Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý nakoniec dostane dva rozmery. Jednak ide u mňa hore svojim koncom, pretože ja mám rád prekvapenia a tu sa naozaj odhalenie podarilo filigránsky ukryť pred okom diváka. Na druhej strane ten koniec bol aj teatrálny a najmä konanie páchateľa, ktorý si nevie poradiť s malým dievčatkom a strieľa od buka do buka, bolo veľmi prehnané. ()

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Keď scenárista do filmu zakomponuje psychopata, poskytuje mu to neobmedzené možnosti, veď psychopat dokáže naplánovať a uskutočniť veci o ktorých realizácii v paxi by sa dalo úspešne pochybovať. Ak k tomu pridá nejaké nadmieru šikovné deti, dobrého a zlého policajta, môže vymyslieť čokoľvek. V tomto filme však psychopat nedostal dostatok priestoru na objasnenie svojich činov a slúži len ako prostriedok k štandardne "prekvapivému" záveru. ()

Reklama

Hennes 

všetky recenzie používateľa

Čím víc se k tomuto snímku vracím, tím zvedám hodnocení. Z původních tří hvězd už jsou tam čtyři. Snad to není nostalgie, ale typ těchto thrillerů s dobrou zápletkou i rozuzlením, mě v devadesátých letech rozmazlil a dnes marně čekám, kdy se objeví podobné dílko. Možná mi někdo něco doporučí a budu mile překvapen. Možná, mě ti co četli knihu proklejí, ale já jí nečetl a hodnotím film. Bavilo mě to a řadím to k lepším thrillerům. ()

cinefob 

všetky recenzie používateľa

Asi nejzajímavější pro mě bylo zjištění, že tenhle film byl natočen 6 let po filmu Sedm. Po celou dobu jeho sledování jsem měl totiž pocit, že ta časová posloupnost musí být opačná. Před tím, než jsem se podíval na ČSFD, bych dal ruku do ohně za to, že tohle je z první poloviny 90. let. Ještě i Morgan Freeman tu vypadal mladší; v mnoha ohledech to působilo jako jeho generálka na zmiňovaný Fincherův snímek. Kdybyste na tenhle film náhodou někdy narazili (možnost, že by se na tohle někdo díval plánovaně, mi připadá velmi nepravděpodobná), dávám do pozornosti také speciální efekty a též práci s umělou krví (2,5*). ()

Fallen_One 

všetky recenzie používateľa

Vždycky když tvůrci odhalí základní pointu (tady byly hned dva velké zvraty s ní související), tak to tak mají nechat, v režii záporáků. Ale ne, Freeman musí přijít a všecko vyřešit. Tím si to u mě rozházel a dávám jen prachobyčejný průměr, protože originalita neoriginalita, ta byla pohřbená zmrveným koncem. A jestli taková je i předloha tak to mě vážne nenavnadí k jejímu přečtení. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Sonejiho (Michael Wincott) adresa je uvedená ako 1435 Granville Street, čo je skutočná adresa vo Vancouveri, BC, kde sa film natáčal. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama