Reklama

Reklama

Gen V

(seriál)
Trailer
USA, (2023–2024), 14 h 7 min (Minutáž: 39–59 min)

Predloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Ze světa seriálu The Boys vychází Generace V, strhující nový seriál, jenž se odehrává v jediné americké škole pro superhrdiny. Tito nadaní studenti otestují své morální hranice při soupeření o nejvyšší hodnocení na univerzitě a možnost přidat se k Sedmičce, elitnímu týmu superhrdinů Vought International. Když vyjdou najevo temná tajemství školy, musí se rozhodnout, jakými hrdiny se chtějí stát. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (10)

Gen V (2023) 

1.seria:      Hoci serial vychadza s vynikajucich The Boys, v mladsom prevedeni na "skole pre nadane deti" (Hogwarts) to je castokrat obohrata tinejdzerska drama, ktora je nastastie vyvazovana brutalitkami, wtf-momentami a i trochou toho ero-obsahu. Mladsie publikum bude zrejme nedsene. Nebyt tych par 10-tok sekund v zavere poslednej epizody prvej serie, kedy sa na kamere ukaze najmocnejsi blondacik z The Boys bolo by to vyslovene slabucke. Niekolko SUP-ov malo zaujimave schopnosti, ale pre mna to zabijal mnohokrat slaboduchy scenar, ci ubohe herecstvo niektorych z ustrednej skupinky, ci len genericke dialogy. Slaby priemer snaziaci sa podojit uspech povodnej francizy. Nedostojne a pre mna sklamanie. 40% ()

Season 1 (2023) (S01) 

Hoci serial vychadza s vynikajucich The Boys, v mladsom prevedeni na "skole pre nadane deti" (Hogwarts) to je castokrat obohrata tinejdzerska drama, ktora je nastastie vyvazovana brutalitkami, wtf-momentami a i trochou toho ero-obsahu. Mladsie publikum bude zrejme nedsene. Nebyt tych par 10-tok sekund v zavere poslednej epizody prvej serie, kedy sa na kamere ukaze najmocnejsi blondacik z The Boys bolo by to vyslovene slabucke. Niekolko SUP-ov malo zaujimave schopnosti, ale pre mna to zabijal mnohokrat slaboduchy scenar, ci ubohe herecstvo niektorych z ustrednej skupinky, ci len genericke dialogy. Slaby priemer snaziaci sa podojit uspech povodnej francizy. Nedostojne a pre mna sklamanie. 40% ()

Godolkinova univerzita (2023) (S01E01) 

Sprvu som bol velmi skepticky. Ale to, co sa mi pacilo a cim si ma ziskali "The Boys" , teda nahlymi zvratmi, brutalitkami, zvrhlostami a wtf-momentami, bude zrejme pritomne i v tomto "odvare". Ci budu mat aj nie cierno-biele ploche charaktery i v tejto "omladenej" verzii, uvidime. Chapem, ze je to tah na mlade publikum a priznam, ze ma deticky a teen-filmy uz davno neberu. Napriek tomu som sa pomerne bavil. Je citit, ze Rosenberg ako jeden z tvorcov mal vyrazne slovo. Opatrny nadpriemer. ()

První den (2023) (S01E02) 

Fajnove nazvucenie uvodnej Nothing else mathers od Phoebe Bridgers, ktory naspievala tusim uz dobre 2 roky spat. Pasovalo. Savage reakcia spravnej rady a este viac vykreslenie "autenticity" selfie-zmrdov bolo "on point". Zaver pekne vygradoval. Ma to svoje momenty, ale je to pre mna velmi citatelne a nalinkovane. Neuskodili by ine postupy v scenarii hlavnej linie. Meh..mimo tych par wtf momentov, nic moc. ()

#ThinkBrink (2023) (S01E03) 

"I just pushed too many people..." Fake-ove gala a manipulacia nasej ciernej princeznej vo svojej prvoplanovosti a citatelnosti ma nebavila. Zato linia s "grcajucou" milou zhulenou blondynkou bola zabavna a posledne 2 minuty dokonca vyborne. Zial, to nestaci vyvazit 90% generickej epizody. Slabsi priemer. ()

Celá pravda (2023) (S01E04) 

Pobavila prerastena superzena Emma v zavere. A v zapati to zvrtali nepochopitelne hlupym strihom. Par prvoplanovych somarin a bezvyznamny bocny charakter - "vysetrovatel" Dek. Meh. Slabsi priemer. ()

Vítej mezi stvůrami (2023) (S01E05) 

Epizoda je mimoriadnym zastavenim a hranim sa sa dalsimi woke myslienkami a moznostami, ktore ponuka serialovy svet. Co sa hrdinom vstalo vam dojde zrejme skor, ako to spomenie mladik na uteku. Pobavil ma bizar-rozhovor s neviditelnym typkom s "lamiou partnerkou". Avsak to, akym smerom "upratali" hlavnu liniu a naivne zdovodnenie blondavej priatelky ma rusilo. Slaby priemer. 45% Toto posobilo ako tuctovy teenagersky serial o studentoch vyhadzujucich si na skole z kopytka. A to je teda malo. ()

Jumanji (2023) (S01E06) 

Priemer. Vylety do mysli tu uz boli x-krat. Tie lepsie pobavili svojou bizarnostou a napadmi. Ciastocne, ale nie uplne, sa to podarilo aj v tejto casti. Soldier-fuck-pillow vysiel ozaj dobre. Jedina chytra, ano, "principalka" skoly, patri k najstarsim klise vobec. Zrejme budu vsetci tapat az do poslednej epizody a potom nam ponuknu otvoreny koniec. Nezdielam nadsenie z tohoto dielu. Scenaristicky sa moc nepredviedli a nestaci len, ze sme to blondynke divacky priali. :) ()

Virus (2023) (S01E07) 

Jedinou zaujimavostou bolo jednoduche prepojenie s motivaciou Shetty-ovej na udalosti z lietadla z The Boys. Ale pocas celej epizody sa stretavame s natahovanim, "odsuvanim "naliehavej" zalezitosti, ktore chcu nasi hrdinovia "naliehavo" riesit, len pre to, aby akoze do divaka zasievali neistotu, pricom dari si im akurat ho iritovat. Pretoze opakovane a naduzivane postupy sa ohraju. Naviac, udalost, ktora mal vyvrcholit ovladnutim blondavou telepatkou ostala uplne mimo kamery....wtf? Posobilo to na mna velmi amatersky ako z lacnych teen komedii. Slaby diel, nestotoznujem sa s tak vysokym hodnotenim a po 7mom dieli absolutne nesuhlasim s porovnanim s The Boys. Ti boli scenaristicky a aj herecky o cely rad kvalitnejsi, zabavnejsi a pri svojej uletenosti stale inteligentni. Toto sklzlo a ostalo v prostoduchej "studentskej drame". Sklamalo ma, kam tento serial dospel. A "zvrat", kedy v zavere jednu mocnu zenu ideovo a i postavou nahradi druha, len preto, aby stale mohla byt propojena na liniu s hlavnou cernosskou predstavitelkou bola uplne prvoplanova a bila do oci. Myslim, ze i kazdej/kazdemu vnimavej divacke/divakovi. ()

Strážci Godolkinu (2023) (S01E08) 

"Oh my God, I just lost WI-FI!!!" Pobavil nastup a typicke konanie pravoverneho Homelandera. :) Nebyt zaverecneho nastupu dvoch starych znamych z The Boys, siel by som o hviezdu nizsie. Okrem par brutalitiek a otocenia "pomateneho" blondacika, nam toho moc tvorcovia neponukli. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (viac)

Reklama

Reklama