Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filip Koenig sa dostáva do rúk polície za krádež liekov v nemocnici, keďže už bol za držanie drog trestaný, zatknú ho. Po tom ako na policajnej stanici z nudy vyrieši komplikovaný prípad, rozhodne sa šéf kriminálky urobiť s Filipom dohodu o spolupráci. Bude poradcom pri vyšetrovaní vrážd! V nenápadnom byte uprostred malého sídliska príde k explózii. Chvíľu to vyzerá, že išlo o teroristický útok, čo sa ale Filipovi Koenigovi, novému spolupracovníkovi polície, uznávanému profesorovi fyziky a priamemu potomkovi Alberta Einsteina, podarí veľmi rýchlo vyvrátiť. Vyšetrovanie vedie k páchateľovi, ktorého identita prekvapí nielen skúsenú vyšetrovateľku Lenku Vrabcovú, ale aj Ivana, ostrieľaného šéfa kriminálky. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (6)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Už len to, že niekomu príde ako dobrý nápad adaptovať na Slovensku nemecký seriál, ktorý pred rokom adaptovala česká Prima, a teda je veľká šanca, že slovenský divák ho už dávno videl, je mimo. Naviac, je táto licencia adaptovaná skoro 1:1, čiže naozaj nie je jasné, prečo sledovať túto verziu namiesto tej českej s Kotkom.⚪Humor je prehnaný, infantilný, ako pre mládež, vtipy sú afektované, ako aj herectvo väčšiny hercov. Už Kotek bol v roli slušný prepal, ale Loj, to už pôsobí ako paródia na herca. Slabota, s nulovou chémiou medzi hercami, to už aj ten Kotek a Polívková pôsobili perspektívnejšie. A toto má byť jojkársky jarný ťahač sledovanosti.⚪ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Len pár vydarených vtipov to ako tak zachránilo, inak scenár o bláznivom géniovi, ktorý pomáha polícii, to sme tu mali len nedávno (Výnimočná Nikol), autori normálne že vykrádajú samých seba. No so scenárom to taktiež preháňať netreba. Do scén policajného vyšetrovania, pátrania i prestreliek zakomponovať deti, alebo že matka policajtka si vláči na plac dcéru, alebo že človek v putách nemá problém na slovenskej polícii sa dostať až do vyšetrovačky a dokonca vypočúvať obvineného, to sú do očí bijúce nezmysly, ktoré nie sú vtipné, obohacujúce, ani pravdepodobné. Odcitovať môžem neznámeho recenzenta: Ten dej vyzeral, akoby ho písal samotná sfetovaná postava "vedca". Alebo pubertiak, ktorý skáče na Tik Toku z videa na video a nie je schopný udržať pozornosť. ()

Reklama

Studentkaba 

všetky recenzie používateľa

Spraviť z nás všetkých debilov, aby vynikol jeho intelekt. Je to dosť smutný počin. Škoda, že nie je napísaný aj scenárista. Rada by som si pozrela aj jeho iné počiny. Lebo toto je veľmi smutné, až depresívne. Chápem pointu akou chce serial zaujať, ale chcelo by to vyššiu inteligenciu a kreativitu aj u scenaristov... žial takto je to len další podpriemerný sk serial. ()

Zaujímavosti (2)

  • Keď po obhliadke bytu, kde údajne vybuchla perníková varňa, sa vracia Filip naspäť na univerzitu, tak cituje Wernera Karla Heinsenberga. To je odkazom na seriál Breaking Bad (od r. 2008), kde hlavný hrdina varí perník a vystupuje pod prezývkou Heisenberg. (maramashi)
  • Keď šéf protidrogového (Marián Miezga) rozbíja dvere sekerou v podzemnej garáži, vloží hlavu do dverí a usmeje sa, to je odkazom na film Osvietenie (1980). (maramashi)

Reklama

Reklama