Reklama

Reklama

Túžba smrti 3

  • Slovensko Prianie smrti 3 (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa vrátil do New Yorku na pozvanie spolubojovníka z čias kórejskej vojny, ktorého okolie je terorizované bandou surových mladých gangstrov. Svojho starého priateľa však nachádza zavraždeného. Kersey sa rozhodne zastaviť chuligánsku vlnu násilia a vrátiť pokoj do ulíc pre ľudí, ktorí tu žijú. Po zuby ozbrojený vyráža do mestskej bojovej zóny s odkazom pre každého výrastka okolo: Poďte a dostaňte ma. Alebo to aspoň skúste! Prevaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou suseda zavraždeného priateľa (Martin Balsam), so zapáleným záujmom ilúzií zbavenej obhajkyne (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa polície (Ed Lauter) berie Kersey spravodlivosť do svojich rúk. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Architekt Paul Kersey po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa v roku 1974 prvýkrát vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Po týchto udalostiach sa presťahoval do Los Angeles. Tam si viac menej spokojne nažíval pokiaľ jeho dcéru v roku 1982 znásilnila a zavraždila banda kriminálnikov. To v ňom opäť prebudilo zabijácky inštinkt. Chopil sa zbrane a znova sa vydal na cestu pomsty. Vrahov postupne vypátral a postrieľal ako besných psov. Ani to však nie je jeho posledné trápenie. Píše sa rok 1985 a po návrate do New Yorku sa dozvie, že jeho kamaráta zavraždili členovia pouličného gangu. Nedá sa nič robiť, Paul zasa bude musieť zjednať spravodlivosť a zlikvidovať vrahov svojho priateľa. ** ()

Reklama

JFL 

všetky recenzie používateľa

Charles Bronson, coby štít konzervativních amerických hodnot na domácí půdě, se vrací do New Yorku a tentokrát se zcela otevřenou podporou policie rozpoutává válku proti chuligánům. Třetí eskapáda mstitele Paula Kerseyho přichází s castingovým konceptem, který posléze převzal Tomáš Magnusek, kdy proti mlaďochům a nehercům v rolích grázlů staví coby personifikace tradičních hodnot vrásčité tváře oceňovaných hereckých veteránů. "Přání smrti 3" podobně jako další dobový hit Cannon Films, "Delta Force", zaujme coby film vytěžující reálné události hýbající společností s tím, že ale realitu ideologicky přepisuje a vyhrocuje. Nezmiňovanou inspirací snímku byla událost z 22. prosince 1984, kdy Bernhard Goetz v newyorském metru postřelil čtyři mladíky, kteří se ho pokusili okrást. Incident se stal zosobněním nálad obyvatel New Yorku, který začátkem osmdesátých let platil za jedno z nejnebezpečnějších měst na světě, a rozpoutal debaty stran práva nosit zbraň a sebeobrany. Braková fantazie s Bronsonem v hlavní roli pak představuje zcela otevřenou oslavu práva nosit zbraně a přímo jednotlivými scénami zdůrazňuje, jak blahodárné může pro městské komunity být, když její členové budou ozbrojení. Bronsonova adorace velkorážních zbraní pak už hraniční jednak s otevřenou reklamou, ale i zvrhlým fetišem a jasnou freudovskou kompenzací v jiných oblastech. Právě díky opulentní nesoudnosti a otevřené radikálnosti, ale i pompézně heroickému scénáři představuje trojka nejpřímočařejší, nejzábavnější i nejabsurdnější díl série "Přání smrti". ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Death Wish 3 je splneným snom - všetko je tu maximálne over-the-top, či už komické postavy, naivný pozliepaný dej, trashová synťáková hudba (Jimmy Page!!!) alebo efektné mordy, ktoré v závere dostávajú úplne epické rozmery, kedy sa v uliciach doslova rozmohne vojna pankáčov a miestnych dôchodcov. Je to hrozne zostrihané, ale i ten treťotriedny strih tomu dodáva sympaticky naivný dojem. Death Wish je moja nová obľúbená séria, úplná esencia béčkovosti. ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

“Throwback Thursday #80” - Death Wish s Bronsonem je jeden z nejznámějších vigilante thrillerů, v podstatě jde o syrové vyřizování účtů zoufalého muže s bandou zločinců. Ve dvojce Paul Kersey opět zažil tragédii a vše začalo nanovo, v podobném duchu, akorát přibylo víc akce. Režisér Michael Winner ještě s Bronsonem natočil i trojku. Ta se od začátku vyvíjí podobně jako předešlé díly. Bronson v roli Kerseyho přijede zpět do NY, jeho přítel umírá a starý známý architekt končí ve vězení jako podezřelý z vraždy. Tak polovina filmu je pozorování zločinců a pár poprav. Ke konci se film transformuje do malé občanské války, kde Kersey ty thugy likviduje magnumem, kulometem a dokonce bazukou. Killcount je tak přes 40 lidí. Zkátka Paul Kersey je magnet na problémy a na umírání nevinných lidí. Dost keců, zkrátka béčko z produkce Menahema Golama se vším, co k tomu patří. Film se zaplatil a o dva roky později se Kersey znovu vrátil. Shlédnuto na Amazon Prime. 3* ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (24)

  • V rozhovore pre The Stage z roku 2019 herečka Marina Sirtis hovorila o svojej účasti na tomto filme, keď sa jej pýtali na hnutie #MeToo. Povedala: „Viem, že o mŕtvych sa nemá zle hovoriť, ale dúfam, že Michael Winner hnije v pekle. Bola som dotlačená do toho, aby som hrala v scéne znásilnenia úplne nahá. Necítila som sa vo svojej koži, no nepovedala som nič. Bolo mi totiž vysvetlené, že ak tú scénu nenatočím, už nikdy nebudem hrať, a ja som nechcela, aby nejaký idiot, ktorý sa nevedel správať, zničil sen, ktorý som mala od svojich troch rokov." (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mala byť postava Alexa Wintera súčasťou znásilnenia, no Winter sa na tom nechcel podieľať. Stretol však komparzistu, ktorý túžil po väčšej úlohe vo filme, a tak mu Winter navrhol, aby prevzal jeho miesto v tejto scéne. (m.a.t.o.)
  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama