Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa v duchu spravodlivosti vydáva po stopách vrahov a zlodejov, ktorí sužujú spoločnosť. Po brutálnej vražde svojej priateľky v prvom diele, v jeho očiach spravodlivosť išla bokom a na jej miesto nastúpila túžba po pomste. Sotva sa spamätal z jednej tragédie, postihla ho ďalšia. Jedného dňa totiž bola zavraždená jeho dcéra aj s gazdinou, ktorá sa starala o dom. Paul Kersey, povolaním architekt sa opäť, tentoraz už bez váhania, vydáva na cestu pomsty. Pretože už mu nič nezostalo, stáva sa novodobým Anjelom Skázy, nemilosrdne likvidujúcim zločin v uliciach Los Angeles. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Asi by som tu bol za blázna, keby som tomuto snímku dal iné hodnotenie ako tomu predošlému. Death Wish 2 je totiž pokračovaním, ktoré je navlas rovnaké jedničke a v podstate ju v mnohých veciach kopíruje. Keď odmyslím otrasný hudobný podmaz, tak atmosfericky a dejovo je to čistá jednička s prakticky nulovým upgradom príbehu. 60 % ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je pokračovaním jeho kultového filmu. Má výborný príbeh o architektovi, ktorého dom prepadne skupina gangstrov, pričom jeho omráčia, gazdinú znásilnia a dcéru vezmú so sebou a ked´ sa dozvie, že ju našli mŕtvu, rozhodne sa nedať polícii informácie o tých zločincoch a nájsť si ich sám. Príbeh je veľmi podobný ako v jednotke, čo ale nevadí, kedže to funguje dobre a navyše podané je to mierne inak. So spracovaním som spokojný, dej je výrazne priamočiarejší ako v predchádzajúcom diely, kedže samozrejme tu nie je potrebné sledovať prerod hlavnej postavy, jednoducho tu len hlavný hrdina príde o dcéru, dá si chvíľu času na ukľudnenie na samote a už vyrazí so zbraňou do ulíc. A navyše tu už ide v prvom rade po konkrétnych páchateľoch a nie náhodných zlodejoch, čo je veľký plus. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani nestojí za zapamätanie. Je takmer rovnaká ako v jednotke, takže hlavne prestrelky s menšími skupinkami zločincov, len tu sa už protivníci aj väčšinou bránia, takže akčné scény sú dlhšie. Ale oceňujem, že Bronson je tu viac zábavnejší, kedže už nechýba ani nejaká tá hláška pri likvidácii. Z hereckého obsadenia viac zaujme iba Charles Bronson, inak síce nikto nesklame, ale ani nestojí za väčšiu pozornosť. Réžia a technická stránka sú na porovnateľnej úrovni ako v jednotke, takže celkom dobré. Táto dvojka ma baví po všetkých stránkach viac ako jednotka a u mňa prevládajú dobré pocity, ale nemôžem dať lepšie hodnotenie, za čo môže hlavne priemerná akcia. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

Reklama

Spock 

všetky recenzie používateľa

Natočit druhý díl si mohli rozhodně odpustit. V podstatě vše běží v zaběhlých kolejích prvního dílu. Opět tady máme přepadení rodiny,smrt dcery a po ní následující nemilosrdnou spravedlnost, která je tentokrát, co se do kvantity zlikvidovaných týče , mnohem krutější. Obsahově mi však připadá pouze jednoduchým schématem, ve kterém nevidím žádnou „hlubší“ myšlenku, jak tomu bylo v prvním díle. Víc mrtvol nedělá lepší film. ()

Yuri69 

všetky recenzie používateľa

Originál přinášel celkem racionální pohled na problém kriminality v NY, kde propriety jako uřezaná sluchátka v telefonních budkách a všudypřítomná chamrať na ulicích zapadala do vystřízlivění 70. let. Tón předznamenaný Půlnoční kovboj (1969) dotažený až k Taxikář (1976). Pokračování nese znatelný rukopis Golan & Globus. Takže příklon ke standardní paletě 80. let - akce, zlé drogy, střelba a výbuchy. Bohužel stupidita scénáře není vyloženě směšná a u G&G filmů s Chuckem se divák u akce přecijen pobaví více. Za pousmání stál L.A. vyšetřovatel stylzovaný do levné kopie Bullitta a závěrečná Čechovova puška... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, že je tu návaznost na konec prvního filmu celkem slabá, navíc se s postavami zachází trochu nešetrně, ale musím uznat, že Charles Bronson se mi tentokrát jako mstitel líbil o něco více než v prvním filmu. Také je fajn, že si to zachovalo svou explicitnost, i když se jede v podstatě jen podle jedné šablony. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Cannon Films údajne kúpil práva na sériu "Prianie smrti" od Dina De Laurentiis za 200 tisíc dolárov. (m.a.t.o.)
  • Jediný film, v ktorom je uvedené rodné meno Laurenca Fishburna - Laurence Fishburne III. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama