Reklama

Reklama

Šťastně vdaná

(seriál)
  • Japonsko Wataši no šiawase na kekkon (viac)
Trailer 5

Série(2) / Epizódy(25)

Obsahy(1)

Doma ji týrali a chtěli se jí co nejdřív zbavit. Po boku budoucího mocného manžela ale Miyo začne objevovat svoje pravé já i dosud skryté schopnosti. (Netflix)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Šťastně vdaná (2023) 

Extrémne dobrá Popoluška, ktorá si chytí za srdce nejedného fanúšika anime a už ho nepustí, lebo Watashi no Shiawase na Kekkon je anime, kde sa vynikajúco pracuje s emóciami. ()

Série 1 (2023) (S01) 

Prvá séria Watashi no Shiawase na Kekkon ma chytila za srdce, lebo príbeh bol vynikajúco napísaný a povedzme si to jasne Miyo, je proste ideálna žena pre majoritu mužov (pre niekoho možno nie). Ak by som sa na to pozrel globálne nie je skoro vôbec čo vytknúť, animácia je naozaj krásna na to, že to je vo svojej podstate romantické anime, ale s prvkami neskutočnej drámy a dá sa vo svojej podstate povedať, aj násilia a šikanovania hlavnej postavy Miyo. Vytknúť môžem fakticky len jednu jedinú vec za celú dobu tohto vynikajúceho počinu a to je zrýchlenie v posledných štyroch dieloch, kde dej naberá až pre mňa, občas zbytočnú veľkú rýchlosť, aby všetko stihol vyrozprávať do dvanástich dielov. Aj keď tu máme dvanásť dielov celkovo by som to rozdelil nejakým spôsobom do dvoch arcov, či do dvoch samostanejších príbehov, kde o trochu lepšia je tá prvá polovica. Dve vynikajúce hlavné postavy, kde máme veľmi utiahnutú Miyo a nebojácneho Kiyoku postupom času otvárajú nové komnaty ich spoznávania a viac a viac sa oťukávajú, Miyo pri tom zažíva svoj character development, alebo inak povedané vývoj svojej postavy. Vývoj Miyo je naozaj zaujímavý, lebo nakoniec vlastne zostáva sama sebou až do konca, ale zároveň naberá viac a viac odvahy sa postaviť svojmu osudu a vlastne aj nepriazni osudu, ktorý jej stále nejakým spôsobom dáva polená pod nohy. Ten vynikajúci pocit zadosťučinenia toho, že hlavná postava vlastne časom dostane čo si zaslúži a ostatní dostanú presne to isté, ako by sme pozerali nejakú modernejšiu Popolušku, ale v tomto prípade majú postavy zároveň fantastické schopnosti a každá iné, ale v prvom rade sa tu sústreďujeme nie na súboje, aj keď nejaké si užijeme, ale na holú krásnu romantiku a neskutočnú nespravodlivosť, ktorú musela naša hlavná hrdinka zažívať. Problémom podobných počinov býva prílišná uplakanosť hrdinov, ale v tomto prípade je to nádherne emočne spracované, že si to chytí každého svojho diváka a už ho nepustí. Vedľajšie postavy sú úžasné, každá postava má nejaké svoje miesto a význam pre príbeh a nikdy tam nie sú zbytočné, ale naozaj dôležité so všetkými svojimi chybami a záujmami a zároveň tu máme, aj nejaké dá sa povedať politické hry v pozadí o ovládanie schopností ľudí a to sa možno dozvieme neskôr viac informácii o čo vlastne ide. Kiyoka má tiež svoj jemný vývoj postavy v tom, že sa z nezraniteľného muža stane niekto kto naozaj potrebuje lásku. To, že máme ohlásenú druhú sériu ma vôbec neprekvapuje, keby toto nebolo jedno z prvých anime, ktoré som túto sezónu videl, povedal by som, že prekvapenie sezóny. Teším sa na pokračovanie už teraz. ()

Reklama

Reklama