Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa vrátil do New Yorku na pozvanie spolubojovníka z čias kórejskej vojny, ktorého okolie je terorizované bandou surových mladých gangstrov. Svojho starého priateľa však nachádza zavraždeného. Kersey sa rozhodne zastaviť chuligánsku vlnu násilia a vrátiť pokoj do ulíc pre ľudí, ktorí tu žijú. Po zuby ozbrojený vyráža do mestskej bojovej zóny s odkazom pre každého výrastka okolo: Poďte a dostaňte ma. Alebo to aspoň skúste! Prevaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou suseda zavraždeného priateľa (Martin Balsam), so zapáleným záujmom ilúzií zbavenej obhajkyne (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa polície (Ed Lauter) berie Kersey spravodlivosť do svojich rúk. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku tak celkem nic moc a hlavně to bylo strašně urychlený, hned jak skončily úvodní titulky, byl Bronson v base. Pak se dlouho nic nedělo, ale finále mi vzalo dech. Takhle jsem se totiž už dlouho nezasmál (v tom dobrém smyslu). Kde jinde vidíte hořící důchodce co to právě koupily molotáčem, ženský se zástěrou a brokovnicí, do toho Charles Bronson zabil tak 50 lidí kulometem z Vietnamu a jako bonus přepychová smrt hlavního záporáka. Ano, na protitankové zbraně vám neprůstřelná vesta není moc platná. ()

Knor 

všetky recenzie používateľa

Když Charlie Bronson přišel o celou rodinu v předešlých dílech, tak začali umírat i jeho kamarádi a všichni umírají jako oběti násilnických chuligánů, sexuálních deviantů a v tomto případě ještě punkáčů. Nevyplatí se bejt v jakýkoliv přízni s postavou Bronsna že? Tenhle třetí díl už je čistokrevný akční béčko. Vybíjení šmejdů začíná po chvilce a pokračuje až do konce. Scénář je hloupej a něco hlubšího tu nenajdete. A tentokrát se střílí i s kulometu a bazuky. A i když to celý vypadá a zní blbě, mě to bavilo, jde o akční nenáročnej výplach s drsným Bronsonem, kterej už nejde po několika vybranejch cílů, ale vybíjí to po desítkách :-D ()

Reklama

movie 

všetky recenzie používateľa

Stárnoucí Bronson vs. zástup krvelačných punk's! Ty Charles likviduje bez servítek, to však ale nezachraňuje fakt, že to má celé tak tragický scénář, až je to k smíchu. Třetím dílem z nekonečné série udělal Bronson tečku za svojí kvalitní částí filmografie (háro ani knír už není co bejvalo!) a to mj. tak, že hlavního grázla odpálil bazukou. Parádní, ale smutné! 50% ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

Z relativně solidně rozjetého thrilleru, si to těsně před závěrem podrazilo nohy těžkým kulometem a režisér se rovnou pokusil o parodii sebesama. Bronson perfektní. Přece jenom, na film jsem se díval hlavně kvůli němu. Na výplach film stačí, ale nejedná se o nic pamětihodného, jak v případě jeho Mechanika. 50% ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (24)

  • Film sa natáčal iba štyri mesiace po neslávne známej streľbe Bernharda Goetza, ktorý New Yorku v decembri 1984 strieľal na štyroch čiernych mužov, keď sa ho v metre snažili okradnúť. Dvaja zomreli, jeden ochrnul a jeden mal ľahké zranenia. Po tejto udalosti Charles Bronson verejne prehlásil, že neodporúča ľuďom napodobňovať jeho postavu. (m.a.t.o.)
  • Podľa knihy "Bronson na voľnej nohe" od Paula Talbota, pôvodný pracovný názov "Death Wish III" sa zmenil na Death Wish 3, pretože spoločnosť Cannon uskutočnila prieskum a zistila, že takmer polovica americkej populácie nevedela čítať rímske číslice. (m.a.t.o.)
  • Podľa herca Kirka Taylora boli mnohí členovia štábu a hereckého obsadenia rozladení autoritatívnym štýlom práce Michaela Winnera a jeho drzými výbuchmi. Jeden z podráždených členov štábu dokonca vytlačil falošný novinový článok, v ktorom stálo: „Michael Winner zabitý padajúcim lešením. Všetkých 200 členov štábu sa hlási k zodpovednosti." (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama