Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa v duchu spravodlivosti vydáva po stopách vrahov a zlodejov, ktorí sužujú spoločnosť. Po brutálnej vražde svojej priateľky v prvom diele, v jeho očiach spravodlivosť išla bokom a na jej miesto nastúpila túžba po pomste. Sotva sa spamätal z jednej tragédie, postihla ho ďalšia. Jedného dňa totiž bola zavraždená jeho dcéra aj s gazdinou, ktorá sa starala o dom. Paul Kersey, povolaním architekt sa opäť, tentoraz už bez váhania, vydáva na cestu pomsty. Pretože už mu nič nezostalo, stáva sa novodobým Anjelom Skázy, nemilosrdne likvidujúcim zločin v uliciach Los Angeles. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Dvojka pokračuje viac menej tam, kde jednotka skončila. Úvod dýcha sedemdesiatymi rokmi a je tu niekoľko "šokujúcich" scén. Bronson a Winner sa tu už ani len nesnažia pôsobiť seriózne a Charles Bronson tu dáva hlášku za hláškou a celkovo z jeho chute mstiť sa za všetko si tu tvorcovia zjavne robia srandu. Bohužiaľ záver je pomerne jalový a mierne kazí inak veľmi pozitívny dojem z tohto naivného béčka. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Několik let po smrti ženy žije Paul Kersey v L.A., má normální práci a vztah a jeho dcera se konečně jakžtakž vzpamatovává. A hrůza udeří znovu, když je to právě ona, která je unesena, znásilněna a nakonec umírá brutální smrtí (jediné co jsem si pamatoval). A tak se Paul snaží předstírat normální život, ale v noci vyráží zlikvidovat pětici hajzlů co ji zabili. Druhý díl je stále ještě solidní pokračování. Není tu ani stopa po nějakých pochybách, naopak Paul celý film lže své přítelkyni, je to béčkovější, kratští a jednodušší. Ale jako jediné z pokračování to navazuje na originál (kromě dcery je tu i inspektor Ochoa) a je to mírně akčnější (zločinci mají zbraně a brání se). A přitom se to stále drží žánru krimi se slušným příběhem, což se o dalších dílech už moc říct nedá. Solidní 3*. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Parťáci Golan/Globus produkujú niečo, čo vlastne mohlo, ale aj nemuselo mať pokračovanie. No ale keďže sme v béčkových vodách, tak si zarybárčime. Koncept podobný, Bronson podobne necharizmatický ( zrejme to fakt nebola rola jeho života ) a technické spracovanie na úrovni. Tak aspoň zaplať pánboh za to. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Asi by som tu bol za blázna, keby som tomuto snímku dal iné hodnotenie ako tomu predošlému. Death Wish 2 je totiž pokračovaním, ktoré je navlas rovnaké jedničke a v podstate ju v mnohých veciach kopíruje. Keď odmyslím otrasný hudobný podmaz, tak atmosfericky a dejovo je to čistá jednička s prakticky nulovým upgradom príbehu. 60 % ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $2miliónyTržby USA $16,100,000Tržby Celosvetovo $45,000,000║ Paul Kersey a jeho zhoda krutých náhod ho prenasleduje aj v LA, takže pomsta musí prísť. Režisér Michael Winner sa zas nešetrí a rozpúta a vypustí na úvod drsnú a ohavnú plejádu bezcitného týrania úbohých žien úchylnou bandou zvrhlíkov. Ako pokračovanie sa to ešte dá zniesť aj keď tých náhod je niekedy aj troška dosť. /55%/ ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama