrémne nudná (hovorím o poslednom šteku s Connerym-Diamanty sú večné), a tak už len z toho hľadiska je povznášajúce, ako sa markantne polepšil z filmu na film (mimochodom, Guy režíroval celkovo 4 bondovky, keď medzi nimi je aj pozoruhodný Goldfinger...). Obsadenie dopĺňajú, budúca Dr. Quinnová a Parker z kultového Votrelca. _ Scenárista s poľsky znejúcim priezviskom, Tom Mankiewicz, pre zmenu úplne vynecháva nebezpečnú organizáciu SPECTRE, keď ju šikovne nahrádza hádam ešte nebezpečnejším Dr. Kanangom, ktorý má svoju základňu v Karibiku, alebo sa budeme zdržiavať i v New-Yorku, tesne pred „dvojičkami” , či trebárs aj v New Orleanse nebude núdza o napätie. Neustále som bol obklopovaný : samým veštením od nádhernej Solitaire , čiernou mágiou s woodoo, i s návykovým heroínom, ale aj exotikou, keď do toho si ešte pridajte - extra rýchle člny, hladné krokodíly a veľkého sympaťáka, čo vyzerá, ako kapitán Hook, že možno to vyznie divne, ale toto všetko do seba naprosto dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, kde režisér Hamilton to parádne ukočíroval, až to funguje na výbornú. Roger Moore sa skvostne etabloval do postavy, ktorú stvárnil najviac-krát zo všetkých. PS: Takýto pohrebný sprievod, v dvoch sekvenciách, je dokonalý ! ()

Galéria (145)

Zaujímavosti (35)

  • Tvůrci se obávali, aby nebyl Roger Moore fanoušky přijat jen jako napodobitel Seana Conneryho (což se stalo u George Lazenbyho), proto se z něj snažili udělat trochu jiného Bonda. Mooreův Bond například nepije martini s vodkou, ale whisky, nenosí klobouk a místo cigaret kouří doutníky. Poté, co se Moore v roli Bonda v následujících filmech zabydlel, některé staré Conneryho atributy se zase vrátily. (Colonist)
  • Hlavní Bond girl Solitaire měla být původně tmavé pleti (uvažovalo se o zpěvačce Dianě Ross) a Rosie Carver měla být běloch. Nakonec to kvůli obsazení Jane Seymour jako Solitaire bylo naopak. (Colonist)
  • Při hledání vhodných míst k natáčení narazil štáb na krokodýlí farmu, kterou vlastnil jistý Ross Kananga. Tato krokodýlí farma se dostala do scénáře a Bondův protivník získal jméno Kananga (v knižní předloze figuroval jen jako Mr. Big). (Colonist)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (viac)

Reklama

Reklama