Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Filip (Ivan Franěk) bol alchymista, ktorý žil v rudolfínskej Prahe v 16. storočí. Experimentoval s „elixírom“ večného života, ale podarilo sa mu vytvoriť len Golema (Dušan Cinkota) – neživú bytosť, ktorá mu pomohla takmer vyriešiť dlhovekosť. Filip tak vďaka nemu spolu so svojimi dvoma deťmi: synom Tomom (Josef Trojan) a dcérou Luciou (Gabriela Marcinková) žijú už vyše 400 rokov. Problémom je, že sa potrebujú dobíjať negatívnou energiou z ľudského nešťastia a zlosti. V priebehu storočí získali cenné informácie. Tou zásadnou je možnosť prejsť do vyšších dimenzií bytia. V nich neexistuje fyzické telo. Tam by neboli závislí od ľudí a mohli by žiť naveky. Do vyšších dimenzií sa dá dostať jedine cez portál, ktorý dokáže otvoriť vedomá bytosť svetla – Vedma. Tá ale prechod chráni pred zlom. Filip v priebehu storočí urobil niekoľko pokusov získať takúto Vedmu pod svoju kontrolu, ale nikdy sa mu to nepodarilo. Pri tej poslednej už bol blízko. Aby mu unikla, musela sa vzdať svojho fyzického tela a splynúť s vyššími úrovňami vedomia. Mladá Klára (Annet Charitonova) je vychovávaná v bezpečí idylického domova Ondřeja (Jaroslav Dušek) a Báry (Dagmar Havlová). Miluje hudbu a históriu. O existencii iného sveta vie iba zo svojich snov o inej dimenzii, ktoré si však doteraz nevie vysvetliť. Skladá pesničky, v ktorých sa začínajú prejavovať jej schopnosti – pracuje s liečivými frekvenciami, ale o tom tiež ešte nikto nevie, keďže ich v podstate nikto okrem pár blízkych nepočul. Začína študovať históriu na univerzite a jej profesorom je Lukáš (Ervin Nagy), ktorý sa špecializuje na obdobie rudolfínskej Prahy a alchymistov toho obdobia. Lukáš pátra po neznámom alchymistovi, o ktorom sa náhodne dozvie z istého spisu, že mal tiež Golema a pracoval na „vylepšovaní“ ľudí. Postupne sa svojím výskumom dostáva bližšie a bližšie k Filipovi a jeho rodine. Počas toho sa zoznámi s Vedmou (Antónia Lišková), ktorá prichádza medzi ľudí a predstiera, že je lekárka na psychiatrii. Ona mu pomáha pochopiť Filipa a jeho konanie, aj dimenzionálne a časové pozadie celého príbehu. Postupne sa do seba zamilujú. Klára po odhalení svojich schopností a súvislostí Filipovej rodiny odmietla vzťah s Filipovým synom Tomom, do ktorého sa rovnako zamilovala. Naopak, snaží sa s nimi bojovať. Oľutuje neskôr svoje rozhodnutie? Kým Filip je po štyristo rokoch svojej existencie na faustovských pochybách, či cena za večný život nie je privysoká, Filipova dcéra Lucia je stelesnené zlo. Teraz znovu oživí Golema a začne sa ničivý boj o prežitie, ktorý vo veľkom zasiahne aj do osudov nič netušiacich ľudských bytostí (Voyo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

incognito 

všetky recenzie používateľa

Na začátku doufáte, že to dobře dopadne. Domácí fantasy to se tady moc často nevidí. Bohužel, po chvíli vám dojde, že ten kdo psal scénář asi na nečem frčí. Protože tak strašný dialogy je opravdu umění. Přidejme k tomu nesmyslné předabování slovenských herců - nebo minimálně ten dabing z celého díla tak zvláštně trčí díky jiné úpravě zvuku. Dějově absolutně nedomyšlené až dementní. To se jinak napsat nedá. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

To máte tak, když ze všech zúčastněných lidí je nejrozumnější Dušek....  Co proboha provedla tak hrozného, že z nejhezčí současné slovenské herecky Marcinkové udělali mulatské strašidlo s afrem, kde ji prostě nemáte šanci poznat a ještě je předabovaná. Ono to na začátku vypadalo slibně. Nakonec si s tím tvůrci hlavně scenáristicky nevěděli rady a je z toho patlanina, kde vrchní zlejšek si přátelsky promluví se strejdou Duškem a mimózním slovenským pedagogem, mladej Trojan naštěká do boudy jedný pěkný Rusce, a brána se zavře. K obsazení není co dodat, jen Antónia Lišková mi tam vůbec neseděla. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Ty jsi mi vlezla do hlavy ...  a bez dovolení." To už tak Vědmy někdy dělají. Někdo tomu věří, někdo nevěří, ale my, kteří občas proskočíme portálem u Blaníku přímo do pyramidy pod Zvíkovem, s tím nemáme žádnej problém. Zato máme problém s nepovedeným předabováním postav a s velkou nesympatičností většiny z nich. Taky je důležitý podotknout, že ten seriál je ... jinej. Prostě není pro každýho a je hrozně jednoduchý označit ho za blábol. Pro mě však přinesl zásadní zjištění - nejlépe informovaní jedinci tráví spoustu času v blázinci. Třeba pan František nebo děda Ondřej. Ti dva mě bavili fakt hodně. ()

quokam odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, ze v ideologicke propagande nic neprekona 30 pripadu majora Zemana. Ale rekordy jsou od toho, aby se prekonavali a zadne dno neni tak hluboke, aby se nenaslo dno jeste hlubsi. U Zemana lze hovorit o nejakem herectvi, zde nikoliv, v takove mizerii i Zito zazari. Ezo hlasky ktere sice zni libezne, ale jsou nebezpecne jak strakaty poudkast. Zaverecny dil mne nakonec minul a asi neni duvod, proc bych mel s tercem hybat. 0/10. Upd 10012024. Udilim cenu pozlaceny hejt za nejhorsi dilo, ktere jsem v roce 2023 premierove videl. Udilim pozlaceneho hejta panu Duskovi za nejhorsi herecky vykon ve vedlejsi dramaticke roli, pani Havlove za nejhorsi seniorskou roli a pani Marcinkove za nejhorsiho dramatickeho padoucha. Pan Kroner si symbolicky odnasi cenu za nejhorsi rezii. ()

meda2016

všetky recenzie používateľa

Nemohu hodnotit protože jsem tohle "nedal". Jedna epizoda a dost. ... První chyba, že obsazení je s herci, kteří nadpřirozené moci věří i mimo scénář. Druhá, že schopnosti postav jsou prvoplanově určeny vzhledem a ne hraním. Potom to stredoslovanské duševní trnutí v čase, které má vyjádřit myšlenku. .... Už nechci slyšet slovo čakry! A přitom každá pohádka je fantasy. ()

Galéria (129)

Súvisiace novinky

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (viac)

Reklama

Reklama