Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa v duchu spravodlivosti vydáva po stopách vrahov a zlodejov, ktorí sužujú spoločnosť. Po brutálnej vražde svojej priateľky v prvom diele, v jeho očiach spravodlivosť išla bokom a na jej miesto nastúpila túžba po pomste. Sotva sa spamätal z jednej tragédie, postihla ho ďalšia. Jedného dňa totiž bola zavraždená jeho dcéra aj s gazdinou, ktorá sa starala o dom. Paul Kersey, povolaním architekt sa opäť, tentoraz už bez váhania, vydáva na cestu pomsty. Pretože už mu nič nezostalo, stáva sa novodobým Anjelom Skázy, nemilosrdne likvidujúcim zločin v uliciach Los Angeles. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Takový krimi slasher, jen je divák a "spravedlnost" na straně vraha. Začátek překvapí především těžce ustřelenou scénou znásilňování, která je na svou dobu patrně dost odvážná, ale její okaté prodlužování a stupňování má asi stejný účinek, jako dvěstě třicet v devítivoltové žárovce. Zbytek už zaujme jen více či méně stupidními dialogy a scénami (týpek, který na ulici za bílého dne pomlátí snad celý policejní okrsek, je jednoznačným králem), přičemž se tvůrci snaží o nepředvídatelnost tím způsobem, že propůjčují postavám chování nemožných kreténů. Docela zábavné. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Film svým zobrazením nesmyslného brutálního násilí dokáže vyvolat patřičnou odezvu divákova vědomí, přesto promlouvá jazykem daleko méně učesaným, než ve výborném prvním díle. Pominemeli pokulhávající pravděpodobnost, že se někomu něco takového stane dvakrát a nijak zvlášť to s ním necvičí, skutečnost dramaturgických nedostatků spolu se špatným střihem už se přehlížejí hůř. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je pokračovaním jeho kultového filmu. Má výborný príbeh o architektovi, ktorého dom prepadne skupina gangstrov, pričom jeho omráčia, gazdinú znásilnia a dcéru vezmú so sebou a ked´ sa dozvie, že ju našli mŕtvu, rozhodne sa nedať polícii informácie o tých zločincoch a nájsť si ich sám. Príbeh je veľmi podobný ako v jednotke, čo ale nevadí, kedže to funguje dobre a navyše podané je to mierne inak. So spracovaním som spokojný, dej je výrazne priamočiarejší ako v predchádzajúcom diely, kedže samozrejme tu nie je potrebné sledovať prerod hlavnej postavy, jednoducho tu len hlavný hrdina príde o dcéru, dá si chvíľu času na ukľudnenie na samote a už vyrazí so zbraňou do ulíc. A navyše tu už ide v prvom rade po konkrétnych páchateľoch a nie náhodných zlodejoch, čo je veľký plus. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani nestojí za zapamätanie. Je takmer rovnaká ako v jednotke, takže hlavne prestrelky s menšími skupinkami zločincov, len tu sa už protivníci aj väčšinou bránia, takže akčné scény sú dlhšie. Ale oceňujem, že Bronson je tu viac zábavnejší, kedže už nechýba ani nejaká tá hláška pri likvidácii. Z hereckého obsadenia viac zaujme iba Charles Bronson, inak síce nikto nesklame, ale ani nestojí za väčšiu pozornosť. Réžia a technická stránka sú na porovnateľnej úrovni ako v jednotke, takže celkom dobré. Táto dvojka ma baví po všetkých stránkach viac ako jednotka a u mňa prevládajú dobré pocity, ale nemôžem dať lepšie hodnotenie, za čo môže hlavne priemerná akcia. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Architekt Paul Kersey, po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Teraz si viac menej spokojne nažíva v Los Angeles. Ale jeho kľudný život je opäť narušený, keď mu dcéru znásilní a zavraždí banda kriminálnikov. To v Paulovi znova prebudí vraždený inštinkt, ktorý mu velí vziať do ruky zbraň a vydať sa na cestu pomsty. Režisér Michael Winner natočil po ôsmich rokoch pokračovanie snímku, ktorý už vtedy bol klasikou. Zrežíroval druhú časť revenge movie "Prianie smrti 2". Samozrejme, že do hlavnej úlohy opäť obsadil osvedčeného pištoľníka Charlesa Bronsona. *** ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Tak přesně nějak takhle jsem si představoval, že bude vypadat první díl. Atmosféra, špína, bezmoc a do toho Charles Bronson. Death Wish II je rozhodně nejlepší z této série, hlavně kvůli tempu a faktu, že tady jsem tu bezmoc (policie nedělá nic) skoro až cítil přes plátno, kdežto u prvního dílu se mi nic takového nestalo. Navíc mi přišlo, že Charlesovo herectví šlo hodně nahoru, v porovnání s minulým dílem. Zkrátka a dobře - v jedničce nefungovalo skoro nic, tady funguje skoro vše. Nebýt toho závěru (SPOILER! který se vlastně stal takovým "trademarkem" pro tuto sérii, že někdo hodný Paula prostě pustí), tak jdu možná i o něco výše. 70 %. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Do amerických kín bol film uvedený s ratingom X, ktorý dostáva väčšinou iba pornoprodukcia. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) používá ve filmu zbraň italské výroby-Beretta Model 85 .380 ACP. (infected)

Reklama

Reklama