Reklama

Reklama

Na Západe nič nového

(TV film)
  • Česko Na západní frontě klid (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Ze školních lavic rovnou do zákopů 1. světové války odchází celá třída mladých chlapců. Hrůzy bojiště z nich rychle vychovají tvrdé muže - pokud přežijí... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (187)

Milky. 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem dnes obě verze hned za sebou. Jak verzi z roku 1930 režiséra Milestona, tak tuhle Mannovu. Ale zatímco na tu starší jsem se podíval s radostí tak tuhle jsem vyloženě přetrpěl. Hrozně rozvláčný, nezáživný a nudný film, který mě prostě vtáhnout nedokázal. Navíc z něj nehorázně číšela televiznost na což já jsem hodně alergický. Původně jsem chtěl dát 2 hvězdičky, ale zpětně uznávám, že to zas taková katastrofa nebyla. Každopádně Milestonově verzi tato nesahá ani po kotníky. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na TV film až neuveriteľne kvalitne spracovaný a atmosféru aj výpravu by mohol hociktorý rozpočtom nadupaný film závidieť. E.Borgnine v jednej zo svojich najlepších úloh, byť režisérom, dal by som mu ešte pár scén navyše. Vojnové scény sú aj na dnešné pomery dosť pôsobivé, ono blato a krv zapôsobia skoro vždy. Jediné, čo mi chýbalo, bolo pár silnejších momentov, kde mohol režisér pritlačiť na city napr. stretutie s mamou alebo učiteľom. Vo verzii z roku 1930 ma toto stretnutie dojalo. Tu tomu nejako chýbali presvedčivejšie výkony. Celkovo výborný vojnový film, ktorý ocenia hlavne tí, ktorí nevideli spomínanú staršiu verziu. Aj keď sú si veľmi podobné, porovnávaniu som sa nevyhol a bol by som rád, keby to v súčastnosti opäť zfilmoval opäť nejaký šikovný režisér. Film 80%. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Film na motivy excelentní knihy. Za sebe si dovolím prohlásit, že film disponuje srovnatelnou kvaltiou jako kniha. Hlavní myšlenku vystihuje velmi zdařile. Trikové záběry jsou na únosné úrovni, takže zde není vůbec snadné cokoli vytknout. Rozhodl jsem se tedy pro velmi pěkné 4*. Na plný počet je leda tak samotná kniha. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

70% - ťažké hviezdičkovanie. Kto ale pozná knižnú predlohu a poprípade oscarovú verziu z roku 1930 vie, aké nedostatky to má. Sekvencie sú zvláštne prestrihané a mnohokrát som mal pocit, že miesto toho aby som sa citovo na niečo intenzívnejšie pripravoval, hneď sa to stalo bez akéhokoľvek hlbšieho súcitu. Ale najväčším sklamaním je veľmi nevýrazný Paul, na ktorom to má celé stáť. Ani predslov halloweenského Pleasencea čoby nemeckého učiteľa "motivátora" veľmi nedodal na sile. Myslím, že pokope to drží skvelý Kat (Borgnine), nešetriace a na televízne pomery husté prestrelky, dobré kostýmy a farby (v čiernobielom znení by som už túto adaptáciu znovu nepozrel), dve scény - Paulova "dovolenka", stretnutie s francúzkami (to sa nedalo ani pokaziť). Tieto spomínané aspekty sú vzhľadom k televíznosti na výbornej úrovni... Ale zvyšok je poznačený silnou priemernosťou. Obetiam vojny som naopak 4* dal, pretože boli aspoň originálne. ()

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Výborné zpracování slavné Remarqueovi knihy, téměř naprosto stejně okopírovaný film z roku 1930, který jsem zrovna dosledoval. Nejvíce se mi ale líbilo nejnovější zpracování z roku 2022, i když není přesné dle knihy, vypovědělo to co má. Možná to bylo také tím, že jsem film viděl poprvé a pak už při sledovaní starších verzí jsem celou myšlenku znal. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (8)

  • Filmaři vybudovali tři kilometry zákopů a dovezli do nich živé krysy. (jenik71)
  • Film se v Česku dočkal 4 dabingových verzí. 1. verze z roku 1983 pro Československou televizi, 2. verze z roku 1993 pro VHS, 3. verze z roku 1995 pro televizi Prima a poslední (čtvrtou verzi) z roku 2009 pro DVD. (Varan)
  • Epizodní role a kompars si zahráli čeští herci, studenti FAMU i vojáci základní vojenské služby. (jenik71)

Reklama

Reklama