Reklama

Reklama

Rok 1960. Paul Kemp (Johnny Depp) je novinář na volné noze píšící pro krachující plátek kdesi v Karibiku. Chce si vydobýt své místo na slunci, čím více se ale snaží, tím menší úspěch má. Ze ztroskotanců, kteří se kolem něj neustále pohybují, si za nejlepšího přítele zvolí toho nejspolehlivějšího – láhev rumu. (oficiálny text distribútora)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (408)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Očakávanie je jednou z mala vecí, ktoré zabíjajú film v očiach diváka. Ale aj napriek tejto hrozbe, ktorá nad nimi visí, sa nimi nechávame( do značnej miery) viesť. Hunter S. Thompson patrí k tým spisovateľom, ktorý vytvorili nový druh písania. Nazýva sa Gonzo žurnalistika a spočíva v tom, že si sadnete doprostred nejakej tej revolúcie, prevratu, demonštrácie, alebo obyčajného závodu áut, alebo bitky kohútov - zapálite si cigaretu a bušíte do stroja, dokým z neho nevylezie článok. Nesmieme zabudnúť, že na to aby boli slová autentické a krvavé musíte mať v sebe nebezpečné množstvo alkoholu a halucinogénov. Toto dotiahol do dokonalosti Ellisov Transmetropolitan. Johnny Depp sa nám predstavil v diele tohto autora - respektívne v jej filmovej adaptácií Strach a hnus v Las Vegas. Ten film sa stal kultovým a všetci fanúšikovia ľahkých drôg si ho vzápätí obľúbili. Ťažko povedať či som očakával pokračovanie. Ale každopádne som očakával niečo, čo ten film nie je. A pritom som bohužiaľ prehliadol to v čom je dobrý. V prvom rade si treba ujasniť, že drogy a alkohol nie sú v tomto filme až také dôležité. Je to skôr o akomsi hľadaní morálky, ktorá je zakopaná kdesi veľmi hlboko v hlavnom hrdinovi. Film má pomalé tempo, ktoré mu ale v zásade neubližuje. Vďaka tomu vás pomaličky vťahuje do exotického Portorika, kde sa miesi špina s krásou. Celé je to podfarbené Portorikánskou hudbou. Aj keď film nerieši nejaké veľké otázky a obsahuje až neuveriteľne málo dramatických scén, nedá sa o ňom povedať, že je zlý. Tá miera prirodzenosti s akou sa Paul dostával od začiatku príbehu po koniec vám ani na jednu sekundu nedovolila pochybovať, že sa tie udalosti skutočne stali. A to je vlastne hlavnou doménou tohto filmu. Možno sa nejedná o svetoborný film, ale rozhodne je to pohodová jazda, ktorá ma veľmi veľa svetlých miest, ktoré som akosi nedokázal všetky precítiť. Preto tie tri hviezdy. ()

J.Connor 

všetky recenzie používateľa

Rumový deník je moje velmi oblíbená kniha a Thompson velmi oblíbený spisovatel, nicméně se zde nebudu opájet tím, co všechno bylo špatně a o kolik je kniha lepší. Ten pravý problém je pro mě v tom, že já osobně si z knihy kromě třeskuté zábavy a politicko-sociální kritiky (kteréžto jsou jakžtakž přítomny) vzal především generační výpověď, a to ne ve smyslu dekády, ale věku hlavního hrdiny. A to je ten problém s věkem Deppa, protože tahle linka byla pochopitelně zcela vypuštěna. Navíc Johnny je poslední dobou kulantně řečeno nemastný neslaný a své herectví okrouhal na série úšklebků a zhuleneckého civění, které by sice zde mohly být na místě, ale stejně už poněkud otravují. Ribisi si film krade pro sebe, přičemž i ostatní typy byly vybrány excelentně. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nech človek robí čokoľvek, ak sa pritom pravidelne zalieva výdatnými panákmi tvrdého, tak výsledok tej práce je priamo úmerný množstvu vypitého chľastu. A tak aj novinár v Karibiku. Vezme job, spolu s ním nájom v byte. Obýva ho s výnimočným notorikom. Nerobí mu problémy robiť kompromisy so svedomím a pritom chľastať. Až v jednom okamihu precitne, pretože sa mu do života i práce zamotá kráska. Je z toho osudová láska. Posilnený túžbou po veľkom vzťahu, posilnený rumom chystá revolučný krok - odhalenie špinavých developerov. Rozkrajujú si nádherné kúsky poslednej zachovalej nedotknutej prírody na umelohmotne pôsobiace hotelové rezorty s dokonalým vybavením. Ale ako som predoslal - rumové excesy spôsobia, že tento krok prichádza polhodinu po dvanástej. Nuž čo: ostala aspoň láska. Pripravený na výnimočný zážitok, navnadený autorom knižnej predlohy a hereckým obsadením dostal som len jemne nadpriemerný film s jednou výnimočnou scénou (jazda v automobile s ukradnutými prednými sedadlami). ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Pěkný, příjemný, vtipný a svým způsobem docela zajímavý. Na druhou stranu film sám o sobě natolik neoslní a v konečný fázi nenabídne mnoho co si z filmu odnést, vyjma příjemný nálady. Ale to si dokonale kompenzuje skvělýma scénama pod vlivem všech možných i nemožných drog a hektolitrama chlastu. A i když hlavní postavy zrovna abstinujou, tak je to taky docela sranda. Upřímně, Johnny opět táhne většinu filmu, a tak to asi i má být. Na skvělejch hercích je film postaven a zbytek je už jen šikovně přimíchanej. ()

JimWayne 

všetky recenzie používateľa

Po tak nepriaznivej kritike som čakal doslova pohromu ale to sa nekonalo.Príbeh trochu fádny ale herecké predstavenie Deppa bolo naozaj zážitkom.Portoriko 60. rokov fakt super,rumové príhody takmer dokonalé a Ribisi a jeho postava boli stopercentné, a aby som nezabudol Amber Heard odtohoto momentu milujem. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (16)

  • Krátce před podepsáním kontraktu o zachování mlčenlivosti mezi Paulem Kempem (Johnny Depp) a Sandersonem (Aaron Eckhart) se v dialogu objevuje zmínka o společnosti Jacuzzi, renomovanému výrobci výřivek, který navzdory období, kdy se film odehrává, vznikl až o 8 let později, v roce 1968. (Conspi)
  • Filmári navštívili okrem hlavného mesta San Juan aj mesto Vega Baja ležiace na severe Portorika. (MikaelSVK)
  • Natáčení mělo původně začít už v roce 2004. (MeanWhile)

Reklama

Reklama