Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

Richie24 

všetky recenzie používateľa

Kvůli skvělému Morganu Freemanovi a okouzlující (a pro mě doposud zcela neznámé) Monice Potter jsem si řekl, že si jeden z mála večerů, kdy už vážně "čumím na TV", protáhnu a po delší době zkouknu krimi thriller. Inu, proč ne - i jsem ho dokoukal. Výstavba příběhu je stejná jako u 9/10 podobných filmů, ničím nepřekvapil, nezklamal ani nenadchl. S rozuzlením příběhu jsem však byl naprosto spokojen, s hereckými výkony rovněž, a proto si "pavouk" 3 *** určitě zaslouží. Víc však nikoli. ()

deLaFere 

všetky recenzie používateľa

Úvodní scéna havárie auta je jako z céčkového snímku, jinak je to taková hodně slabá a trochu přkombinovaná krimi, kterou tentokráte nezachraňuje ani Morgan Freeman. Obsazení Monicy Potter byl absolutní výstřel mimo, dotyčná dáma opravdu neumí hrát, to poznám i já, jako laik. Scénář je dost slabý a obsahuje příliš mnoho nelogičností, bohužel, kvalitních krimi je pomálu a tato detektivka to jistě nespravila. ()

Reklama

elanius 

všetky recenzie používateľa

Celý film som mal pocit, že pozerám nemecký krimi film, jedine mi do tohoto pocitu nepasoval Morgan Freeman. No a na konci som zistil, že pozerám nemecký krimi film :) Takže jeden bodík za Morgana, ktorý odvrátil hrozbu hrozbu úplnej katastrofy a druhý za samotný film (naozaj existujú aj väčšie hlúposti). ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film beru jako klasický "americký thriller" a já byla nadmíru spokojená již v pubertě, kdy jsem to poprvé viděla :) Mám rády tyto zápletky typu - najdi si svého únosce či vraha :) A postupné nabalování kdo vlastně co udělal a postupné předávání "štafety", kdo je do toho všeho zapletený a vždy to jsou lidé, u kterých byste to čekali nejméně :) Knižní předlohu neznám a stejně bych ji sem do toho ani netahala, protože nejsem idiot a nesrovnávala bych dvě rozličné věci jako je film a kniha :D :D :D ()

Deftie 

všetky recenzie používateľa

Jééééjda, film s Morganom, ktorý som ešte nevidela, super! No, tak nejako sa to začalo a pokračovalo to veľkým, ale ozaj veľkým sklamaním. Počínajúc prvotnými technickými problémami (za ktoré síce film nemohol, ale určite to na mojej nálade nepridalo) a končiac ,,veľkým" finále. Hneď spočiatku nám Pavúčik dal zreteľne vedieť, že sa na efektoch šetrilo. Nie, že by ich tam bolo nejako veľa, ale ani na tých dvoch, či troch si teda záležať nedali. Takže po prvom what the fuck momente prichádza na rad hlavný dej. Ženská sekundantka Freemana, Jezzie, hneď od začiatku nesympatická a ani malá Megan nebola práve postavou, ktorej by vám bolo ľúto, keby sa únoscom náhodou podarilo ju zabiť. Vykrádačka Smrtonosnej pasce 3 mi len pozdvihla kútiky, čo bol znak ďalšieho z mnohých nie príliš podarených momentov. Koniec viac menej predvídateľný (no hlavne opäť príliš prekombinovaný) a malá rada na záver, Megan, nechceš sa pridať do nejakého vzpieračského tímu? To, ako zdvihla posteľ a naaranžovala ju, mi je doteraz záhadou. Podobne, asi to bolo najinteligentnejšie, ale zároveň to najblbšie stvorenie, aké sa kedy vo filmoch predstavilo ako obeť únosu. Môžete si vybrať. Jedna hviezdička, aj to len za to, že mám pre Freemana slabosť. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)
  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama